intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ki írja fel a fogamzásgátlót a karantén alatt?

Ki írja fel a fogamzásgátlót a karantén alatt?

A koronavírus-járvány nemcsak a családi életre hat ki, hanem minden másra is. A járvány ideje alatt a szokásos rutinjaink teljesen megváltoznak. Nem megyünk olyan gyakran vásárolni, csak a legszükségesebb dolgokért megyünk boltba, gyógyszertárba. De mi történik a normál orvosi és nőgyógyászati ellátással, hogyan tovább, ha kismama vagy, hogyan jutsz hozzá a szokásos fogamzásgátló tablettád receptjéhez? Ennek jártunk most utána.

Bizonyára te is tapasztaltad, hogy a magánrendelők egymás után zárják be kapuikat, vagy változtatnak az ellátásra fordított nyitva tartási időn. Természetesen felmerül a kérdés, hogy mi történik ilyenkor, járvány idején a kismamákkal, a terhesgondozással, a nőgyógyászati szűrésekkel, és hogyan szerezhetők be a fogamzásgátló tabletták, probléma és szükség esetén pedig ki írja fel a sürgősségi tablettát. Egyáltalán mi várható a nőgyógyászat területén?

Biztos lehetsz abban, hogy az orvosok megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy ne legyen fennakadás az ellátásban, az orvosi vizsgálatok zavartalanul működhessenek. Jelenleg azokban az esetekben, amelyek sürgős orvosi ellátást igényelnek (például komoly fájdalom vagy vérzés áll fenn) ez így is van, a kevésbé sürgős eseteket és a halasztható szűrővizsgálatokat későbbi időpontra teszik. Természetesen ez átmeneti, a járványveszély után újra minden rendeződik.

Ki írja fel a fogamzásgátlót?

Most, hogy részleges kijárási korlátozás van érvényben, természetes, hogy egy receptért nem mész orvoshoz. Ha a nőgyógyász orvosodhoz már jársz egy ideje, akkor könnyebb dolgod van. Csak odatelefonálsz vagy írsz egy emailt, és megrendeled az e-receptet, amelyre a patikák fel vannak készülve, elfogadják. Akkor, ha erre nincs mód, akkor nem olyan egyértelmű a helyzet. A sürgősségi tablettát a háziorvos vagy az orvosi ügyeleten rendelő orvos is felírhatja. Ha erre van szükséged, kérd a receptet telefonon, és megfelelő védőmaszkban menj el érte, ha nincs más lehetőséged.

Mivel a gumi óvszer is biztonságot nyújt, és mindig kéznél lehet, védekezzetek azzal, míg hozzájutsz a fogamzásgátlódhoz.

Ha teheted, maradj otthon

Ha valamilyen szűrővizsgálat épp most lenne esedékes, azt el lehet halasztani. Jobb, ha otthon maradsz, hiszen ez nem tekinthető sürgős dolognak.

Ha nőgyógyászati kérdésed van, hívd fel az orvosod, vagy tedd fel a kérdésed online, akár online rendelésünkön.

Ha kismama vagy…

A várandósgondozás fontos, így a halaszthatatlan szűréseket (12. heti ultrahang, CTG vizsgálatok, genetikai szűrések) mindenképp elvégzik. Az kevésbé sürgős vizsgálatokat elhalasztják. A legjobb döntés az, ha otthon maradsz, ezzel véded magad és mások egészségét is. Ne stresszelj, mert az nem tesz jót sem neked, sem a babának. Ha közeleg a szülés, egyeztess az orvosoddal.

Vigyázz, mert az internet nem mindig hiteles forrás. Ha panaszaid vannak, a diagnózist nem állíthatod fel önmagadnak, hacsak nem vagy orvos te magad is. Ellenkező esetben mindenképp hívd fel a háziorvost, nőgyógyászt, aki a tünetek ismertetése után el tudja dönteni, fontos-e, hogy személyesen megjelenj a rendelésen.


Tarjáni Rita


Mit szeretnek a férfiak a szexben? (18+)
Mit szeretnek a férfiak a szexben? (18+)
Barátság extrákkal
Barátság extrákkal
Szextitkok-  ezekről hallgatnak a nők!
Szextitkok-  ezekről hallgatnak a nők!
„Azt mondta, az én hibám, hogy rossz a szex!”
„Azt mondta, az én hibám, hogy rossz a szex!”
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.