intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mit kell tudni a nők orgazmusáról?

Mit kell tudni a nők orgazmusáról?

Ahhoz, hogy egy nő kielégüljön, egyszerre több feltételnek is teljesülnie kell. A férfiak számára a vizuális ingerek a legfontosabbak, a nők ezzel szemben minden együttlétkor igénylik a romantikát, az erotikát, az érintéseket. Lássuk ezt egy kicsit közelebbről.

Egymásra hangolódás

Ez az egyik olyan dolog, aminek hatalmas szerepe van a női orgazmus elérésében. A nőknél ugyanis a kielégülés fontos feltétele, hogy lelkileg, érzelmileg át tudják adni magukat az együttlétnek, és ezt a partnerük részéről is érezni akarják.

A férfiaknál a fent már említett vizuális ingerek, azaz a látvány merevedést idéz elő, a nőknél pedig az előjáték, az egymásra hangolódás, a simogatás „beindítja” a hüvelybemenet környékén lévő ún. Bartholin-mirigyeket, amelyek váladékot termelnek, így benedvesítik, sikamlóssá teszik a hüvelyt.

A csikló szerepe

Érdekes tény, hogy anatómiailag a nő csiklója a férfi péniszének felel meg. A kromoszómák és a hormonok "döntik el", hogy csikló vagy hímvessző fejlődik-e a magzatnál. A nyolcadik hétig teljesen egyforma minden magzat.

A csikló pontosan úgy is viselkedik, mint a hímvessző. Bőrredők mögött rejtőzik, ahonnan izgatás hatására kibújik. Nagyon sok idegvégződés található itt, amelyeknek fontos szerep jut az orgazmus elérésében. A legtöbb nő a csikló ingerlésével képes eljutni az orgazmusig. Ez a csiklóorgazmus.

A hüvely és a G-pont

A hüvelyben – ellentétben a csiklóval – nincs olyan sok idegvégződés, azok is főleg a hüvely elülső részében vannak. Ezért kijelenthetjük, hogy a férfiak péniszének mérete majdnem mindegy a nő kielégülése szempontjából. A hüvelybemenettől úgy 3-5 cm-re van egy kicsi, borsó méretű terület, amely érzékeny az érintésre, így hozzájárulhat az orgazmus eléréséhez. Ez a pont az ún. G-pont, amelynek a létezését sokan vitatják. Mindenesetre a nők egyharmada elsődlegesen hüvelyi orgazmusban nyer kielégülést. Ebben viszont a G-pontnak lehet szerepe.

Az orgazmus

A csiklóorgazmus és a hüvelyi orgazmus az a két típus, ami a nőknél gyönyört okozhat. Vannak olyan szerencsés nők, akik mindkettőre képesek, mások vagy csak csiklóorgazmusra, vagy csak hüvelyire. A kettő között érezhető a különbség. A csiklóorgazmus rövid, ugyanakkor nagyobb kielégülés, a hüvelyi pedig mélyebb, és hosszabb.

Sajnos nagyon sokan vannak azok (a kutatások szerint minden 10. nő), akik nem képesek a csúcsra jutni semmilyen módon.

Az orgazmuskészség fejleszthető

Azok is, akiknek még nem volt hozzá szerencséjük, meg tudják tanulni a gyönyör művészetét, csak megfelelő partner kell hozzá. A szexhez az is hozzátartozik, hogy megismerjük egymás testét, és a férfi többféle módszerrel tudja kielégíteni a nőt. Az orgazmuskészséget a partnerek együtt is fejleszteni tudják.


Komáromi Csenge


Érett vagy egy valódi kapcsolatra?
Érett vagy egy valódi kapcsolatra?
5 ok, amiért a férfiak is blöffölnek az ágyban
5 ok, amiért a férfiak is blöffölnek az ágyban
Boldog párkapcsolatban élsz?
Boldog párkapcsolatban élsz?
7 tipp a jobb szexuális életért
7 tipp a jobb szexuális életért
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.