intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Miért működik a kémia?

Miért működik a kémia?

Gyakran hallani, ahogy az emberek egymás közt beszélnek arról a bizonyos „kémiáról” vagy „szikráról”. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy vajon mit értenek ez alatt. Nehéz definiálni, hiszen mindenkinek mást jelent.

A szexuális érdeklődés egyedi, változatos, és gyakran totális rejtély számunkra. Vajon miért van az, hogy egyes nők számára vonzóak például azok a férfiak, akik szemüveget viselnek, másoknak nem? A szerelemtérkép elmélet szerint a szexuális vágy mélyen a múltban gyökerezik, és gyakran gyermekkori emlékekhez, tapasztalatokhoz kapcsolódik.

Például tegyük fel, hogy egy kedves, szexi fiatal srác szomszédjaként nőttél fel, aki sötét hajú, szemüveges, kisportolt testű volt. Évekkel később azt veszed észre, hogy ezt a típust keresed a párválasztáskor. Vagy esetleg volt egy vörös hajú tanárod, aki mindig gondoskodó és figyelmes volt, felnőtt korodban pedig lehet, hogy még mindig dobban egyet a szíved, amikor látsz egy vörös hajú, szeplős férfit.

Bármi legyen is az általad kedvelt típus, a választásod nem véletlen. Hajlamosak vagyunk azokat a kapcsolati mintákat lejátszani felnőtt korunkban, amelyek gyermekkorunkban értek bennünket. Ezeket a vizuális és mentális tényezőket gyűjti össze az agy, majd összefűzi őket, és végül emlékké alakulnak. Lehet, hogy nem is leszel képes kitalálni, hogy pontosan miért érzel úgy, ahogy, de ezek az erős, pillanatnyi érzések nem hazudnak.

Ne feledd, lehet, hogy belépsz egy szobába, és azonnal érzed fellobbanni azt a bizonyos szikrát valakivel, de ez csak a jéghegy csúcsa. Előfordulhat, hogy elsőre úgy érzed, minden stimmel, de jönnek a gyerekek, a stresszhelyzetek a munkahelyen, a családban, a szürke hétköznapok, az élet unalmasabb részei, és ha nincs stabil alapja annak a jéghegynek, akár össze is omolhat. 

A mély, tartós szeretet valaki iránt nem alakulhat ki egy pillanat alatt. Ez teszi az igazi szerelmet olyan értékessé. Nem jön a semmiből, nem úgy működik, hogy csak eltalál, mint egy tonna tégla. Ehelyett megváltoztat, és ahogy növekszik, a lehető legjobb énedet hozza ki. Kulcsfontosságú, hogy tanítsátok egymást türelemmel, hűséggel és megfelelő kommunikációval.

Lehet, hogy egy pillanat alatt már tudod, hogy működik-e a kémia valakivel, de sokkal tovább tart az, hogy a valódi, tartós, életet megváltoztató szerelem kialakuljon.

 

Ligeti Anna


Biztos, hogy szerelmes vagy?
Biztos, hogy szerelmes vagy?
Nos, férfiak… mitől jó a nő az ágyban?
Nos, férfiak… mitől jó a nő az ágyban?
Tanuld meg újra érezni a szerelmet!
Tanuld meg újra érezni a szerelmet!
Monogámia hosszú távon? – 5 dolog, amitől valóban működik
Monogámia hosszú távon? – 5 dolog, amitől valóban működik
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.