intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kevés a szex? Íme, 5 ok, amiért nincs kedved hozzá

Kevés a szex? Íme, 5 ok, amiért nincs kedved hozzá

Minden kapcsolat, minden szerelem lángolással indul. Akkor szexeltek, amikor csak lehetőség adódik rá. De egy idő után ez a lángolás, a kéjes ábrándok kezdenek alábbhagyni.

A legtöbb pár az idő múlásával egyre kevesebbet szexel. Sok oka lehet ennek, íme, az 5 leggyakoribb:

1. Fáradtság

Kezdd a napot, menj dolgozni, viseld el a főnököt, nyomás haza, vacsora… stb, stb. Kimerülsz, ha csak rágondolsz. És mire készen állnál egy kis szexre, alig várod, hogy alhass. Ennek oka a fizikai és mentális kimerültség. Annyira kimerült vagy, hogy a szexuális együttlét puszta gondolata is fáradságos. Mi a megoldás? Szexelj reggel! Szex, fogmosás, reggeli, hát nem hangzik jól? A férfiak általában erekcióval ébrednek, így az előjáték egy része már rendben is van.

2. Alacsony ösztrogénszint?

Amikor a nők elérik a negyvenes éveiket, az ösztrogén szintje csökkenni kezd. Az alacsonyabb ösztrogénszint csökkent libidóhoz vezet. Arról nem is beszélve, hogy a kevesebb ösztrogén miatt, a hüvely kevésbé lesz nedves, így a behatolás fájdalmas lehet.  

3. A jó öreg rutin már unalmas

Mi a holtbiztos módja, hogy megöld a nemi vágyat? Temetkezz bele a szexuális rutinba. Teljesen normális, ha a köztetek lévő vonzódás némileg változik, fogyatkozik.

Eressz egy kicsit a gyeplőn, és fűszerezzétek meg a rutint. Próbáljatok ki valamilyen szexuális játékot, vagy szerepjátékot, szexeljetek érdekes helyeken.

4. Gyógyszerek

Számos különböző gyógyszer csökkentheti a nemi vágyat, beleértve a gyomorégés, a magas vérnyomás és a depresszió elleni készítményeket. Ha azt gyanítod, hogy esetleg valamilyen gyógyszer a gyökere a szexuális problémáidnak, kérdezd az orvosod, hogy milyen kezelést javasol.

5. Alkohol

Az alkoholnak és a szexnek bonyolult a kapcsolata, meglepő módon, ha egy vagy két italt elfogyasztasz, még kedvez is a hangulatnak, a túl sok alkohol azonban gátolja a nőknél az orgazmus elérését, a férfiaknál pedig merevedési problémákat okozhat.

A tested mindenről jelzéseket küld. Ha úgy érzed, hogy az életmódod miatt vannak problémáid a szexszel, azon könnyen segíthetsz, ha pedig orvosi okokra gyanakszol, fordulj orvoshoz, ő segít megtalálni a neked legmegfelelőbb megoldást.

 

Ligeti Anna


„Ezért mentem hozzád, szerelmem…” – Egy feleség levele a férjének
„Ezért mentem hozzád, szerelmem…” – Egy feleség levele a férjének
Már megint miről  fantáziálsz? - A leggyakoribb női  szexuális fantáziák
Már megint miről fantáziálsz? - A leggyakoribb női szexuális fantáziák
Ezért szívódnak fel szex után a férfiak
Ezért szívódnak fel szex után a férfiak
Önbizalomszerzés, örömszerzés, testtudat – Ezt nyújtja a maszturbáció a szakértők szerint   
Önbizalomszerzés, örömszerzés, testtudat – Ezt nyújtja a maszturbáció a szakértők szerint  
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.