intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vashiány is állhat a csökkent libidó hátterében

Vashiány is állhat a csökkent libidó hátterében

Amikor sokszor nagyon fáradt vagy, esetleg ingerült és mindig sápadt, biztos, hogy az első, ami eszedbe jut, a vashiány. Igen, ennek az ásványi anyagnak a hiánya sokféle tünetet okozhat, a fentieken kívül még sok olyat is, amire nem is gondolnál. A szexuális életedbe is beleszólhat.

A stresszes, rohanós élet velejárója az állandó fáradtság, a fejfájás, az ingerültség, a légszomj, a memória zavara, a hajhullás. Ezeket sokszor nem vesszük komolyan, elmegyünk mellettük, és úgy könyveljük el, mintha ezek teljesen természetes dolgok lennének. Azonban az, ha nem tudod magad éjszaka kialudni, mindig fáradtan ébredsz, folyton kimerültnek érzed magad, már a legkisebb testmozgás is kimerít, a mindennapjaidra erősen rányomja a bélyegét.

5 dolog, amiből vashiányra következtethetsz:

1.   Csökken a szexuális vágyad

Sok párkapcsolatot az tesz tönkre, hogy a felek egy idő után már nem kívánják egymást. A jelenséget általában a stresszre és a fáradtságra fogják, azonban a csökkent nemi vágy akár komolyabb betegség, például a vashiány első tünete is lehet. Ha nincs elég vas a szervezetünkben, akkor napról napra fáradtabbak, fásultabbak és kimerültebbek leszünk és ez bizony azzal is jár, hogy egyáltalán nincs kedvünk a szexhez.

2.   Gyorsabb a szívverésed

Ez eléggé ijesztő lehet, hiszen egyből valami komoly problémára gondolunk. A szapora szívverés azonban nem feltétlenül jelez súlyos betegséget, állhat a háttérben vashiányos vérszegénység is. A vér egyik fő alkotóelemének, a hemoglobinnak fontos, kiemelt szerep jut az oxigénszállításban. A vas a hemoglobin fő alkotóeleme, így a vas hiánya komolyan beleszól a szív- és érrendszer működésébe. A szívverésed azért lehet gyorsabb, ha vashiányod van, mert a szervezeted megpróbálja a rendelkezésre álló kevesebb oxigént többletmunkával a szervekhez juttatni.  

3.   Furcsa dolgokat kívánsz meg

Gyermekkoromban nagyon sokszor volt olyan, hogy egy-egy osztálytársam krétát evett. Akkor ezt jó murinak tartottuk, furcsa volt, de nevettünk rajta. Az, ha valaki furcsa dolgokat szeretne enni, például krétát, virágföldet, sarat, homokot vagy kedve támad jeget ropogtatni, akkor arra lehet következtetni, hogy az illető vashiányos. Az ember ugyanis tudat alatt azt az ásványi anyagot akarja pótolni valahogy, amiből hiány van a szervezetében.

4.   Folyton gombóc van a torkodban

Amikor izgulsz, vagy tartasz valamitől, érezhetsz úgy, mintha egy gombóc lenne a torkodban. Ez nem olyan gyakori normál esetben, így ha túl sokszor előfordul, inkább fordulj orvoshoz.

5.   Állandóan jár a lábad

Amikor egyszerűen nem tudod lenyugtatni a lábad mozgását, nyugtalan láb szindrómának nevezzük. Ilyenkor egy kellemetlen, csiklandozásra hasonlító érzésed van, ami akkor enyhül, ha mozgatod a lábad. Ez azonban különböző problémákat okozhat, például az alvásodban, a pihenésedben. A nyugtalan láb szindrómát sok minden okozhatja, köztük vashiány is.

Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, fordulj orvoshoz, hogy egy vérvétellel megállapíthassák, vashiányod van-e, vagy valami más probléma áll-e a háttérben.

 

Tarjáni Rita


Mit szeretnek a nők a szexben?  (18+)
Mit szeretnek a nők a szexben? (18+)
Szexpozitív szemléletmód – a felszabadító hozzáállás
Szexpozitív szemléletmód – a felszabadító hozzáállás
A szex tanulható
A szex tanulható
Eget rengető orgazmus – Íme, az 5 titok
Eget rengető orgazmus – Íme, az 5 titok
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.