intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ne dohányozz, gyengébb lesz a spermád – és még a születendő gyermekedé is!

Ne dohányozz, gyengébb lesz a spermád – és még a születendő gyermekedé is!

Bizonyára tudod, hogy a dohányzás milyen károsító hatással van a szervezetedre. Gondoltad volna, hogy nemcsak a te egészségedet veszélyezteti, hanem a születendő gyermekedét is?

 Ne dohányozz, gyengébb lesz a spermád – és még a születendő gyermekedé is!

Tudósok, kutatók nagyon sok munkát fektettek és fektetnek abba, hogy bebizonyítsák, hogy a dohányzás semmilyen pozitívummal nem szolgál az emberi szervezetre nézve. A kutatások szerint a termékenység romlik a férfiaknál és a nőknél is. Ha egy nő a korai terhessége alatt dohányzik, az csökkenti az embrió csírasejtjeinek számát. Ezek a sejtek fejlődnek a későbbi időszakban petesejtekké vagy spermiumokká. Így máris láthatod, hogy a születendő gyermek megtermékenyítő képessége csökken az által, hogy az anya dohányzik. A férfiaknál van egy protamin nevű fehérje, ami a spermiumok termékenyítő képességéhez elengedhetetlen. Ha egy férfi dohányos, akkor felborul a protamin kényes egyensúlya, és romlik a termékenyítő képesség.

Mit okoz a cigaretta?

Már tíz éve tudott tény, hogy a dohányos férfiak spermái sokkal nehezebben „tájékozódnak” a petesejthez vezető úton, a nők pedig nehezebben esnek teherbe, még akkor is, ha csak passzívan dohányoznak, vagy gyermekként, fiatalként voltak kénytelenek elviselni valaki cigaretta iránti szenvedélyét.

A dohányzás igen komolyan avatkozik be a spermiumok „életébe”, ugyanis megváltoztatja a DNS-üket, így csökken a hímivarsejtek termékenyítő képessége. Ha pedig mégis bekövetkezik a megtermékenyítés, akkor nagyobb az esély a vetélésre.

Szomorú, hogy ez a hatás jellemző a termékeny férfiakra, illetve azokra is, akik termékenységi problémákkal küzdenek. Azoknál a férfiaknál, akik igénybe akarják venni a mesterséges megtermékenyítő eljárásokat, elvárás az, hogy legalább a tervezett beavatkozás előtt három hónappal tegyék le a cigarettát.

A megváltozott DNS miatt pedig olyan mutációk keletkeznek, amelyek tovább is örökíthetők, és megváltoztathatatlan károsodást okozhatnak a gyermek genetikai állományában

Nem elég hát, ha akkor mondasz le a cigiről, ha már megszületett a gyermeked. Sokkal előbb kell ezt megtenned, ha nem akarod, hogy a spermiumaid gyengék legyenek, és ezt még tovább is örökítsd.

Tarjáni  Rita


Bármit megtettem volna érte…
Bármit megtettem volna érte…
Amikor a pasi szerelmes beléd...
Amikor a pasi szerelmes beléd...
Vibrátor a viktoriánus gyógymód
Vibrátor a viktoriánus gyógymód
Csókolózni jó!
Csókolózni jó!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.