intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kellemetlen szagok és fertőzések

Kellemetlen szagok és fertőzések

Gondoltad volna, hogy a hüvely kellemetlen fertőzéseinek oka általában a felborult pH-ra vezethető vissza? Rajtad is nagyon sok múlik azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudsz vigyázni intim testrészed pH-egyensúlyára. Ahhoz, hogy a hüvelyeddel minden rendben legyen, csak egy kis odafigyelés kell.

1. A hüvely kellemetlen szagát az esetek túlnyomó többségében – a tévhittel ellentétben – nem a higiénia hiánya okozza. Az erős, kellemetlen szag általában a kiegyensúlyozatlan pH eredménye. Az egészséges pH-érték a hüvelyben 3,5-4,5. Ez enyhén savas környezetet teremt a jótékony baktériumoknak, amelyek védenek a fertőzések ellen. Ebben a környezetben tudnak csak életben maradni, ez az ideális számukra. Ha a pH-egyensúly eltolódik a lúgosabb irány felé, ez lehetővé teszi a kórokozók vagy a rossz baktériumok számára a könnyű bejutást. Ennek köszönhetően fertőzések alakulhatnak ki, amelyek kellemetlen szagot okoznak.

2. A gombás fertőzések gyakoribbak, mint gondolnád. Ha már volt részed benne, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. A nők és a lányok minden korosztályban veszélyeztetettek, és könnyen el is kaphatják. A gombás fertőzés égő, viszkető érzést okozhat, amit szagtalan, néha sűrű hüvelyi folyás kísér.  Sajnos tény, hogy a nők 75 %-a legalább egyszer átesik élete során hüvelyi gombás fertőzésen, 50 %-uk pedig akár többször is.

intim fertőzések

3. Ám mégsem olyan gyakori, mint a hüvely bakteriális gyulladása. Sokan a bakteriális fertőzésre azt hiszik, hogy gombás elváltozás. Mindkét problémát okozhatja a hüvely pH-jának felborulása. A bakteriális fertőzést szürkésfehér hüvelyfolyás és kellemetlen, „gyanús” szag kíséri. Ha nem vagy biztos benne, hogy mivel állsz szemben, feltétlenül fordulj nőgyógyászhoz, ugyanis a bakteriális fertőzést általában antibiotikumokkal kezelik. Azonban ha nem kezelik, akkor növelheti a koraszülés, a kismedencei gyulladás és a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát.

4. A hüvely pH-egyensúlya nagyon könnyen megbomlik. A menstruáció, a rendszeres szex, a helytelenül megválasztott fogamzásgátló tabletták, a stressz, a szappanok és tusfürdők használata az intim területen, valamint a dezodorálás, parfümözés is befolyásolhatja a pH-t.

Tartsd a hüvelyed egészségesen, hogy a pH-egyensúly ne boruljon fel. Így könnyedén kivédheted a káros hatásokat, amelyek a fertőzéseket okozzák. Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, anonim módon is felteheted felkészült nőgyógyász szakorvosainknak, akik virtuális rendelőnkben online rendelnek.


Ligeti Anna


5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről
5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről
Élet egy Nyilas férfivel
Élet egy Nyilas férfivel
A Valentin-nap sztori
A Valentin-nap sztori
A változatosság szépsége
A változatosság szépsége
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.