intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexuális önmegtartóztatás? De miért?

Szexuális önmegtartóztatás? De miért?

A szexuális absztinencia visszatarthat a nem kívánt terhességtől, és védelmet nyújt a nemi úton terjedő betegségek ellen is. Néhány ember más okok miatt dönt az önmegtartóztatás mellett. Vajon jó ötlet ez?

Sok fiatal választja napjainkban is a szexuális önmegtartóztatást különböző okok miatt. Mindenki másként vélekedik erről a fogalomról. Vannak akik a vaginális közösüléstől való tartózkodást már szexuális absztinenciának hívják, akadnak, akik szerint az orális és az anális szextől való tartózkodás is ide tartozik. Egy szűk réteg azonban mindenfajta szexuális viselkedésformát kerül, beleértve a csókot is.

Miért mond valaki nemet a szexre?

Egyesek szerint a vaginális közösüléstől való tartózkodás az egyetlen, 100%-os hatékonysággal működő terhességmegelőző, valamint ez az egy dolog védi meg a fiatalokat a szexuális úton terjedő betegségek ellen.

Természetesen ez utóbbi nem igazán állja meg a helyét, hiszen az orális vagy anális szex ugyanúgy segíti a nemibetegségek átadását, mint a hüvelyi közösülés. Csak a teljes szexuális absztinencia, azaz a szex minden formájától való önmegtartóztatás nyújt 100%-os védelmet a nemi úton terjedő betegségek ellen.

Vannak olyan egészségügyi okok, amelyek megkövetelnek bizonyos szexuális önmegtartóztatást, de csak a gyógyulás erejéig. Persze vannak olyan pozitívumai is az absztinenciának, amelyek sok nőt arra sarkallnak, hogy mindenképpen tartózkodjanak a szextől. Ilyen pozitívum az is, hogy kevésbé valószínű, hogy valamilyen nemibetegségtől kéne tartani, e miatt kisebb az esély a méhnyakrák és a meddőség kialakulására is. De ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy nem jobb-e megfelelő, tudatos és személyre szabott fogamzásgátlással, védekezéssel vigyázni magadra és mégis élvezni partnered közelségét?

Azok, akik már átestek az első szexuális élményen, esetleg volt már hosszabb szexuális kapcsolatuk is, több okból dönthetnek úgy, hogy nem érintkeznek szexuálisan senkivel.

  • Várnak a megfelelő személyre, hogy szexuálisan újra aktívak lehessenek.
  • Gyászolnak. A veszteség jelentős visszatartó erő lehet.
  • Életük fókuszában inkább a munka vagy a tanulás áll.
  • Épp betegségből gyógyulnak.
  • Valamilyen vallási vagy morális elvnek szeretnének ezzel megfelelni.

Sokak számára nagyon nehéz fenntartani a szexuális önmegtartóztatást. Hihetetlen erőfeszítésbe kerül. Sokszor felkészületlenül döntenek a mellett, hogy felfüggesztik az absztinenciát, és belevetik magukat egy szexuális kapcsolatba. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, nem szabad megfeledkezni arról, hogy védekezni muszáj, főleg, ha olyan kapcsolatról van szó, ahol még nem ismered eléggé a partnert, nem olyan régi a köztetek lévő viszony. A nem kívánt terhesség ellen fontos a személyre szabott fogamzásgátlás, amit legjobb, ha az orvosoddal beszélsz meg. Ő segít kiválasztani a neked leginkább megfelelő módszert.

Ha kérdésed van a témáról, tedd fel nekünk bátran, online rendelésünkön, ahol felkészült szakorvosok állnak rendelkezésedre. Kattints ide!

 

Ligeti Anna


Erogén zónák – érzékeny pontok a testeden
Erogén zónák – érzékeny pontok a testeden
A nőknek kétszer annyi pozitív visszajelzés kell, mint a férfiaknak – A szex is pozitív visszajelzés!
A nőknek kétszer annyi pozitív visszajelzés kell, mint a férfiaknak – A szex is pozitív visszajelzés!
Mi okozhatja, ha szex után szédülsz? Aggódnod kell?
Mi okozhatja, ha szex után szédülsz? Aggódnod kell?
A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed
A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.