intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tudják, hogy nem csak hiszti – Így vélekednek a férfiak a menstruáció előtti napokról

Tudják, hogy nem csak hiszti – Így vélekednek a férfiak a menstruáció előtti napokról

A menstruáció előtti néhány nap sok nőnek igen nehéz időszak. Nehézséget okoz a mindennapokban és még a környezetük életét is megnehezítheti. A férfiak sokáig csak hisztinek gondolták a PMS-t, mára azonban már ők is tudják, sok nőnél a nehéz napok nem a menstruációval kezdődnek.

A PMS-ről röviden

A PMS rövidítés, jelentése premenstruális szindróma. Egy tünetegyüttesről van szó, ami megelőzi a menstruációt egy héttel, 10 nappal. A menstruációt megelőző kellemetlen tünetek nagyon sok nőt érintenek testileg és lelkileg is. Testileg tapasztalhatsz fejfájást, ami általában migrénes, érezhetsz mellfeszülést, alhasi görcsöket, gyarapodhat a súlyod is ebben a pár napban és bőrproblémáid is lehetnek. Lelkileg is igen árnyalt a kép. A hangulatod igen labilis lehet, túlérzékeny és ingerlékeny lehetsz, szorongás lehet úrrá rajtad és gyakran lehetsz ideges, búskomor, sokat sírhatsz. A legújabb kutatások szerint fontos, hogy a menzeszed előtt (is) kiegyensúlyozott és változatos legyen az étrended, ami megfelelő arányban tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat. A D-vitamin és a kalcium bevitele fokozottan fontos ebben az időszakban.

Zoltán: „A barátnőm, Flóra fejfájásai az őrületbe kergettek. Bevallom őszintén, először el sem tudtam képzelni, hogy ilyen létezik. A menstruációját megelőző napokban olyan elviselhetetlen volt, mint a filmekben a hárpiák. Hozzá sem lehetett szólni. Már előre féltem, amikor közeledett a menstruáció ideje, mert tudtam, hogy sok jóra nem számíthatok. Folyamatos stresszben éltem, éltünk már emiatt. Arról azonban fogalmam sem volt, hogy Flórának ilyenkor nemcsak a feje fáj, és nemcsak hisztizik, hanem komoly fájdalmai vannak az egész testében. Elszégyelltem magam, hogy így álltam a dologhoz. ahogy egyre többet tudtam meg erről az egészről, egyre jobban átéreztem. Szerettem volna valahogy segíteni. Kérleltem Flórát, hogy forduljon orvoshoz ezzel a problémával. Végül a nőgyógyásza és a háziorvosa együttesen találtak megoldást. A nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel a barátnőmnek, ami pozitív hatással volt a fájdalmaira.”

Milán: „A feleségem, Dóra folyton alhasi görcsökkel küzdött, de nem ám akármilyenekkel. Olyan erős fájdalmai voltak, hogy előfordult, hogy elájult, vagy nem tudott dolgozni menni a fájdalomtól. Emellett sokat sírt és az is zavarta, hogy néhány kilót felszedett ilyenkor. Folyton arról szólt az egész, hogy a fájdalmat próbálta csillapítani. Mindent kipróbált, amit csak javasoltak neki. Nehezen boldogultunk ebben a pár napban, mert én magam nehezen viseltem, hogy Dóra ennyire szenved. Egy alkalommal, amikor az ájulás szélén volt a fájdalomtól, felhívtam a nőgyógyászát, aki azt kérte, hogy menjünk el hozzá. Megvizsgálta Dórit, és arra a következtetésre jutott, hogy jobb lenne egy másik fogamzásgátló, egy kombinált tabletta, ami nemcsak fogamzásgátlóként hat majd, hanem a fájdalmakat, az erős alhasi görcsöket is kiküszöbölheti. Szerencsénk volt, mert Dóránál viszonylag hamar hatásos volt a tabletta, így a mai napig ezt szedi, és minden rendben. Enyhe fájdalmat néha szokott érezni a menzesz előtt, de nincs már az az erős fájdalom, mint régen.”

Róbert: „Hanna, a barátnőm a menstruációja előtti napokban nagyon ingerlékennyé vált. Olyan volt, mintha nem is ugyanaz a nő lenne. Emellett folyton fájdalmai voltak, hol a mellében, hol az alhasi területen. Elviselhetetlen volt, mert a közös életünk teljesen megváltozott ezekben a napokban. Megértő voltam nagyon sokáig, de igazán nem tudtam megérteni, hogy hogy lehet ennyit hisztizni, hiszen ez csak egy kis fájdalom. Mindaddig így vélekedtem, míg egy nőgyógyászati látogatás alkalmával engem is behívott az orvos, miután megvizsgálta Hannát. Furcsálltam, de beszélni akart velem a barátnőm problémájáról. Elmondta, hogy ez az egész egy valós fájdalom, és lelki tünetek is kapcsolódnak hozzá. Rosszul éreztem magam, hogy nem akartam hinni Hannának, de olyan valószerűtlen volt ez az egész. Most, hogy mindent megtudtam a PMS-ről, máshogy állok hozzá. Igyekszem sokkal türelmesebb lenni.”

 

Ligeti Anna


Erotikus felfedezések
Erotikus felfedezések
Együttalvás vagy külön ágy?
Együttalvás vagy külön ágy?
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.