intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nem szégyen, és milyen hasznos!

Neked mi jut eszedbe a futásról? Azok közé tartozol, akik könnyedén megteszik a napi kilométereiket, vagy a rettenetes gyötrelmekre gondolsz, a már 50 méter után jelentkező légszomjra és szúró oldalra? Nem neked való? 

altMeglepetésünk van: a futás mindenkinek való, csak jól kell nekilátni!A futóedzésnek számos változata van az erőltetett sétától, a lassú kitartó kocogáson át a sprintekig, vagy a hármat keverve. Ez az egyik legjobb alakformáló sport, hiszen az erőnlét folyamatos javulásával, az izmok fejlődésével a test csodás átalakulásra képes. Ami a legvonzóbb: mindezt néhány hónap alatt elérheted!

 

Miért érdemes elkezdeni?

Kitűnő kalóriaégető.

60 kilósan közepes tempóval 1000 méteren 300 kalóriát égethetsz

Gyors, látványos eredmény

Fuss 30 percet 3x egy héten, és a tested 2 hónap alatt kicserélődik.

Bárki képes rá!

Gyakran hiszik azt az emberek, hogy képtelenek a kitartó futásra. Pedig a futás képessége is először a fejben dől el, aztán a lábakban. Ha elszánt vagy, ha akarod, akkor meg tudod csinálni!

Boldog, aki fut

A futás során endorfin termelődik az agyban. Ettől a természetes bánatűzőtől jobb lesz a kedved, harmonikusabbá válik az érzelmi hullámzásod.

Hogyan állj neki?

A futóprogram megkezdése előtt célozz meg egy sportboltot. Az alapfelszerelésbe érdemes befektetni, de kedvcsinálóként vásárolhatsz néhány kiegészítő apróságot is.
A legfontosabb kiegészítő egy pulzusszám-mérő, hogy mindig tisztában legyél szervezeted aktuális igénybevételéről.

TIPP: tűzz ki hétről hétre célokat magad elé, s ha sikerül megvalósítani, ünnepelj, például jutalmazd meg fáradt lábaidat egy talpmasszázzsal vagy pedikűrrel. Az apró örömök fenntartják a lelkesedést!

Mi az, amit soha ne hagyj ki?

A futás egyenes út a karcsúsághoz, a legegyszerűbb zsírégető mozgásforma. Arra feltétlenül ügyelj, hogy mindig az izmok bemelegítésével kezdd, és nyújtással fejezd be!

Bemelegítés

Minden ízületedet (még a csuklókat is) forgasd át minden lehetséges irányba legalább tízszer. Szökdelj és guggolj párat. Fokozatosan emeld a tempót.

Nyújtás

A láb nyújtása: Mély terpesz, az elöl álló láb derékszögben hajlik, a hátsót nyújtsuk óvatosan.
Derék, karok nyújtása: csípőszélességnél nagyobb terpeszbe állunk, a fej fölött kinyújtjuk és összekulcsoljuk a kezünket, majd óvatosan egyre lejjebb dőlünk.

Sajátítsd el a tökéletes technikát!

Vannak olyanok, akik csak irigykedve nézik a természetes stílusban, esztétikusan mozgó futókat. Ha tökéletesíted a technikádat, még egyenletesebben, simábban fogsz futni, a csukló mozgása légiessé válik, megszűnik a szenvedés, nem fog szúrni az oldalad, megszűnik a sípcsont fájdalom, és valódi profinak fogsz tűnni.

Nézz előre, tartsd a tekinteted a horizonton, ez javítja a testtartást is, ami azt is meghatározza egyúttal, hogy milyen könnyen lépkedsz.
Figyelj a karodra! Ne hagyd, hogy a karod keresztbe lendüljön a tested középpontján. A lábak kövessék a kezeket, tartsd a karod lengését az előre-hátra irányban.
Tartsd az ütemet! Számold meg, hányat lépsz egy perc alatt. Az ideális érték 88 és 92 között van.
Ha hallod a lépteid puffanását, rövidíts a lépéseiden, hogy újra a kellő ruganyossággal fuss.

Áprilisban teljes futó edzésprogramot ajánlok majd nektek, de addig is kocogjatok rendszeresen!

Haris Éva
 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.