intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mit kell tudni a nők orgazmusáról?

Mit kell tudni a nők orgazmusáról?

Ahhoz, hogy egy nő kielégüljön, egyszerre több feltételnek is teljesülnie kell. A férfiak számára a vizuális ingerek a legfontosabbak, a nők ezzel szemben minden együttlétkor igénylik a romantikát, az erotikát, az érintéseket. Lássuk ezt egy kicsit közelebbről.

Egymásra hangolódás

Ez az egyik olyan dolog, aminek hatalmas szerepe van a női orgazmus elérésében. A nőknél ugyanis a kielégülés fontos feltétele, hogy lelkileg, érzelmileg át tudják adni magukat az együttlétnek, és ezt a partnerük részéről is érezni akarják.

A férfiaknál a fent már említett vizuális ingerek, azaz a látvány merevedést idéz elő, a nőknél pedig az előjáték, az egymásra hangolódás, a simogatás „beindítja” a hüvelybemenet környékén lévő ún. Bartholin-mirigyeket, amelyek váladékot termelnek, így benedvesítik, sikamlóssá teszik a hüvelyt.

A csikló szerepe

Érdekes tény, hogy anatómiailag a nő csiklója a férfi péniszének felel meg. A kromoszómák és a hormonok "döntik el", hogy csikló vagy hímvessző fejlődik-e a magzatnál. A nyolcadik hétig teljesen egyforma minden magzat.

A csikló pontosan úgy is viselkedik, mint a hímvessző. Bőrredők mögött rejtőzik, ahonnan izgatás hatására kibújik. Nagyon sok idegvégződés található itt, amelyeknek fontos szerep jut az orgazmus elérésében. A legtöbb nő a csikló ingerlésével képes eljutni az orgazmusig. Ez a csiklóorgazmus.

A hüvely és a G-pont

A hüvelyben – ellentétben a csiklóval – nincs olyan sok idegvégződés, azok is főleg a hüvely elülső részében vannak. Ezért kijelenthetjük, hogy a férfiak péniszének mérete majdnem mindegy a nő kielégülése szempontjából. A hüvelybemenettől úgy 3-5 cm-re van egy kicsi, borsó méretű terület, amely érzékeny az érintésre, így hozzájárulhat az orgazmus eléréséhez. Ez a pont az ún. G-pont, amelynek a létezését sokan vitatják. Mindenesetre a nők egyharmada elsődlegesen hüvelyi orgazmusban nyer kielégülést. Ebben viszont a G-pontnak lehet szerepe.

Az orgazmus

A csiklóorgazmus és a hüvelyi orgazmus az a két típus, ami a nőknél gyönyört okozhat. Vannak olyan szerencsés nők, akik mindkettőre képesek, mások vagy csak csiklóorgazmusra, vagy csak hüvelyire. A kettő között érezhető a különbség. A csiklóorgazmus rövid, ugyanakkor nagyobb kielégülés, a hüvelyi pedig mélyebb, és hosszabb.

Sajnos nagyon sokan vannak azok (a kutatások szerint minden 10. nő), akik nem képesek a csúcsra jutni semmilyen módon.

Az orgazmuskészség fejleszthető

Azok is, akiknek még nem volt hozzá szerencséjük, meg tudják tanulni a gyönyör művészetét, csak megfelelő partner kell hozzá. A szexhez az is hozzátartozik, hogy megismerjük egymás testét, és a férfi többféle módszerrel tudja kielégíteni a nőt. Az orgazmuskészséget a partnerek együtt is fejleszteni tudják.


Komáromi Csenge


„A boldogság könnyelmű fruska…”*
„A boldogság könnyelmű fruska…”*
Útmutató férfiaknak: az első szexuális élmény
Útmutató férfiaknak: az első szexuális élmény
Csak szex, semmi érzelem? – Szexkapcsolatban éltem | Kira története
Csak szex, semmi érzelem? – Szexkapcsolatban éltem | Kira története
Erre vágyik a leendő férjem
Erre vágyik a leendő férjem
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.