intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nincs kedved a szexhez?

Nincs kedved a szexhez?

Előfordulhat, hogy a nagy szerelem és a rózsaszín köd ellenére nincs kedved összebújni a szerelmeddel. Hogy ennek milyen okai lehetnek? Számos olyan dolog lehet az életedben, ami kihat a szexuális életedre is. Ha ezeket a dolgokat, szituációkat, történéseket megfelelően tudod kezelni, hamar fényt deríthetsz a hálószobai problémák megoldására is.

Nincs kedved a szexhez?

Lássuk, milyen okok jöhetnek szóba – a teljesség igénye nélkül –, amiért épp nincs kedved a szexhez.

1. Kapcsolati problémák

Ez az egyik leggyakoribb oka annak, hogy nem akarod a gyengédséget. A „túl fáradt vagyok” érzés általában csak álca. Valószínűleg nem akarsz szembenézni a kapcsolatod problémáival. Igaz, hogy sokkal könnyebb azt mondani, hogy fáradt vagy, mint leülni beszélni egymással. Pedig ez az egyedüli megoldás, hogy helyrehozzátok, ami nem működik.

Nincs kedved a szexhez?

2. Túl sok TV

Egy hosszú nap után valóban jól esik csak ülni és bámulni a TV-t. Ez mindaddig rendben is van, míg nem ez az egyedüli közös programotok. A TV ugyanis hozzájárul az alvászavarok kialakulásához, felborul a bioritmus, elvész az intimitás és a gyengédség a kapcsolatotokból. A képernyő helyett válasszátok inkább egymást. Kedveskedjetek és kényeztessétek egymást. A hálószobából pedig száműzzétek a televíziót.

3. Túl elfoglalt vagy

Persze biztos létezik az az élethelyzet, amikor tényleg nagyon túlterhelt és elfoglalt vagy. Egy vizsgaidőszak vagy az új munkahely mindig rátesz egy lapáttal a már amúgy is szoros rendszerre. Azt azonban mindig tartsd szem előtt, hogy a jó szex nagyon fontos az életminőség szempontjából. Olyan hormonokat szabadít fel, amelyek erőt adnak a további terhek elviseléséhez. A nehézségeket csökkentheted, de ne a szexből vegyél vissza.

4. Folyton nyomás alatt vagy

Amikor túl sokat várnak el az embertől, nem igazán van kedve semmilyen teljesítéshez. Egy idő után teljesen kiakad a műszer. Így van ez a szexualitásban is. Ha úgy érzed, hogy a partnered nyomás alatt tart, túl nagyok az elvárásai a szex terén, beszéld meg vele, hogy neked így elmegy a kedved az egésztől. Mondd el, hogy néha jól esik, ha csak átölel és úgy alszotok el.

5. Rossz hormonális egyensúly

A hormonjaid irányítják az egész tested. Ha nincs jó egyensúly a hormonháztartásodban, az kihat a szexuális életre is. A libidód csökkenhet, férfiaknál erekciós zavarok léphetnek fel, nőknél akár a frigiditásig fajulhat a dolog. Mindenképp orvoshoz kell fordulni, ha sokáig tart a szexmentes élet, mert hormonális okok is lehetnek a háttérben.

6. Depresszió

A depresszió számos formában ölthet testet. Az egyik arca az általános szomorúság és fáradtságérzés. Ez természetesen befolyásolja a szexualitást is. Ha a depresszió tüneteit tapasztalod magadon, vagy a párodon, az első lépés az, hogy ezt kezeljétek. Beszélj egy terapeutával, hogy mit javasol, milyen megoldások jöhetnek szóba, hogy visszanyerd a lelkesedésed és az életkedved. A depresszió kezelésére gyakran alkalmaznak gyógyszereket, ám sokaknál hoz eredményt a terápia, a testmozgás és az alvási szokások megváltoztatása is.

7. Unalom

Az általános unalom igen jellemző manapság. Sajnos kihat a szexuális életre is, ezért nagyon gyorsan tenni kell ellene valamit. Az egyik módja annak, hogy újjáépítsétek a szexuális energiát és újra legyen szexuális életetek, az, hogy legyen valami más, amiért közösen lelkesedtek. Osszátok meg egymással azokat a hobbikat, amelyeket szívesen űztök, ez adhat egy újabb szikrát a kapcsolathoz, és helyrerázhatja a szexuális életeteket is.

Ha segítségre van szükséged, kérdésed van a témával kapcsolatban, keresd szexuálpszichológus szakértőnket az online rendelésünkön. Klikk ide.


A szex kell!
A szex kell!
„A szex miatt váltunk el” – Tina és Krisztián története
„A szex miatt váltunk el” – Tina és Krisztián története
5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.