intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mosolyogtató fogamzásgátló módszerek a múlt századból!

A fogamzásgátlás, illetve a tudatos családtervezés régóta foglalkoztatja az emberiséget. Kezdetben a szexualitástól való tartózkodás volt az egyetlen biztos és elfogadott módszer, ám az emberi találékonyság határtalan.

Íme néhány olyan módszert, mellyel többen próbálkoztak a történelem során, ám mára kissé megmosolyogtatónak tűnnek.

C-vitamin a hüvelyben

A citromsav spermicid tulajdonságát már az ókori zsidó közösségek is ismerték, sőt, a legendák szerint Casanova egy fél citrom héját vetette be primitív pesszáriumként. A C-vitamin 20. századi felfedezése arra ösztönözte a nőket, hogy továbbgondolják ezt a módszert.

Az 1970-es években Angliában kezdett terjedni a C-vitamin-tabletta alternatív felhasználási formája: a hüvelybe helyezve a spermiumok elhalását várták tőle - mivel számukra a lúgos pH-jú közeg kedvező.

A terhesség első pár napjában egyébként megadózisokban - 6-10 gramm - vetélés előidézésére is alkalmazták a C-vitamint.

Tüsszents szex után!
Már elődeink felismerték, hogy orrfújás, tüsszentés közben összehúzódik az alhasi izomzat. Ezt az összefüggést a 19. század környékén megpróbálták felhasználni nem kívánt gyermekáldás ellen. A sürgősségi fogamzásgátlás egyik korabeli módszere a következőképpen nézett ki: pattanj fel az ejakulációt követően, és tüsszents, vagy fújd ki az orrod!

Irrigálás együttlét után

Ugyancsak az 1800-as években mondták orvosok a nőknek, hogy az együttlétet követő intimzuhany segít megakadályozni a nem kívánt terhességet. Ezt megtehették tiszta vízzel, ecetes vízzel vagy málnalevélből készült teával - mely segít lazítani a kismedencei izmokat. Sőt, az ötvenes-hatvanas években egy fertőtlenítőszert is ajánlottak erre a célra, ami szétmarta a hüvely nyálkahártyáját.

Valójában azonban a spermiumok pár másodperc alatt feljutnak a hüvelyből a méhüregig, tehát lehetetlen vállalkozás utolérni őket.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.