intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ne szexszel akarj békülni!

Ne szexszel akarj békülni!

Te minden együttlétkor odafigyelsz a partneredre? Természetes, hogy erre nincs mindig energiád. Azonban egy-egy nagy veszekedés után mindig édes a kibékülés, nem igaz? De mi lehet ezzel a baj?

Még a boldog kapcsolatokban is adódik olykor egy kis feszültség. Ez elkerülhetetlen, hiszen nem klónok élnek egy párkapcsolatban, hanem két különböző ember. Sokszor megtörténik, hogy egyikük olyat tesz, ami a másiknak nem tetszik, rosszul esik, vagy nem tudja elfogadni. Ennek következményeképp konfliktus alakul ki kettejük közt, ami miatt beszűkül a kommunikáció.

Ez megy egy ideig így – akár napokig is – majd a pár tagjainak hiányérzete támad. Lehet, hogy egyszerre mindketten hiányolni kezdik a másik fizikai közelségét, vagy az is előfordulhat, hogy egyikük érzi úgy, már nem tudja türtőztetni a vágyait. Ilyenkor újra egymás közelébe kerülnek. A szex egy látszatmegoldás ugyan, de a békülésben mégis ez a legjobb.

Hol van ezzel a probléma?

Ahogy a fentiekben írtam, a szex látszatmegoldás. Az együtt töltött pásztoróra, éjszaka után a pár mámoros állapotban úgy érzi, minden rendben van köztük. Az alap problémát azonban nem beszélték át, nem tudják, mit gondolnak egyenként arról, amiért veszekedtek. És ez a probléma maradandó. Akár évekig húzódhat, tovább mélyítve a kommunikációs szakadékot. Ahogy a szakadék mélyül, úgy válnak egyre gyakoribb vendéggé a veszekedések, a viták. A „Hogy jutottunk idáig?” kérdés igen gyakran elhangzik ebben a fázisban, ami nem meglepő. Honnan is tudnák, hogy hogyan jutottak idáig, ha már hosszú ideje nem is beszélnek egymással?

Mi lehet a megoldás?

Amikor egy pár életében történik egy olyan probléma, minek következtében a kommunikáció csorbát szenved, nem jó ötlet a szőnyeg alá söpörni a bajt. A problémák ugyanis nem oldódnak meg attól, hogy a fejünket a homokba dugjuk. A szex is egy ilyen félmegoldás veszekedés esetén. Kilövi a kommunikációs csatornákat, mivel a kibékülés és a harmónia fals illúzióját kelti.

Nem szégyen elgondolkodni néha azon, hogy tettünk-e valamit, amivel a másikat megbántottuk. Még akkor is, ha egy pillanatban a testiség tűnik a legjobb megoldásnak, válaszd inkább azt, hogy kibeszélitek a problémáitokat. Az, ha a saját hibánkból képesek vagyunk tanulni, nagy önismeretről tesz tanúbizonyságot.

Azért ne hagyd ki a békülős szexet

A kommunikáció, az, ha megbeszélitek a problémát, nem zárja ki a jó kis békülős szexet. Ha úgy adódik, ne hagyd ki semmi pénzért. Nincs jobb az ölelésnél, a valódi szerelemből fakadó harmóniánál. Ugyanakkor nagyon figyelj arra,  hogy mindig csak azután bújjatok ágyba, hogy megbeszéltétek, mi okozhatta az előzetes veszekedést.

 

Komáromi Csenge


A tündérmesék léteznek?
A tündérmesék léteznek?
Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban
Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Ezeken a helyeken ne szexelj!
Ezeken a helyeken ne szexelj!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.