intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Itt a karácsony! Hello plusz kilók?

Itt a karácsony! Hello plusz kilók?

A karácsonyi készülődés már legalább egy hónappal Szenteste előtt elkezdődik. Már ekkor elkezdünk enni, hiszen ki kell próbálni, milyen lesz a bejgli majd a karácsonyi asztalon. Ez azonban nagyon könnyen vezethet néhány plusz kilóhoz, amihez semmi kedvünk. Összegyűjtöttük neked azt a néhány tippet, amelyekkel kontrollálni tudod mikor, mennyit és hogyan eszel.

Minden családnál más és más hagyományok érvényesek karácsonykor. Vannak, akik élő fát díszítenek, másoknál a műfenyő a favorit, egyeseknél van szaloncukor, máshol nincs. Van, aki szereti, ha a karácsonyfa már december elején ott ragyog a nappaliban, más családoknál 24-én reggel kezdenek hozzá a díszek gondos elhelyezéséhez.

Így van ez az ételekkel is. Míg vannak, akik tradicionális magyar fogásokkal várják az ünnepet, másoknál a világ ízei, esetleg a reformkonyha vívmányai hódítanak a karácsonyi asztalnál. Nem könnyű dolog ilyenkor mindenki kedvében járni, hiszen lehet, hogy a gyerek csak a rántott húst eszi meg krumplipürével, a halászléről a fél család hallani sem akar. Mindenesetre nagy általánosságban elmondható, hogy nálunk többnyire a magyar konyha zsírosabb, fűszeresebb fogásaival karácsonyozunk. Ezek az ételek azonban nem esnek az alakbarát kategóriába, és mivel a karácsony tényleg az eszem-iszomról (is) szól, a sorsunkat nem kerülhetjük el.

Idén legyél kicsit tudatosabb!

Már azzal is sokat teszel azért, hogy ne hízz több kilót karácsonykor, ha minden fogásból csak egyszer szedsz, és csak annyit, amennyi tényleg jól esik. Tudnod kell, hogy 3-5 kilót nehezebb leadni, mint ennél jóval többet, sokkal több munkára lesz szükséged hozzá.

Íme, a mi tippjeink azért, hogy kontrollálni tudd a karácsonyi „nagy zabálást”.

1. Ügyelj a mennyiségre!

Ha te főzöl, akkor készíts kevesebb ételt. Ez azért is üdvös, mert ha mégsem tudjátok elfogyasztani, nem kell olyan sok ételt kidobni. Ha nem te vagy a szakács, akkor viszont az asztalnál figyelj oda arra, hogy minden fogásból annyit szedj a tányérodra, amennyi csillapítja az éhséged, jól esik, de nem érzed úgy az étkezés után, hogy egy óriási kő van a gyomrodban. Ez ugyanis a túlevés jele, ami rossz közérzettel jár, kellemetlen érzést okoz, és ezzel meg is bélyegezted a nap hátralévő részét. Nem beszélve arról, hogy az elfogyasztott kalóriákat most nem biztos, hogy le is dolgozod, hiszen karácsonykor minden kicsit lassúbb, csendesebb. Ha teheted, azért szaladj el egyet kocogni, az sosem árt.

2. Figyelj a sütikre, rágcsálni valókra!

Tudjuk, nem egyszerű dolog most megálljt parancsolni, amikor ennyi finomsággal van megpakolva az ünnepi asztal. Bejglik, zserbó, mézes krémes, puszedli, mézeskalács, pogácsa és sajtos rúd… csak néhány azok közül, amelyek minden karácsonykor kísértenek. Egy-egy szelettel nincs semmi baj, de tudnod kell küzdeni ellenük, ha nem akarsz 4-5 kilót ledolgozni karácsony után (nagy-nagy erőfeszítések árán). Próbáld meg, hogy tévénézés vagy beszélgetés közben nem nassolgatsz, a desszerteket a főétkezések utánra tartogasd, és akkor se válassz többfélét, érd be az egyikkel.

3. Sportolj, mozogj!

A karácsonyi időszak sem más, mint az év többi napja, legalábbis abból a szempontból nem, hogy érdemes ekkor is mozogni egy keveset. A plusz kilók ugyanis attól rakódnak ránk ebben a néhány napban, hogy az életmódunk lelassul és mozgásszegénnyé változik. Az edzőtermek most nem látogathatók, de a szabadban lehet sportolni. Fuss egyet a kutyával, vagy bicajozz néhány kilométert, menj le a közeli futópályára kocogni, vagy iktassatok be egy rövidebb túrát a családdal.

Szerintünk nem nehéz betartani ezt a 3 apróságot. A karácsonyi időszakot is ki tudod cselezni velük, és nem kell azon aggódnod, hogy mi lesz majd utána, hogy fog állni rajtad az új ruhád Szilveszterkor. Légy kicsit tudatosabb, és a jutalmad nem marad el.


Komáromi Csenge

 

 

 

 


Az őszinteség szex közben is fontos
Az őszinteség szex közben is fontos
Az önkielégítés hatásai az agyadra
Az önkielégítés hatásai az agyadra
A Valentin-nap sztori
A Valentin-nap sztori
Egyéjszakás kaland
Egyéjszakás kaland
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.