intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Női egészségtudatosság és közérzet – hol tartunk most?

Nőiségünk, női létünk igen sok lábon áll. egy nőnek helyt kell állnia a családjában, anyaként, a karrierjében, társként, szexuális partnerként. Ugyanakkor oda kell figyelnie egészségére, párkapcsolatára, és nem utolsó sorban önmagára. Vajon mi, magyar nők, képesek vagyunk mindent kézben tartani? Erre volt kíváncsi legújabb, reprezentatív kutatásában a Richter Gedeon Nyrt.

C591c6ba6326bcaeda79d38c0eede2c8 W773

Az 1000 nő részvételével készült kutatásból kiderül, mennyire vagyunk egészségtudatosak, hogyan állunk helyt a mindennapokban, milyen a hozzáállásunk a szexhez, és egyáltalán a társas kapcsolatokhoz. Fény derült arra is, hogy a magyar nők mennyire hajlandók, illetve mennyire tudnak időt áldozni saját magukra.

Egészségtudatosság

A válaszadók 55%-a odafigyel teste jelzéseire, és probléma esetén azonnal orvoshoz fordul. A sporttal viszont nem ilyen jó a viszonyunk, a magyar nőknek csupán egyharmada, a válaszadók 33%-a sportol rendszeresen az egészsége érdekében. A rendszeres orvosi szűrővizsgálatokat 100 nőből 51 látogatja rendszeresen, ez pedig lényegesen jobb eredmény, mint néhány évvel ezelőtt.

Karrier

Egy 21. századi nő életében jelentős helyet foglal el a hivatása, karrierje. Sokan a család elé sorolják, és addig tartózkodnak a munka világában, ameddig csak tudnak. A magyar nők 63%-a érzi magát sikeresnek abban, amit csinál, ám csupán 36%-uk elégedett a fizetésével.

0d5b984d0c1d94db413ad29342bd5b2a W773

Család

Sokszor láthatjuk magunk körül, hogy egy nőnek mennyi feladatot oszt az élet. Ott a munka, majd amikor hazaér, kezdődik a második és a harmadik műszak, a családdal, gyerekekkel. A nők 67%-a úgy érzi, hogy elég időt tud tölteni a családjával. A válaszadók 32%-a szerint könnyű megteremteni a család és a munka közti egyensúlyt. A család mellett fontos azonban az is, hogy mennyi időt tudunk magunkra fordítani. Ebben is javuló tendencia mutatkozik az előző évekhez, évtizedekhez képest. Mára már a nők közel fele, 49 %-a gondolja úgy, hogy képes megteremteni saját maga számára a megfelelő mennyiségű én-időt. A válaszadók csupán 37%-a érzi úgy, hogy elegendő idő jut a barátokkal való időtöltésre, kikapcsolódásra.

Önbecsülés

A 1000 válaszadó nő 64%-a számára nagyon fontos a külső megjelenés, illetve az, hogy jól öltözött és csinos legyen. 100 nőből 46 elégedett a külsejével.

Szexuális élet, párkapcsolat

A jóllétünk függ attól, hogy milyen párkapcsolatban élünk, milyen a szexuális életünk. Ha valaki nem érzi jól magát a partnerével, valószínűleg boldogtalan lesz az élet más területein is. A kutatás eredménye szerint a nők 80%-a szereti partnerét, 60%-uk pedig elégedett a szexuális életével. A nem kívánt terhesség még mindig mumus a válaszadók 59%-ánál, azonban ennek ellenére a válaszadók egyharmada (33%) semmilyen módon nem védekezik a szexuális együttlétek során.

Összességében azt lehet mondani, hogy jó úton haladunk afelé, hogy kimondhassuk, egészségtudatos a magyar nők többsége, ennek ellenére még mindig van, mit behozni a tőlünk nyugatabbra lévő országokhoz képest.

A kutatásról a www.richteranokert.hu/kutatas oldalon olvashatsz még többet.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.