intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mi kell a nőnek? - Lecke férfiaknak arról, amit a nők VALÓBAN akarnak

A férfiak szerint a nők nagyon bonyolultak, fene se érti, hogy mit akarnak. Mi persze tudjuk, hogy nem különbözünk annyira a férfiaktól, csak ők szeretik ezt hinni.

A férfi és a női szexualitást is az agy vezérli, lényegében azonos módon. A szexuális reakció mechanizmusa az agyban két dolgon múlik. Egyrészt a „szexuális gyorsítón”, a gázpedálon, azaz az agynak azon a részén, amely konstatálja a szexuális gerjedelmet okozó dolgokat a külvilágból, majd jelet küld, hogy azonnal hadba kell állni (azaz szexre fel!). Másrészt a „szexuális lassítón”, a féken, azaz az agy szexualitást gátló részén, amely észreveszi az összes lehetséges fenyegetést vagy veszélyt és megálljt parancsol.

Ahol a férfiak és a nők különböznek egy kicsit az az, hogy mi aktiválja a gázpedált, és mi nyomja be a féket.

Mit hisz a férfi?

A férfiakban jelentős mennyiségű tévhit él a nőkkel, a női aggyal, a női szexualitással kapcsolatban. Lássunk most 3 olyan tévhitet, amelyre egyből van válaszunk is.

1.: Egy nőnek csakis a nemi szervénél lehet örömet szerezni

Lecke férfiaknak: Bármi lehet a bekapcsoló gomb, még a fülcimpa is, és ez mindenki számára más és más. Ne a női nemi szervből indulj ki, ha csatát akarsz nyerni.

A trükk az, hogy az élvezet helyzet-specifikus. Mint a csiklandozás: ha épp szexi hangulatban van a barátnőd, akkor a csikizés könnyen szexbe fordulhat. Ha azonban nem túl jó a kedve, akkor más vágya sincs, csak az, hogy pofon vágjon téged a csiklandozásért cserébe.

Fontos, hogy az a csiklandozás (vagy szeretgetés, vagy szexuális vágyfokozás) milyen „kontextusban” történik. Nemcsak az érintés számít, amivel örömet okozunk, hanem a körítés is.

2.: A nők azt szeretnék, hogy uralkodjanak rajtuk.

Lecke férfiaknak: A nemi szerepek és vágyak nagyon bonyolultak. A lényeg a bizalom, ami lehetővé teszi mindenki számára szexuális fantáziáit kiélni. Túlzás azt állítani, hogy a nők – általánosan – azt akarják, hogy uralkodjanak rajtuk vagy valakin ők uralkodjanak.

A cél az, hogy olyan kapcsolatba kerüljetek, ahol kiengedhetitek a fékeket, és kedvetekre nyomhatjátok a gázt. Ehhez pedig a kölcsönös bizalom, és a szabadság megengedése (nem a megcsalás, az más lapra tartozik) kell.

3.: A nők azt akarják érezni, hogy meg kell őket menteni

Lecke férfiaknak: Minden nő szereti, ha a párja mellett nő lehet, de ez nem azt jelenti, hogy egy butácska kislánynak tünteti fel önmagát, hogy Te így érezd magad férfinak.

Persze, hogy mindenki meg akar felelni a párjának, de az régen rossz, ha a kapcsolat már-már természetellenessé válik, teljesen elüt a nő személyiségétől. Ne akarj annyira férfi lenni, hogy őt összetörd a nőiségében.

Ennyi. Nagyon egyszerű, nem? Mi, nők sem vagyunk bonyolultabbak a férfiaknál, ugyanúgy érzünk, és ugyanazok az elvárásaink egy kapcsolattól, mint egy férfinak. Azt akarjuk, hogy önmagunk lehessünk, jól érezhessük magunkat a bőrünkben, és kiteljesedhessünk a kapcsolatban. Ha ezt egy férfi nem ismeri fel, akkor az első lépés az, hogy megbeszéljük a problémákat, felhívjuk a figyelmét arra, hogy adja meg nekünk azt, amit ő is elvár a kapcsolattól. Ezek egyetemes emberi vágyak, nem nőkre vagy férfiakra szabott klisék. Fontos, hogy a gázt csak akkor nyomjátok, amikor mindketten egy irányba akartok menni. Ha ez nem így van, akkor bizony valakinek fékeznie kell. 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KORHATÁROS TARTALOM

intimzona.hu

Az a tartalom, amelyet most meg akarsz nyitni, a jelenleg hatályos, 2010. évi CLXXXV. törvény szerint a IV. kategóriába tartozik. Oldalunkon edukációs célú, szexuális tartalmú anyagokkal is találkozhatsz.