Csajok egymás közt – a szexről

Ha a csajok összeülnek,  rendszeresen egyszerre beszélnek. Általában egy csomó témát érintenek: az iskolában történtektől a legújabb youtubereken át, a trendi cipőkig mindent, és természetesen a pasik is a repertoár részét képezik. Egyszerűen kényszert éreznek rá, hogy megosszák életeseményeiket másokkal, ezzel könnyítve a lelküket.

Megtépázott lelkek

Egy rosszul sikerült szexuális együttlét súlyos lelki problémákat okozhat, melyek orvoslása még a szakembereknek is kihívást jelent. Dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, magánorvosként, kiemelten a női lélekkel és a női hormonokkal összefüggő pszichés problémákkal foglalkozik. Praxisa során sokszor találkozik lelkileg megtépázott fiatalokkal.

A beteljesült szerelem az igazi tündérmese

A magyar nyelvben sokféleképpen fejezhetjük ki a szexuális aktust, ám annak ellenére, hogy mindegyik kifejezés voltaképp ugyanazt jelenti, az árnyalatnyi különbségek mégis kifejezik a lényeget. A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, az IntimZóna legújabb, „Szeress, hogy boldogan szeretkezhess!” kampányának szakértője. A szerelem és a szexualitás kapcsolatáról most vele beszélgettem.

A tervezett második

Egyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető. Ehhez képest az EU statisztikai hivatala szerint 2011-ben az uniós tagállamok közül Magyarországon volt a legalacsonyabb a teljes termékenységi arányszám, azaz az egy nőre jutó élve születések száma (ez hazánkban 1,23). 

Aknék és pattanások felnőtt korban


Bőrproblémák is állhatnak a PCO hátterében

Bőrgyógyászati rendelésünkön egyre többször találkozunk olyan fiatal hölgyekkel, akik az arcukon kialakuló pattanások miatt fordulnak hozzánk. A 30 év körüliek egy része azt is elmondja, hogy serdülő korában nem voltak aknés panaszai.

A kampány szakértői

Dr. Frank Róbert
pszichológus


Dr. Stefanovits Ágnes
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Katona Renáta
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Supák Dorina
nőgyógyász szakorvos


Dr. Hevesi Krisztina
szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus


Dr. Albert László
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Stummer János
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Vass Ilona
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos


Dr. Timmermann Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Gyovai Gabriella
nőgyógyász, szexuálpszichológus


Dr. Papp Zsolt
szülész-nőgyógyász főorvos