intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tudatos nő tudatosan választ fogamzásgátlót is – 3 szempont, amit mindenképp meggondol

Tudatos nő tudatosan választ fogamzásgátlót is – 3 szempont, amit mindenképp meggondol

A tudatosság manapság nagyon fontos. Biztonságot ad, bástyaként áll mögöttünk. A tudatos nő mindenben megfontolt, így a fogamzásgátlás területén sem gondolkodik másképp. A tudatosság nem korfüggő, fiatalon is törekedhet valaki arra, hogy a védekezés módszere hosszú távú, biztonságos lehessen. Lássuk, milyen szempontokat vesz figyelembe egy modern, tudatos, önmagára odafigyelő nő, amikor fogamzásgátlót választ.

1.   Csak hiteles forrásból tájékozódik

Sokszor hangsúlyoztuk már mi is oldalunkon azt a fontos dolgot, hogy mennyire lényeges, hogy a fogamzásgátlással kapcsolatban képben legyünk. Nem mindegy azonban, hogy információinkat milyen forrásból szerezzük be. Sajnos az interneten nagyon sok fals tudás, helytelen információ van, amit nem mindig könnyű megszűrni. Az, aki tényleg fontosnak tartja, hogy a szexuális életében is a lehető legnagyobb biztonságban legyen, kérje nőgyógyásza tanácsát, hiszen ő az a személy, aki a leginkább felkészült a témában, ő ismeri, milyen gyógyszerek és más eszközök közül lehet választani. Ő az, aki a személyre szabott fogamzásgátlás kialakításában segíteni tud.

Réka: „Minden esetben a nőgyógyászomhoz fordulok, ha a testem intim működése a kérdés. Így volt ez akkor is, amikor – szinte első látogatásaim egyikén – a fogamzásgátlás is szóba került. Mivel még fiatal voltam, az orvosom a lehető legalacsonyabb hormontartalmú, kombinált fogamzásgátló tablettát javasolta, amit viszonylag sokáig szedtem. Most 25 éves vagyok, azóta váltottam egy kicsit magasabb hormontartalmú készítményre, szintén az orvosom ajánlására.”

2.   Élethelyzetének a leginkább megfelelő módszer mellett voksol

Az, hogy épp az életünknek mely szakaszában tartunk, igen meghatározó minden szempontból. A fogamzásgátló módszerek széles tárházából választani nem egyszerű feladat. Ezért csakis nőgyógyász javaslatára érdemes megválasztani, mely hormonális fogamzásgátló módszer mellett tegyük le a voksunkat. Fontos, hogy épp milyen az általános egészségi állapotunk, számít az életkorunk, az is, hogy milyen életmódot folytatunk, sportolunk-e rendszeresen, dohányzunk-e, és még sok más szempont.

Hedvig: „Jelenleg épp a második kisbabámmal vagyok otthon, szoptatom őt, így nem volt mindegy, milyen fogamzásgátlót választok. Az orvosom javaslatára a szoptatás idején minipillt szedek, ez nem befolyásolja a tejtermelést. Amint a kisfiam úgy dönt, elég volt a ciciből, ismét kikérem az orvosom véleményét, hiszen hosszú távra gondolkodom.”

tudatos-no-tudatosan-valaszt-fogamzasgatlot-is-3-szempont-amit-_p26334

3.   A fogamzásgátló kiválasztása előtt, általános orvosi vizsgálatra megy

Általában minden nőgyógyász – a fogamzásgátló módszer kiválasztása előtt – felveszi páciense egészségügyi előéletét, vagyis a kórtörténetét. Előfordul, hogy vizsgálatokat is kér a még szélesebb kép érdekében. Az a nő, aki tudatosan áll a fogamzásgátlás kérdéséhez, valószínűleg saját egészségét sem hanyagolja el. A hosszú távú megoldás megtalálásának feltétele, hogy nőgyógyászunk tisztában legyen azzal, vannak-e esetleg alapbetegségeink, vagy rossz szokásaink. Ilyenkor kiderülhetnek eddig nem ismert, rejtett problémák is, amelyek befolyásolhatják a nőgyógyász javaslatát.

Kinga: „Amikor fogamzásgátlót akartam felíratni, az orvosom alaposan kivizsgált és elváltozásokat látott a petefészkemen. Mivel beszámoltam arról, hogy elég rendszertelen a vérzésem és a pattanásokkal is küzdök, felmerült, hogy a policisztás ovárium szindrómám van. Számos vizsgálaton túl vagyok, igazolódott a gyanú. Fontos volt, hogy kiderüljön, hiszen nemcsak az életemre van hatással ez a betegség, hanem arra is, hogy milyen fogamzásgátlót válasszak, válasszunk. Antiandrogén hatású, kombinált tablettát írt fel az orvosom, ami tökéletesen működik. A ciklusommal azóta minden rendben, a bőröm állapota is javult.”

FONTOS!

Bármely fogamzásgátló módszer is szimpatikus számodra, mindenképp fordulj nőgyógyász szakorvoshoz, aki megannyi szempontot figyelembe véve segít kiválasztani a számodra leginkább megfelelő, testre szabott megoldást.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
6 tipp az első randira
6 tipp az első randira
6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz
6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz
Ilyen a szerelem
Ilyen a szerelem
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.