intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kell a zuhany?

Kell a zuhany?

No, nem a mindennapi tisztálkodásról beszélünk, hanem a hüvelyzuhanyról. Ezeknek a kis palackoknak és a rájuk tehető fúvókának a segítségével belülről lehet öblíteni a hüvelyt különböző szerekkel, amelyek többnyire szódabikarbónát, ecetet, jódot, illatanyagot tartalmaznak.Vajon jó ez nekünk?

A nők igen nagy százaléka szerint a higiénia része a hüvelyzuhany használata.

Az orvosok szerint azonban semmiképp nem tesz jót. A hüvely öntisztuló szerv, nem igényel beavatkozást semmilyen külső eszközzel. Sokféle egészségügyi probléma feltárásakor kiderül, hogy a páciens minden héten alkalmazta a hüvelyzuhanyt.

A hüvelyzuhany hátrányai

Mint fentebb már említettem, a hüvely öntisztuló szerv. A méhnyak és a hüvelyfalak kis mennyiségű váladékot termelnek, hogy az segítsen a menstruációs vér, az elhalt sejtek és egyéb anyagok ürülésében. A hüvelyben lévő különleges baktériumok segítenek megakadályozni a mikrobák és a hüvelyflórától idegen baktériumok által okozott fertőzéseket. Az egészséges hüvely egy finomhangolt rendszer, amelyben a hüvelyzuhany komoly károkat okozhat.

A zuhany kiüríti a hüvelyben lévő normál baktériumokat is, növelve ezzel a fertőzések kockázatát. Régebben orvosi kezelésként alkalmazták, ám a 20. század elején már kiderült, hogy nem szolgálja a nők egészségét.

Ironikus módon azonban sok nő még mindig azt hiszi, hogy a hüvelyzuhany segít tisztán tartani a hüvelyt, holott a káros baktériumok szaporodását segíti elő. A meglévő hüvelyi fertőzéseknél pedig azért veszélyes, mert használatával még mélyebbre juthat a fertőzés a női szervrendszerben, elérve esetleg a méhet, a petevezetőket és a petefészkeket is.  A legújabb vizsgálatok szerint a zuhany a nemi úton terjedő betegségek, fertőzések kockázatát is növelheti.

Tévhitek a hüvelyzuhanyról

Szakértők szerint a nők azért ragaszkodnak még mindig a hüvelyzuhanyhoz, mert sok tévhit makacsul tartja magát ezzel az eszközzel kapcsolatban.

1. tévhit:   A hüvelyzuhany higiénikus, és része kell, hogy legyen minden nő tisztálkodásának.

NEM! Csupa nagybetűvel. Az intimzuhany kimossa a menstruációs vért és más anyagokat a hüvelyből, ez által megváltoztatja a pH-értéket, felborítva a hüvely savasságát. Ez által válik a hüvely fogékonnyá a fertőzésekre.

2. tévhit:   Kell a zuhany, hogy a rossz szagokat elűzzük és távol tartsuk.

Tény, hogy a hüvelyzuhany úgy viselkedik, mint egy légfrissítő - elrejti a szagokat, ám nem szűnteti meg az okait. A hüvely szokatlan szaga jele lehet például bakteriális fertőzésnek, húgyhólyag-fertőzésnek vagy valamilyen nemi betegségnek is. Fontos, hogy felkeresd az orvosod, ha bármi szokatlant tapasztalsz. Ne felejtsd el, hogy a hüvelynek van illata, ez nem jelenti azt, hogy nem vagy ápolt.

3. tévhit:   A hüvelyzuhany használata megelőzheti a terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket.

A szex után alkalmazott intimzuhany nem nem mossa ki a spermát a hüvelyből, nem előzi meg a nem kívánt terhességet! Ám összefüggésbe hozták a meddőséggel, és a méhen kívüli terhesség kialakulásának nagyobb kockázatával is.

4. tévhit:   A hüvelyzuhany segíthet kezelni a bakteriális fertőzést.

Sajnos ez nem igaz! Az intimzuhany használata miatt a hüvelyi fertőzések tovább terjedhetnek a medence irányába, megnehezítve az orvos számára a fertőzés, a betegség lokalizálását és kezelését.

Ne feledd, a hüvely öntisztító képességeit. A szakértők egyetértenek abban, hogy a hüvelyzuhany használata szükségtelen, és sok esetben káros is lehet.

 

Ligeti Anna


Mi és a szex
Mi és a szex
Az okos nők és a szerelem
Az okos nők és a szerelem
Higiénia együttlét után – kérdések és válaszok
Higiénia együttlét után – kérdések és válaszok
A férfinek kell vezetnie a nőt...
A férfinek kell vezetnie a nőt...
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.