Kedves Olvasó!

Ha követtél bennünket az elmúlt hét hónapban, akkor bizonyára tudod, hogy elérkeztünk kampányunk zárásához. Hét hónapon át a női lét sokféle aspektusával foglalkoztunk. Volt tiniknek szóló hónap, de igyekeztünk jó tanácsokkal ellátni azokat, akik sokszor elfelejtkeznek a fogamzásgátló tablettájukról, vagy azokat, akik épp szoptatnak. 

Mivel nem vagyunk egyformák, célunk az volt, hogy te magad is megtaláld a testreszabott, neked való fogamzásgátló módszert. Reméljük, ez közben sikerült is. Kérdéseiddel, aggodalmaiddal bátran és akár anonim módon is fordulhattál online rendelőnkben rendelő szakértő orvosainkhoz.

Tekintsük át gyorsan, milyen témákat érintettünk az elmúlt időszakban:

1. A december hónap a tinédzserekről szólt. Nagy hangsúlyt fektettünk a szülői felelősségre, és ecseteltünk sokféle fogamzásgátló módszert, amely az első együttlétet biztonságossá teszi. A nemi úton terjedő betegségek elleni védekezés is központi téma volt ebben a hónapban.

2. Az új évvel, január hónappal egy kellemetlen tünetegyüttes, a premenstruációs szindróma foglalta el virtuális hasábjainkat. Szakértői interjúkkal, orvosi tanácsokkal láttuk el olvasóinkat. 

3. Februárban szintén egy betegség, a policisztás ovárium szindróma, azaz a PCOS került a középpontba. Szakértőink segítségével próbáltunk tippeket, tanácsokat adni a betegségben szenvedő nők számára a fogamzásgátlással kapcsolatban. Mivel ez a betegség bőrproblémákkal is együtt jár, így ezzel a témakörrel is többet foglalkoztunk.

4. A március hónap egy sok nőt érintő problémával, az erős menstruációs görccsel, azaz a dysmenorrhoea betegséggel foglalkozott. 

5. Április, a legszeszélyesebb hónap a kissé elvarázsolt, feledékeny lányoknak nyújtott segítséget azokkal a cikkekkel, amelyek a fogamzásgátló tabletták új dimenzióit mutatták be.

6. A május a szoptatás alatti fogamzásgátlással foglalkozott. Eloszlattunk néhány erősen élő tévhitet is ezzel kapcsolatban.

7. Június hónapban a már gyermeket nevelő édesanyáknak próbáltunk új információkkal szolgálni.

Minden hónapban kiemelt fontossággal kezeltük, és ezután is egyik fő üzenetünknek tartjuk a fogamzásgátlás fontosságát. Az életben nekünk, nőknek igen sok kihívásnak kell megfelelnünk, ezek között szerepel az is, hogy jó anyák legyünk. Ez valóban kihívás, ugyanakkor egy édes kihívás, amit minden nőnek meg kell tapasztalnia. Ám nem mindegy, hogy mikor, és hogyan. Fontos, hogy mi tarthassuk kezünkben az életünket, de ez csak átgondolt, felelősségteljes döntésekkel lehetséges. Ezért nagyon fontos, hogy minden helyzetben (még a legnagyobb forróságban is) megtartsuk józan ítélőképességünket, és okosan tervezzünk.

Köszönjük, hogy ebben a hét hónapban követted oldalunkat, tarts velünk továbbra is, ugyanis érdekes cikkekből ezután sem lesz hiány, és a Facebook oldalunkon is aktívak leszünk. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz továbbra is szakértőinktől.  

Csodaszép nyarat kívánok!

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella

főszerkesztő

A kampány szakértői

Dr. Frank Róbert
pszichológus


Dr. Stefanovits Ágnes
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Katona Renáta
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Supák Dorina
nőgyógyász szakorvos


Dr. Hevesi Krisztina
szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus


Dr. Albert László
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Stummer János
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Vass Ilona
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos


Dr. Timmermann Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Gyovai Gabriella
nőgyógyász, szexuálpszichológus


Dr. Papp Zsolt
szülész-nőgyógyász főorvos