intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók

Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók

A tudományos vélekedés szerint semmi baj nincs azzal, ha a menstruáció ideje alatt támad kedvetek egy kis hancúrozáshoz. Van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelni. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat.

Az a tévhit, hogy a menstruáció alatti szex veszélyes, vagy tiltott, korábbra nyúlik vissza. Egyes vallások is tiltják a szexualitást menstruáció alatt, mivel a vért tisztátalannak tekintik. Tudományosan azonban nincs ok, amiért nem lehetne szexelni ebben az időszakban.

Az egyes számú jó hír az, hogy az orgazmus természetes fájdalomcsillapító. Hatására a szervezetben endorfin szabadul fel, ami segít enyhíteni az izmok feszültségét, így kiváló kezelés a görcsök ellen.

A menzesz alatt sokan szenvednek enyhe depressziótól, ingerlékenységtől, amiken szintén segíthet az orgazmus. Mivel a menstruáció idején nagy a vérellátás a nemi szervek környékén és a medencetájékon, sok nő jobban vágyik is a szexre, mint előtte.

Nem kell zavarba jönni!

A menstruációs vér is egy testnedv, nem kell neki nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Ha ilyenkor akartok szexelni, terítsetek egy nagyobb törölközőt az ágyre, vagy csináljátok a zuhany alatt.

Védekezz!

Ne feledd azonban, hogy a biztonságos szex ebben az időszakban is nagyon fontos. A méhnyak ugyanis megnyílik ilyenkor, hiszen vér halad át rajta. Ez által a fertőzések eshetősége is nagyobb, illetve a szexuális úton terjedő betegségek ellen is jó, ha védekeztek. Mivel a hüvely pH-értéke a savas irányba tolódik, könnyebben szedhetsz össze gombás és bakteriális fertőzéseket is. A teherbeesés lehetősége is fennáll, ezért sem szabad elfeledkeznetek a védekezésről.

Látható, hogy gyakorlatilag nincs olyan ok, amiért ne élvezhetnétek egymást az ágyban a menzesz ideje alatt is. Ha mégis bizonytalan vagy, beszéljetek róla, hozd fel a témát többször. A higiéniára mindig nagyon ügyeljetek, így elkerülhetitek a fertőzéseket.


Kovács-Hain Zsuzsa


Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Ennél kínosabb már nem is lehetne
Ennél kínosabb már nem is lehetne
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
Így legyél szerelemmágnes
Így legyél szerelemmágnes
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.