intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Izgalmas szexuális élmény fiatalkorban

Izgalmas  szexuális élmény fiatalkorban

A testileg is beteljesült szerelem az első lépése egymás megismerése és felfedezése, de a folyamat végeláthatatlan. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segít nekünk abban, hogy a kamaszok miként is fedezhetik fel egymás testét, hogy az együttlét a lehető legcsodálatosabb élményt nyújtsa.

    Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus

Hogyan zajlik ez a megismerési folyamat?

A legfontosabb, hogy fedezzük fel egymás testét. Ismerjük meg társunk, szerelemünk erogén zónáit. Ahogy már többször említettem, a nőknek sokkal fontosabb az előjáték, hogy mind lelkileg, mind testileg felkészüljenek az aktusra. Az előjáték során olyan ajándékot adhat a férfi a nőnek, amit maga sem ismert. Hiszen egy simogatás közben fog kiderülni, hogy a hát is lehet erogén zóna, amit egyedül az ember sosem tapasztal meg. Ez a játék a férfi számára is meghatározó lehet, hiszen őt izgalomba hozza, ha látja, érzi, hogy amit tesz, az a nőnek jó. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, egyre céltudatosabb lehet az előjáték, de semmiképpen nem elkapkodott vagy lerövidített. A szeretkezést megelőző várakozás, izgalmi fokozódás csak még jobbá, még teljesebbé teszi az aktust. Idővel van, hogy csökken az előjáték hossza, de ez abszolút nem pozitív, mert a nőknek kell, hogy bevonódjanak az intimitásba, és ez független a kapcsolat időtartamától.

Az erogén zónák tekintetében van különbség nő és férfi között?

Erre van egy nagyon vicces kép, ami megmutatja a két nem erogén zónáit. A férfinél minden nyíl egy helyre mutat, amíg a lánynak az egész testét nyilak jelzik. Ez persze kissé túlzó, hiszen a férfinek is van a péniszén kívül is erogén zónája, de a nőnek sokkal fontosabb, hogy a nemi szervek érintése előtt, egyéb érzékeny területeken keresztül haladjon az izgalmi állapotba kerülés. A férfiaknak nincs akkora szüksége az előjátékra, a nőknél viszont elengedhetetlen, hiszen nekik a beteljesüléshez érzelmi biztonság is kell, ami időigényesebb.

Mi az, ami izgalmassá teszi a fiatalkori szexuális élményt?

Legfőképpen az újdonság, ami nagyon sokáig eltarthat. Kamaszkorban még nincs hálószobai rutin, így a helyszínek nagyon változatosak, ami plusz izgalmat ad. Szinte minden alkalomban benne van a szexualitás, és azt gondolom ki is használják a fiatalok a kínálkozó lehetőségeket. Ami lehet egy házibuli, egy kirándulás, táborozás, vagy akár egy rejtett pad. De fontos ismételten hangsúlyozni, hogy ezekben az esetekben is fontos az előjáték, nem szabad ajtóstul rontani a házba, mert az a lányoknak legtöbbször nem egy kellemes élmény. Általában ellene vagyok a chat-eléseknek, mert nincs meg a személyes kontaktus, de fiatalon abszolút jó bevezetője a szexuális együttlétnek, ha írnak egymásnak a vágyaikról. Olyan dolgokat is ki tudnak mondani, amit face to face nem biztos, hogy mernének, ez akár egy vicces, kedves előjáték is lehet a találkozások előtt.

 

Haris Éva


5 tipp – így  könnyítsd meg a randizást
5 tipp – így könnyítsd meg a randizást
Fáj a hátad? A megoldás a szex!
Fáj a hátad? A megoldás a szex!
Karácsonyra adj időt! – Magadnak és a párodnak is ajándékozz együtt töltött pillanatokat!
Karácsonyra adj időt! – Magadnak és a párodnak is ajándékozz együtt töltött pillanatokat!
Ha szereted, nem láncolhatod magadhoz!
Ha szereted, nem láncolhatod magadhoz!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.