intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók

Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók

A tudományos vélekedés szerint semmi baj nincs azzal, ha a menstruáció ideje alatt támad kedvetek egy kis hancúrozáshoz. Van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelni. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat.

Az a tévhit, hogy a menstruáció alatti szex veszélyes, vagy tiltott, korábbra nyúlik vissza. Egyes vallások is tiltják a szexualitást menstruáció alatt, mivel a vért tisztátalannak tekintik. Tudományosan azonban nincs ok, amiért nem lehetne szexelni ebben az időszakban.

Az egyes számú jó hír az, hogy az orgazmus természetes fájdalomcsillapító. Hatására a szervezetben endorfin szabadul fel, ami segít enyhíteni az izmok feszültségét, így kiváló kezelés a görcsök ellen.

A menzesz alatt sokan szenvednek enyhe depressziótól, ingerlékenységtől, amiken szintén segíthet az orgazmus. Mivel a menstruáció idején nagy a vérellátás a nemi szervek környékén és a medencetájékon, sok nő jobban vágyik is a szexre, mint előtte.

Nem kell zavarba jönni!

A menstruációs vér is egy testnedv, nem kell neki nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Ha ilyenkor akartok szexelni, terítsetek egy nagyobb törölközőt az ágyre, vagy csináljátok a zuhany alatt.

Védekezz!

Ne feledd azonban, hogy a biztonságos szex ebben az időszakban is nagyon fontos. A méhnyak ugyanis megnyílik ilyenkor, hiszen vér halad át rajta. Ez által a fertőzések eshetősége is nagyobb, illetve a szexuális úton terjedő betegségek ellen is jó, ha védekeztek. Mivel a hüvely pH-értéke a savas irányba tolódik, könnyebben szedhetsz össze gombás és bakteriális fertőzéseket is. A teherbeesés lehetősége is fennáll, ezért sem szabad elfeledkeznetek a védekezésről.

Látható, hogy gyakorlatilag nincs olyan ok, amiért ne élvezhetnétek egymást az ágyban a menzesz ideje alatt is. Ha mégis bizonytalan vagy, beszéljetek róla, hozd fel a témát többször. A higiéniára mindig nagyon ügyeljetek, így elkerülhetitek a fertőzéseket.


Kovács-Hain Zsuzsa


Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?
Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?
Szexizom-erősítő gyakorlatok 4 lépésben
Szexizom-erősítő gyakorlatok 4 lépésben
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.