intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te eléggé szereted már önmagad?

Te eléggé szereted már önmagad?

Amikor kicsi voltam, és meghalt a kutyám, úgy éreztem, soha nem akarok egy másikat. Nem bírnám ki még egyszer ezt az erős, kínzó fájdalmat, amit az elvesztése okozott. Ugyanezt érzem a párkapcsolatoknál. Félek, hogy a szakítás után egy új kapcsolat végét már nem élem túl.

Te eléggé szereted már önmagad?

Vágyunk arra, hogy kapcsolatban, egy társsal éljünk. Ennek ellenére sokunkban félelem dúl. Olyan, ami megakadályozza a normális párkapcsolat kialakítását. Félünk, hogy újra és újra megtörténik az, ami elsőre is pokoli nehéz volt. A másik elvesztése, a kapcsolat elengedése nem mindenkinek megy könnyedén. Mindig is irigyeltem azokat, akik pontot tudtak tenni a kapcsolatuk végére, és egy vállrándítással azt mondták, a másik veszített azzal, hogy már nincsenek együtt.

Nekem sosem volt könnyű elengedni… mindig – már gyerekként is – nehezemre esett a kapcsolataimat felszámolni. Az idők során pedig valahogy csak keményebb lettem, bezártam a lelkem, és nem engedem, hogy megtörténjen. Nem adok teret a nagy érzelmeknek, nehogy utána rosszabb legyen.

Vajon eljön egyszer valaki, akinél majd nem gondolkodom? Vagy mindig félni fogok az intimitás érzésétől, attól, hogy túl közel kerülök valakihez, és amikor a kapcsolatnak vége lesz, majdnem belehalok?

Szeretném azt hinni, hogy nem lesz ilyen az egész életem, és megtalálom azt a férfit, akiben bízhatok, aki átölel akkor is, ha nem kérem, aki magához húz, amikor látja, hogy az kell. Akitől nem kell hallanom, hogy „szeretlek”, mert tudni fogom.

Hogy számodra is ismerős ez a vívódás? Átélted már? És most bólogatsz, hogy ez az egész olyan, mintha rólad szólna? Igen, nem vagyunk egyedül ezzel, nagyon sokakat érint az intimitástól való félelem. Az attól való félelem, hogy közel engedünk valakit, akit aztán el kell engedni egyszer.

Valaki azt mondta, hogy le lehet győzni ezt. Ha eléggé szeretem önmagam, elfogadom és tisztelem a saját személyiségem, akkor könnyebb lesz. Az önszeretet és az önelfogadás nélkül csak bábok vagyunk egy nagy színpadon, akiknek fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak. A boldogság érzése elérhetetlen, ha nem szereted magad. Én most próbálkozom. Röhejes az egész, de úgy érzem, működik. Minden nap teszek magamnak egy apró gesztust. Sokszor nem telik másra, csak egy torz mosolyra a tükörképemnek, de napról-napra szebb ez a mosoly.

A kis apróságok mellett persze nagyobb dolgokat is meg kell tenni, hogy segíteni tudjak magamon. Meg kell élni a fájdalmat és nem szabad elbújni előle. Ez a legnehezebb számomra, mert ebben sosem voltam valami jó. Inkább a homokba dugtam a fejem, és kerültem az élet olyan helyzeteit, amelyek fájdalommal tölthettek el. De rájöttem, hogy így csak fél-életet élek. Nincs benne semmi, ami a jót kihozhatná. Ha hagyom, hogy a fájdalom átjárjon, amikor annak van itt az ideje, akkor elemi erővel tör rám a jó, amit talán eddig észre sem vettem.

Megpróbálok örülni mindennek, ami pozitívan hat rám. Legyen az akár egy csésze finom kávé, vagy egy tortaszelet. Mindegy is. A pillanatokban fel kell fedezni a jót, és azokat megélni.

Ezeket a gyakorlatokat minden nap csinálni kell, amíg egyszer csak azon kapod magad, hogy már ez az új életed, és mindent sokkal pozitívabban látsz. Én most tanulom ezt. Nem egyszerű út az önismeret útja, de talán letérít arról a téves irányról, amely felé most haladok. Te hogy állsz? Ismered és szereted már önmagad eléggé?

Ligeti Anna


Magabiztosan az ágyban
Magabiztosan az ágyban
Szerelemre születtünk
Szerelemre születtünk
Mi az, amit szerinted minden nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról?
Mi az, amit szerinted minden nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról?
Működik a kémia
Működik a kémia
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.