Tévhitek a biztonságos szexről és az intim egészségről

Tedd a szívedre a kezed! Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, hova fordulsz legelőször? Ugye, hogy az internet az első, ahol beütöd a kérdést a keresőbe? Pedig sokszor ez, azaz a kényelem, vagy a szorongás és a félelem vezet odáig, hogy téves információkat teszel magadévá.

5 fogamzásgátló módszer pro és kontra

A múlt század közepe óta a gyermekvállalás tervezhető. Már azóta is óriási fejlődésen mentek keresztül a különböző módszerek, mégis a tájékoztatás, a felvilágosítás még gyerekcipőben jár. Összegyűjtöttük most az 5 leggyakoribb fogamzásgátló módszer előnyeit és hátrányait. Tessék választani!

Görcsös fájdalom a menstruáció napjaiban? Íme a megoldások!

Gimnazistaként a „nehéz napokon” sokszor hazamentem a suliból a fájdalmaim miatt. Barátnőim közül sokan ugyanígy voltak. Semmire nem tudtunk igazán koncentrálni a folyamatos hasító fájdalom miatt. Akkor a fájdalomcsillapítón kívül még nem ismertünk más megoldást, mára persze a helyzet igencsak megváltozott.

Érvek a fogamzásgátló tabletta mellett

A szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta a  legnépszerűbb módszer a világon. Természetesen lehetnek mellékhatásai, de sokkal több pozitív hatással lehet számolni, ha e mellett döntesz. Összegyűjtöttünk most néhányat.

Abbahagyod a fogamzásgátlót? - Ez történik a szervezeteddel

Bármilyen okból döntesz is úgy, hogy abbahagyod a fogamzásgátló tabletta szedését, fontos, hogy a saját biztonságod, egészséged érdekében betarts néhány igen fontos lépést.

A kampány szakértői

Dr. Frank Róbert
pszichológus


Dr. Stefanovits Ágnes
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Katona Renáta
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Supák Dorina
nőgyógyász szakorvos


Dr. Hevesi Krisztina
szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus


Dr. Albert László
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Stummer János
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Vass Ilona
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos


Dr. Timmermann Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Gyovai Gabriella
nőgyógyász, szexuálpszichológus


Dr. Papp Zsolt
szülész-nőgyógyász főorvos