intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A kapcsolat szakaszai – A tiéd hol tart?

A kapcsolat szakaszai – A tiéd hol tart?

Minden társas kapcsolat egy pontból egy másikba jut el. Az intimitás egészen kezdeti fázisától egy mély érzésig juthatsz el. Olvass tovább, és tudd meg, a te kapcsolatod épp melyik fázisban tart.

1. A ″nagy bumm″, avagy a kezdetek

Amikor először találkozol valakivel, aki tetszik, és minden szempontból felkelti az érdeklődésed, akkor beindul a gépezet. A kapcsolat kezdeti fázisában a csábítás és a hódítás áll a középpontban. Mindent a vágy vezérel, semmi sem igazán valóságos, ugyanis a szeretett személyt különleges tulajdonságokkal ruházod fel. Szenvedély, megszállottság lesz rajtad úrrá. Ez a kezdeti időszak a vágy fázisa, amelyben a hormonoknak jelentős szerep jut. Az agyad átmenetileg megváltozik, oxitocin termelődik, ami még jobban segíti a kötődést. Ez a fázis euforikus, szexualitás által vezérelt. Nem jó időszak nehéz döntések meghozatalára, mert nem látsz tisztán.

2. Romantikus folytatás

Minden csodálatos, még soha nem érezted magad ilyen jól. Imádod, ahogy együtt tudtok lenni, ahogy kinéztek együtt, minden tökéletes. Mindenben szinkronban vagytok. Lubickolsz az egész kapcsolatban. Jól esik együtt tölteni az időt a szerelmeddel, akár egész nap ágyban maradni, gyertyafényes vacsikat szervezni, nagyokat szeretkezni. Ez a szakasz mindenkinél más-más hosszúságú. Van, akinél egy egész évnél is tovább tart, de vannak olyan párok is, akik csak fél évig élvezhetik. Akkor van vége ennek az időszaknak, amikor kezditek egymást kicsit terhesnek érezni, amiért állandóan együtt vagytok.

3. Hétköznapok

Előfordulhat, hogy a nagy romantikus időszak elmúltával szembe kell nézned néhány kellemetlen igazsággal. Lehet, hogy nem egyeznek az elképzeléseitek egyes dolgokról (politika, vallás, gyerekvállalás, vagy akár bármilyen hétköznapi apróság). A kapcsolatok többségében a kezdeti hevességet nyugalom váltja fel, emellett pedig egymás mély tisztelete is kialakul. Ilyenkor mélyülnek el a kapcsolatok, és ekkor látod át, hogy a párod nem tökéletes, ahogy te sem vagy az. Az igazi intimitás itt kezdődik… amikor elfogadjátok egymást a hibáitokkal együtt.

4. Mindörökké együtt, vagy szakítás

Egymás hibáinak, tökéletlenségeinek megismerése után dől el az, hogy hogyan tudjátok feldolgozni a vágy nagyarányú csökkenését a kapcsolatban. Kellemetlen lehet a valóságot megízlelni, de egymást át tudjátok segíteni a nehéz időszakon. Ez a szakasz jó hatással lehet a szexuális életre, hiszen már jól ismeritek egymást, és ez ellazít az ágyban, kevésbé stresszes egy-egy szeretkezés.

 
Ligeti Anna

 


Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Rügyező természet, virágzó szerelem
Rügyező természet, virágzó szerelem
Így különböztesd meg a férfit a kisfiútól
Így különböztesd meg a férfit a kisfiútól
Tedd, és ne tedd – Szex után
Tedd, és ne tedd – Szex után
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.