intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Légy körültekintő, amikor nőgyógyászt választasz!

Igen sok dolog lehet, ami szükségessé teszi, hogy felkeress egy nőgyógyászt, és nyilvánvalóan számodra is fontos, hogy a legjobb kezekbe kerülj. Eláruljuk neked, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb orvost.

Miért keress fel nőgyógyászt?

1.   Minden lány életében eljön a pillanat, mikor úgy dönt, szeretne elkezdeni nemi életet élni. Mielőtt azonban sor kerülne az első szexuális aktusra, javasoljuk, hogy keress fel egy nőgyógyászt, aki egy alapos kivizsgálást követően segítséget tud nyújtani a számodra legmegfelelőbb fogamzásgátlási módszer kiválasztásában.

2.   Ha bármilyen problémád merül fel - akár a vérzéseddel kapcsolatban, akár arra gyanakszol, hogy valamilyen fertőzésed van -, szintén érdemes haladéktalanul nőgyógyászhoz fordulni.

3.   Évente egyszer panaszmentesség esetén is ajánlott.

Magánorvos vagy szakrendelés?

A lakóhelyed szerint illetékes nőgyógyászati szakrendelés, illetve a magánrendelés közötti leglényegesebb különbség az anyagiakban mutatkozik meg: míg előbbi esetében az általános szűrővizsgálatot térítésmentesen elvégzik, addig az utóbbinál egy-egy vizsgálatért komoly pénzeket kérhet el az orvos.

A magánrendelés vitathatatlan előnye, hogy a nőgyógyász fokozott kedvességgel és figyelemmel fordul feléd, hiszen ő is szeretné, hogy újra és újra hozzá menj vissza. Emellett valószínűleg a környezet is kellemesebb, mint egy szakrendelő esetében, hiszen egy magánrendelőt lényegesen több pénzből tartanak fenn. Ez persze nem jelenti azt, hogy a területi szakrendelés nem lehet színvonalas.

A legtöbb helyen ugyanúgy odafigyelnek a páciensekre, válaszolnak a kérdéseikre, figyelmesek és kedvesek velük. Kivételek azonban sajnos előfordulhatnak. Ha úgy érzed, hogy nem megfelelően bántak veled a szakrendelésen, az orvos nem szentelt neked elegendő figyelmet, esetleg nem adott kielégítő válaszokat a kérdéseidre, illetve nem talált megoldást a problémádra, akkor érdemes másik orvost választanod.

Milyen nemű az orvos?

Habár szakmai szempontból nincs különbség női és férfi nőgyógyász között, számodra mégis fontos lehet, hogy melyik nemhez tartozik az az orvos, akit választasz. Akadnak lányok, akik el sem tudják képzelni, hogy nő végezzen rajtuk intim vizsgálatokat, és vannak, akiknek pedig az okoz kellemetlenséget, ha le kell vetkőzniük egy idegen férfi előtt.

A lényeg, hogy olyan nemű orvost válassz, aki előtt nem feszengsz, és akihez bizalommal tudsz fordulni az esetleges kérdéseiddel, panaszaiddal, félelmeiddel. Bármelyik nem képviselői közül kerül ki végül az általad választott nőgyógyász, fontos, hogy tudd: kizárólag orvosi szemmel néz rád, és számára az, hogy levetkőzöl, és megvizsgál, teljesen természetes dolog.

A választáskor érdemes tanácsot kérni a barátnőidtől, nővéredtől, édesanyádtól vagy más rokonodtól, ismerősödtől, hiszen leginkább azok tudnak segítséget nyújtani a megfelelő nőgyógyász kiválasztásában, akik maguk is páciensek. Ők majd biztosan elmesélik a tapasztalataikat, és esetleg ajánlanak neked egy olyan orvost, akit megbízhatónak, figyelmesnek és kedvesnek tartanak.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.