intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Köszi, jól vagyok szex nélkül! – Íme, 3 nő, akik a cölibátus ellenére nagyon is jól érzik magukat

Köszi, jól vagyok szex nélkül! – Íme, 3 nő, akik a cölibátus ellenére nagyon is jól érzik magukat

Mi van akkor, ha valaki önként úgy dönt, hogy nem szexel többet? Soha. Egész életében. elég nehéz elképzelni, nem igaz? Ennek ellenére sokan választják a szexuális absztinenciát. Most bemutatunk neked három erős nőt, akik a cölibátust választották, és nagyon jól megvannak.

 Köszi, jól vagyok szex nélkül! – Íme, 3 nő, akik a cölibátus ellenére nagyon is jól érzik magukat

„Nem akarok könnyű szexuális kalandot” – Annamária, 49

„2014 óta nincs szexuális kapcsolatom, és jól vagyok. Természetesen nem vagyok aszkéta, volt régebben is párkapcsolatom, de akkoriban úgy éreztem, a legtöbb férfi – kortól függetlenül – éretlen, és bármi mással szemben csakis a szexuális hódításokra összpontosít.

Most fontosabb számomra, hogy a spirituális növekedésemre koncentráljak, és kapcsolatot építsek ki egy olyan emberrel, aki szintén önkontrollt gyakorol. Úgy vélem, hogy ez a legjobb módja annak, hogy rájöjjünk, összeillünk-e az élet más területein. A szex egy idő után unalmassá válhat egy kapcsolatban, és ha azon kívül semmi más nem passzol, akkor bajban vagyunk. Idén márciusban találkoztam Andrással, az életem szerelmével. Debrecenben él. Utazunk egymáshoz oda-vissza, hogy együtt lehessünk. Jövőre tervezzük az esküvőt. Természetesen beszéltünk a szexről is, és mindketten úgy gondoljuk, hogy addig várunk, amíg jónak látjuk, de az esküvőig mindenképp. Egyik munkatársam megkérdezte, hogy aludtunk-e már együtt Andrással, azt válaszoltam, még nem. Teljesen ledöbbent. Szerinte minimum egyszer meg kell tennünk az esküvő előtt. Azt hiszem, ez egy eleve rossz gondolat. Mármint az, hogy a nők csak akkor lehetnek érdekesek egy férfi számára, ha a szexben már letettek valamit az asztalra.  Szerencsére András nem így gondolkodik. Ő mindent megad, amit valaha is szerettem volna egy férfitől. Egy érett, spirituális ember, aki a többi tulajdonságomért értékel engem, nem a szexi külsőért. Amikor majd együtt leszünk nem fog csalódni, mert az tökéletes lesz.”

"Kilenc éve absztinens vagyok, és minden percét szeretem!" – Dóra, 32

2009-ben, elsősorban vallási okokból mondtam le a szexről. Azt gondoltam, hogy megvárom a házasságot. Előtte rossz kapcsolataim voltak. A 20-as éveim arról szóltak, hogy egyikből sodródtam a másikba. Minden egyes ilyen kapcsolat többet és többet ártott. Egyik reggel, amikor hazafelé tartottam az éjszakai buliból, szó szerint zokogni kezdtem. Tudtam, hogy az a férfi, akivel épp együtt voltam, nem szeret engem, és valószínűleg nem is tetszem neki, unja, hogy nem szexelünk, más nő után akar már nézni, nem vagyok számára elég érdekes. Ettől a pillanattól kezdve – csak 24 éves voltam – úgy döntöttem, hogy egy éven keresztül maradok absztinens. Kicsit kitolódott ez az egy év.

Azt hiszem, mindannyian vágyunk arra, hogy közel álljunk valakihez. Szerintem a szex is gyönyörű, de képes vagyok kontrollálni a vágyaimat. Ki akarom várni azt, hogy valóban intim legyen valakivel a kapcsolatom, méghozzá úgy, hogy nem a szex vezérel bennünket.

„Komolyan sportolok, nulla a libidóm!” – Regina, 35

„Nem szexeltem 2012 óta. Kitartó, komoly sportoló vagyok, és kb. 10 százalékos a testzsírom. A szervezetemben szinte észrevehetetlen az ösztrogén és az ösztradiol szintje, szóval szó szerint nulla a libidóm. A futás, a triatlon általában igazán magányos tevékenységek. Órákat töltök ezekkel naponta, és sok pénzt költök cipőkre, más felszerelésre, versenyekre és utazásra. Amikor egyedül vagyok, tökéletes napi rutinom van: korán ébredek, megtervezem, és elkészítem az aznapi, tökéletesen kiszámított ételeimet, futni megyek, levezetésként úszom egyet az uszodában, majd elmegyek dolgozni, és 9-kor már újra ágyban vagyok, hogy másnap minden kezdődjön elölről.

A kapcsolatok mindig egyensúlyt hoztak az életembe, és természetesen remek, hogy egy másik ember valakit arra késztet, hogy új dolgokat tárjon fel, és kilépjen a komfortzónájából. Ennek a hiányával én egyedül harcolok minden nap.

Természetesen szeretnék találkozni a számomra megfelelő emberrel, és szexelni is szeretnék. Szerencsés vagyok, mert minden korábbi kapcsolatomban jobb ember lettem. A férfiak segítettek abban, hogy kevésbé koncentráljak magamra, és energiákat fektessek egy másik személybe. Az ideális férfi számomra olyan ember, aki nem olyan versenyző típus, mint én, és nem is sportol olyan keményen. Az a tapasztalatom, hogy két élsportoló egy kapcsolatban nagyon nehéz páros. Akkor tényleg nem szól másról az egész élet. Azt akarom, hogy valaki más hobbikra és más világokra nyisson. Szeretnék valakit, aki nagyra értékeli a kemény munkát, amelyet az edzésekkel végzek, de ugyanakkor gondoskodik róla, hogy ne vegyem túl komolyan.”

Ligeti Anna


5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről
5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről
Barátság extrákkal
Barátság extrákkal
A párválasztás és a szexualitás
A párválasztás és a szexualitás
A női szexualitás múltja és jelene – 2. rész
A női szexualitás múltja és jelene – 2. rész
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.