intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A locsolkodás a szex előszobája? Hogy is van ez?

Kislány koromban a húsvéti készülődést kimondottan vártam. Anyuval és a húgommal festettünk pirostojásokat, és nagyon vártuk a locsolókat. Persze fogalmunk sem volt arról, hogy maga a locsolkodás mit jelent. A vallási oldallal tisztában voltunk, de hogy a népi hagyomány szerint mit takar, na az még akkor talán nem is volt nekünk való.

A locsolkodás eredete és hagyománya

A Krisztus sírját őrző katonák vízzel próbálták távol tartani az ujjongó asszonyokat, akik észrevették, hogy Jézus nincs a sírjában, azaz feltámadt. Egy másik megközelítés szerint viszont a keresztelés az eredete, a víz tisztító ereje.

Régen csak azt a lányt locsolhatták meg, aki már eladósorba került. Akit senki sem locsolt meg, nem számított jó partinak, aki viszont tocsogott a vízben, az jó feleségjelölt volt. Húsvéthétfőn nemcsak a lányok, hanem a fiúk is vizsgáztak, hogy ki mennyire népszerű, ugyanis a lányok a locsolás után virágot tűztek a kinézett fiú felöltőjére. Akinek a legtöbb virágja volt, az volt a legnépszerűbb.

Mára megváltoztak az ünneplési szokások. Főleg vidéken tartják a locsolkodás hagyományát. Már nem vízzel, hanem parfümmel, kölnivel locsolnak a fiúk, férfiak, és a hímes tojás is inkább pénzre változott.

A locsolkodás jelkép?

Vegyük sorra a locsolkodás jelképeit – nagyon érdekes párhuzamokra lelhetünk.

Tavasz: újjászületik a természet, a szerelem időszaka, tombolnak a hormonok, mindenki „azt” akarja.

A locsolás: férfiak „meglocsolják” a lányokat… azt hiszem, ezt nem kell részleteznem.

Hímes tojás: ezt nem lehet másképp magyarázni, a hímes tojás a petesejtet jelképezi.

Most persze gondolhatjuk azt is, hogy ebből azt következik, hogy a locsolkodás után jön a szex. Természetesen a régi hagyományok szerint sem szexszel fejeződött be a locsolkodás, amint ma sem ez a fő mondanivalója, mégis nagyon érdekes azon elgondolkodni, hogy nagyanyáink korában sem járt máson a fiatalok esze, mint ma.

Van azonban néhány fontos szabály, amit érdemes betartanod, ha locsolkodni mész.

1. Vagy verset is mondasz, vagy ne locsolj! Ez van, hozzátartozik a vers is. (kicsit ciki, ha épp a leendő csajodhoz mész, és ott szavalod, hogy Zöld erdőben jártam, de hidd el, szeretni fogja)

2. A „szabad-e locsolni?” kérdés nem véletlen! Soha ne önts rá senkire egy adag parfümöt a nélkül, hogy megkérdeznéd (mert nem kapsz sütit, és az a minimum!).

3. Ne csak a parfümös üvegedre figyelj nagyon, hanem a többi üvegre is. Ha vezetsz, semmiképpen ne igyál alkoholt, de a részeg locsolófiú amúgy sem szexi, úgyhogy légy mértékletes.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455