intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

Alacsony libidó, merevedési zavar, korai magömlés, hüvelyszárazság. Ezek a fogalmak mind megnehezítik az együttléteket. Sok-sok cikket lehet olvasni a témában, hogy hogyan korbácsoljuk fel a vágyat, hogyan, milyen kiegészítőkkel tehetjük komfortossá szexuális életünket. Azonban a szex sikertelensége mögött meghúzódó hormonális egyensúlyhiánnyal kevésbé találkozhatunk, pedig ez nagyon is hozzájárul az alacsony libidóhoz, valamint a többi nehézséghez is.

A nemi vágy hiánya és a merevedési zavar a többtényezős problémák. Egy vérvételből kiderülhet az esetleges kóros tesztoszteronszint (férfiaknál), vagy ösztrogén dominancia (nőknél) vagy egyéb hormonális egyensúlyhiány, amely csökkentheti a nemi vágyat.

Sokféle kezelés létezik, különböző gyógyszerek, hormonterápia, mégis az egyik legkézenfekvőbb a vércukorszint normál szinten tartása és az inzulinszint optimalizálása. Ez drámaian befolyásolhatja nemi hormonok működését.

Az egyensúlyt egyszerűen meg lehet teremteni, csak néhány fontos dolgot be kell tartani. Lássuk ezeket:

1. Egyél valódi ételt!

Száműzd a finomított cukrot és lisztet, ez már szinte alapvető az egészséges táplálkozást tekintve. Azonban ezen kívül rendkívül fontos, hogy semmilyen feldolgozott élelmiszert ne fogyassz. Ezek az ételek sajnos negatív irányba befolyásolhatják a hormonok szintjét, ez által pedig csökkenthetik nemi vágyat. A jó minőségű alapanyagokból készült ételek azonban optimalizálhatják a hormonszintet, és segítenek az alacsony nemi vágy emelésében is.

Hasonló a helyzet az üdítőitalokkal, kalóriaszegény (light) üdítőkkel. Ezek jelentősen növelik az elhízás esélyét és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is.

Az alacsony zsírtartalmú étrend is negatívan befolyásolhatja a nemi vágyat. Egy tanulmány - amely 30 egészséges, középkorú férfi segítségével készült – megállapította, hogy a normál étrendről alacsony zsírtartalmúra váltó férfiaknál csökkent a tesztoszteron szérumkoncentrációja. Ahelyett, hogy a zsírt démonként kezeled, inkább építs egészséges zsírokat az étrendedbe, pl. avokádót, halakat, hidegen sajtolt növényi olajakat.

3. Sportolj!

Ha a helyes táplálkozás intelligens edzéstervvel párosul, csodákat tehet a nemi vággyal és a hangulatoddal. Tanulmányok azt mutatják, az intervallum edzés javíthatja a szexszel kapcsolatos hormonok szintjét (pl. tesztoszteron, a kortizol és a növekedési hormon).

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

4. Limitáld az alkoholfogyasztást!

Shakespeare szerint az alkohol „provokálja a vágyat, de elveszi a teljesítményt”. Egy pohár vörösbor segít ellazulni, és jó hangulatot kölcsönöz, azonban három pohártól ez a hangulat már összeomlik, a nemi vágy csökken, merevedési zavar léphet fel és más problémák is kopogtathatnak a hálószoba ajtaján.

5. Csökkentsd a stresszt!

Mindenhol hallani arról, hogy a stressz milyen káros. Így van ez a nemi vágyra gyakorolt hatásával is. Egy kis jógával, meditációval, sétával javíthatsz rajta. Lélegezz mélyeket!

6. Aludj eleget!

Tanulmányok azt mutatják, a kialvatlanság csökkentheti a nemi hormonok szintjét. A tested a mély alvás alatt termeli a növekedési hormont, így ha nem alszol jól, vagy nem alszol eleget, akkor ennek a hormonnak a szintje is csökken. Ha fáradt vagy, akkor nincs hangulatod a szexhez. Mindenkinek szüksége lenne naponta 8 óra zavartalan, mély alvásra.

7. Csökkentsd a toxikus terhelést!

A toxikus túlterhelés is csökkentheti a libidót. Gyakran nem is lehet párhuzamot vonni a rossz egészségi állapot, vagy a tünetek (mint pl. az alacsony nemi vágy) és a környezeti mérgek között. Ezeket a mérgeket azonban összefüggésbe hozták a depresszióval, ingerlékenységgel, interperszonális konfliktusokkal, fáradtsággal, dühvel, feszültséggel, és ezek pedig csökkentik a szexuális vágyat.

Fontos, hogy az életedet tudatosan éld, így biztos lehetsz abban, hogy a hálószobádban mágikus erővel rendelkezel majd, és felejthetetlen élményekben lesz részed a partnereddel.


Rügyező természet, virágzó szerelem
Rügyező természet, virágzó szerelem
Szexpózok, amiket nem szeret a barátnőd – Így tedd számára élvezetessé
Szexpózok, amiket nem szeret a barátnőd – Így tedd számára élvezetessé
5 tanács a hüvelyed egészségéért
5 tanács a hüvelyed egészségéért
A Napra lehet nézni, de rád nem…
A Napra lehet nézni, de rád nem…
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.