intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ne kütyüzz, szeretkezz!

Ne kütyüzz, szeretkezz!

Az okostelefonok, tabletek, mindenféle kütyük behálózzák az egész életünket. Mindenhol ott vannak: a bevásárlástól, a munkán keresztül, az egyszerű beszélgetésig. Na, de hogy a szexuális életünkre is hatással vannak, az maga a téboly! Pedig így van!

Ne kütyüzz, szeretkezz!

Nagyjából a ’90-es évek végétől indult el egy csökkenő tendencia a szeretkezések számát illetően. Ez az az évtized, amikor egyre inkább elérhetővé vált a számítógép, kinyílt a digitális világ a nagyközönség számára is. Ez persze együtt járt azzal, hogy kevesebb időt szántunk egymásra, valós emberi kapcsolatainkra.

Az egész persze csak gyűrűzött tovább, és a 2000-es évekre már eléggé tapasztalható volt a hatása. Mára már annyira itt van a virtuális világ a nyakunkon, hogy a valós kapcsolatok teljesen háttérbe szorultak.

Nem szánunk elég időt arra, hogy a tényleges szerelmet, szeretetet, barátságot ápoljuk, nem fontos annyira, hiszen van egy elképzelt, amiben azok vagyunk, akik csak akarunk.

Ne kütyüzz, szeretkezz!

Az időnk elmegy a munkára, háztartásra, a gyerekekkel kapcsolatos, kötelező teendőkre, ám nem figyelünk arra, hogy a kapcsolatunkat, házasságunkat ápoljuk, reparáljuk, helyrehozzuk. Az instant, rövid idő alatt bekövetkező gyönyört hajszoljuk, hiszen azt megkapjuk a virtuális világunktól is. Minek időt szánni a valóságra?

Virtuálisan tartjuk a kapcsolatot ahelyett, hogy inkább minden digitális kütyüt kizárva egy jót szeretkeznénk a szerelmünkkel, vagy csak lazán odabújnánk hozzá. De miért jutottunk idáig? Mi okozza, hogy totálisan kimerülünk egy nap végére, és már semmi másra nem vágyunk, csak a kütyüket nyomkodni, és kizárni minden mást?

A figyelmünk már nem korlátozódik a másikra, megosztottá vált. Sajnos azonban ez a megosztott figyelem nem a párunk felé billen, hanem a kütyük felé, azaz sokunknak már inkább terhes a párunk közeledése, mert akkor nem csekkolhatjuk félpercenként az idővonalunkat, hogy XY mit osztott meg, ki kit lájkol. Ez viszont csak egy irányba vezet: a szexuális élet teljes romba dőléséhez. Abból viszont nincs visszaút.

Letöltünk egy filmet, játszunk valami blőd videojátékkal, és egy idő után azt vesszük észre, hogy egyedül maradtunk, a virtuális kis világunk foglyaként. Elnyelnek a szürke hétköznapok, és nem okoz már örömöt egymás társasága.

Eltűnik az életünkből a tűz, a szerelem, a szenvedély, az intimitás, és amikor elkezdünk ezekre vágyni, már nem kapjuk meg sehonnan. Vagy túl késő már hozzá, vagy nem vagyunk képesek már befogadni.

De mit tegyünk? Töltsünk egymással minél több minőségi időt, aminek semmiképp nem része semmilyen digitális kütyü. Menjünk együtt a természetbe, legyenek közös hobbijaink, szervezzünk több spontán programot együtt, szeretkezzünk minél többet, hogy ne csak a hétköznapi rutin, hanem az intim közelség is összetartson. Az a pár, amely nem szán időt a kapcsolat ápolására, süllyedni kezd a mocsárba, amely egy idő után elnyeli, kimászni pedig szinte lehetetlen.


Romantikázz Magyarországon! – a 10 legszerelmesebb hely hazánkban
Romantikázz Magyarországon! – a 10 legszerelmesebb hely hazánkban
Mit találnak vonzónak egy férfiban a nők? – Igazán csak ezt az egy dolgot
Mit találnak vonzónak egy férfiban a nők? – Igazán csak ezt az egy dolgot
Nos, férfiak… mitől jó a nő az ágyban?
Nos, férfiak… mitől jó a nő az ágyban?
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.