intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről

5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről

A nagyobbik lányom most lesz 11 éves. Azt hiszem, engem ebben az életkorban még nem annyira érdekeltek a fiúk, a szexről sem tudtam sok mindent. Valahogy ez nem tartozott a fő érdeklődési körömbe. A kislányom sem érdeklődik még, de azon azért megdöbbentem, ami a kortársai között zajlik.

Nem csak a beszélgetésfoszlányok érdekesek, amelyeket az iskola folyosóján elkapok jöttömben-mentemben. A lányom elmondása szerint az osztályban nincs is nagyon más téma mint a szex. A legrosszabb az, hogy a dologról teljesen rossz információk keringenek. Nem tudni, hogy ezek a gyerekek honnan szerzik a „tudást”, amit továbbadnak társaiknak, de az biztos, hogy a szüleiktől nem.

Az én tervem az volt, hogy amikor majd a lányomat igazán érdekelni kezdi a dolog, akkor leülünk, és mindent őszintén elmondok neki, minden kérdésére válaszolok. A tervet át kell írnom, hiszen nem engedhetem, hogy félinformációkkal, fals tudással rendelkezzen a szexről akár egy pillanatig is. Ebben a korban, amikor a szex szó hallatán a kölykök vagy elpirulnak, és közlik, hogy fúj, vagy elkezdenek vihogni, nagyon nehéz érthetően megfogalmazni mindazt, amiről tudniuk kell. Azon kívül, hogy hogyan lesz a kisbaba, hogy kerül a pocakba, majd 9 hónap múlva hogy jön ki, egymillió dolgot kell megjegyeznie egy fiatalnak a szexualitással kapcsolatban. Gondolkodtam, hogy mi az az öt fontos dolog, amiről a gyerekemnek feltétlenül tudnia kell, mielőtt elragadná a nagybetűs (szexuális) élet.

5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről:

Ha nem akarod, ne csináld!

Ez az első, és egyik legfontosabb tanácsom.

Az, ha két ember akarja az együttlétet, az szuper, de ha egyikük nem akarja, vagy akár közben megszakítja, ám ezt a másik nem veszi figyelembe, nem érdekli, az erőszaknak minősül. A nemi erőszak bűncselekmény, ami mindkét fél életét gyökeresen megváltoztatja.

Mindig védekezz!

A fogamzásgátlás korunk fegyvere a nemi úton terjedő betegségek ellen, illetve kivédheted vele a nem kívánt terhességet is. A partnerrel minden esetben egyeztetni kell, hogy milyen védekezést alkalmaztok majd, és ezt tiszteletben kell tartanotok.

A szex nem csak a testiségről szól!

A szexualitás nem az, amit a tévében, a pornófilmekben látni. Nem arról szól, hogy a fiú bedugja a lánynak, és kész! A szexualitást tanulni kell, és nem szégyen, ha valamit nem tudsz elsőre. A ciki az, ha a partnered ezt cikinek tartja.

Ne kapkodj el semmit!

Ne félj, semmiről sem maradsz le! Nem kell versenyezni a többi lánnyal, és nem kell felülni a fiúk ugratásainak. A szexualitás olyan dolog, ami a bizalmon alapszik, egymás megismerése alapfeltétel. Ha nem érzed magad felkészültnek rá, akkor nem is vagy az.

Az anyád vagyok, nekem mindent elmondhatsz!

Ha úgy érzed, szükséged van tanácsra, itt leszek mindig. Tudd, hogy bármi van, megbeszélhetjük, mert mindig van megoldás. Soha ne érezd úgy, hogy haragudni fogok, vagy elítéllek valamiért, amit megtettél. A szex jó dolog, élvezni kell, csinálni kell, csak oda kell figyelni mindig a körülményekre, a partnerre, és önmagadra. Mindig józanul kell belevágni, mert közben úgyis elveszted a fejed.

Ezek az én tanácsaim. Egyelőre csak a fejemben léteznek, de egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy leüljek a kanapéra a lányommal, és elmondjam neki, hogy milyen csodálatos is az emberi test, milyen érzésekkel képes közeledni egy másik testhez. És akkor majd elmondom ezt az öt tanácsot is, féltve őt, nagy izgalommal, de azzal a tudattal, hogy valamivel felvérteztem, ami talán segít neki, hogy helyes értékrend alapján döntsön, ha ott áll majd a nagy szerelemmel a szívében.

Kovács-Hain Zsuzsa


Szexizom-erősítő gyakorlatok 4 lépésben
Szexizom-erősítő gyakorlatok 4 lépésben
Ilyen a szerelem
Ilyen a szerelem
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
A szenvedélyes szerelem a legerősebb szerelem
A szenvedélyes szerelem a legerősebb szerelem
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.