intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

Tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

A hormonjaid befolyásolják az egész életed nap, mint nap. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, a menstruációs ciklusod alatti hormoningadozások kihatással vannak a hangulatodra, az étvágyadra és a libidódra is. 

A ciklus korai szakaszában

Az ösztrogén- és a tesztoszteronszint alacsony. Ilyenkor jobban esik inkább otthon maradni, kevésnek érezheted az energiád. A minőségi alvás ebben a szakaszban csak hiú ábránd. 


A ciklus közepén

A peteérés körüli időben a tesztoszteron a csúcson van, a szexuális vágyad egyszerűen nem hagy nyugodni. Az ösztrogén a legmagasabb a peteérés előtt, ettől úgy érzed, energikusabb és kreatívabb vagy


A ciklus végén

Csökken az ösztrogén és a tesztoszteron szintje, emelkedik a progeszteron. Ilyenkor sokkal nyugodtabb vagy. Ez az állapot azonban csak addig tart, míg a progeszteronszint emelkedni kezd, és elkezdődik a menzesz utáni állapot. A hormonok puffadásérzést, és étel utáni sóvárgást okozhatnak. A libidód is kicsit magasabb szinten lehet. 


A hormonok szerepe az ismerkedésben:

Felejtsd drága parfümöket és szempillaspirált. Peteérés idején vagy a legvonzóbb a férfiak számára. Ezt még egy tanulmány és egyben kísérlet is alátámasztotta, amit a Floridai Egyetemen végeztek. Férfiakat kérdeztek meg arról, hogy melyik nőt találják a legvonzóbbnak sok-sok nő közül. Voltak a nők között olyanok, akiknek épp peteérésük volt, és a férfiak zömmel őket választották.  Azok a férfiak azonban, akik stabil, elkötelezett párkapcsolatban éltek, szinte soha nem az éppen ovuláló nőt választották a legvonzóbbnak. A kutatók feltételezik, hogy ez azért van, mert elkötelezett a férfiak „kikapcsolják” a biológiai meghajtójukat, hogy megőrizhessék a kapcsolatukat.

Míg az állatok világában ez a „kikapcsoló gomb” nem működik, az embereknél tudatalatti hormonális jelzések alakítanak ki egy olyan elkötelezett embert, aki a bizalmat és a hosszú távú kapcsolatot részesíti előnyben.


Tarjáni Rita

 

 


Randizás könnyedén
Randizás könnyedén
A szerelem férfi szemmel
A szerelem férfi szemmel
Télen még a libidód is csökken – Tehetsz ellene
Télen még a libidód is csökken – Tehetsz ellene
Erotikus felfedezések
Erotikus felfedezések
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.