intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kell a zuhany?

Kell a zuhany?

No, nem a mindennapi tisztálkodásról beszélünk, hanem a hüvelyzuhanyról. Ezeknek a kis palackoknak és a rájuk tehető fúvókának a segítségével belülről lehet öblíteni a hüvelyt különböző szerekkel, amelyek többnyire szódabikarbónát, ecetet, jódot, illatanyagot tartalmaznak.Vajon jó ez nekünk?

A nők igen nagy százaléka szerint a higiénia része a hüvelyzuhany használata.

Az orvosok szerint azonban semmiképp nem tesz jót. A hüvely öntisztuló szerv, nem igényel beavatkozást semmilyen külső eszközzel. Sokféle egészségügyi probléma feltárásakor kiderül, hogy a páciens minden héten alkalmazta a hüvelyzuhanyt.

A hüvelyzuhany hátrányai

Mint fentebb már említettem, a hüvely öntisztuló szerv. A méhnyak és a hüvelyfalak kis mennyiségű váladékot termelnek, hogy az segítsen a menstruációs vér, az elhalt sejtek és egyéb anyagok ürülésében. A hüvelyben lévő különleges baktériumok segítenek megakadályozni a mikrobák és a hüvelyflórától idegen baktériumok által okozott fertőzéseket. Az egészséges hüvely egy finomhangolt rendszer, amelyben a hüvelyzuhany komoly károkat okozhat.

A zuhany kiüríti a hüvelyben lévő normál baktériumokat is, növelve ezzel a fertőzések kockázatát. Régebben orvosi kezelésként alkalmazták, ám a 20. század elején már kiderült, hogy nem szolgálja a nők egészségét.

Ironikus módon azonban sok nő még mindig azt hiszi, hogy a hüvelyzuhany segít tisztán tartani a hüvelyt, holott a káros baktériumok szaporodását segíti elő. A meglévő hüvelyi fertőzéseknél pedig azért veszélyes, mert használatával még mélyebbre juthat a fertőzés a női szervrendszerben, elérve esetleg a méhet, a petevezetőket és a petefészkeket is.  A legújabb vizsgálatok szerint a zuhany a nemi úton terjedő betegségek, fertőzések kockázatát is növelheti.

Tévhitek a hüvelyzuhanyról

Szakértők szerint a nők azért ragaszkodnak még mindig a hüvelyzuhanyhoz, mert sok tévhit makacsul tartja magát ezzel az eszközzel kapcsolatban.

1. tévhit:   A hüvelyzuhany higiénikus, és része kell, hogy legyen minden nő tisztálkodásának.

NEM! Csupa nagybetűvel. Az intimzuhany kimossa a menstruációs vért és más anyagokat a hüvelyből, ez által megváltoztatja a pH-értéket, felborítva a hüvely savasságát. Ez által válik a hüvely fogékonnyá a fertőzésekre.

2. tévhit:   Kell a zuhany, hogy a rossz szagokat elűzzük és távol tartsuk.

Tény, hogy a hüvelyzuhany úgy viselkedik, mint egy légfrissítő - elrejti a szagokat, ám nem szűnteti meg az okait. A hüvely szokatlan szaga jele lehet például bakteriális fertőzésnek, húgyhólyag-fertőzésnek vagy valamilyen nemi betegségnek is. Fontos, hogy felkeresd az orvosod, ha bármi szokatlant tapasztalsz. Ne felejtsd el, hogy a hüvelynek van illata, ez nem jelenti azt, hogy nem vagy ápolt.

3. tévhit:   A hüvelyzuhany használata megelőzheti a terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket.

A szex után alkalmazott intimzuhany nem nem mossa ki a spermát a hüvelyből, nem előzi meg a nem kívánt terhességet! Ám összefüggésbe hozták a meddőséggel, és a méhen kívüli terhesség kialakulásának nagyobb kockázatával is.

4. tévhit:   A hüvelyzuhany segíthet kezelni a bakteriális fertőzést.

Sajnos ez nem igaz! Az intimzuhany használata miatt a hüvelyi fertőzések tovább terjedhetnek a medence irányába, megnehezítve az orvos számára a fertőzés, a betegség lokalizálását és kezelését.

Ne feledd, a hüvely öntisztító képességeit. A szakértők egyetértenek abban, hogy a hüvelyzuhany használata szükségtelen, és sok esetben káros is lehet.

 

Ligeti Anna


6 meglepő szexveszély
6 meglepő szexveszély
Gyengédség és érintés – fontos az előjáték
Gyengédség és érintés – fontos az előjáték
Ne hagyd eltűnni a szexet!
Ne hagyd eltűnni a szexet!
Érett férfit vagy kisfiút szeretnél magad mellé? – A döntés nem nehéz
Érett férfit vagy kisfiút szeretnél magad mellé? – A döntés nem nehéz
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.