intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex csak azért, hogy a férfi elégedett legyen…

Szex csak azért, hogy a férfi elégedett legyen…

Szokásos kávéházi, csacsogós, csajos délután. Persze, hogy a fő téma a pasik, a pasizás és a szex (mi lenne más?). A barátnőm, Ditke azt mesélte, hogy neki nagyon sokszor nincs is kedve a szexhez, csak a férje miatt megy bele a gyors, és sokszor uncsi menetekbe. Elgondolkodtam, hogy vajon én hányszor csináltam ilyet életemben. Túl sokszor…

Ditke egy kutatásról beszélt, amit ebben a témában készítettek, nem olyan rég. Felmérték, hogy az egyes EU országokban milyen gyakori az olyan szex, amibe azért megyünk bele, hogy a partnerünknek jó legyen, de mi magunk nem akarnánk. Az eredmény igen érdekes volt: Magyarország ebben is (mint sok mindenben a szexualitás és az érzékiség terén) a lista végén kullog. Mi nem megyünk bele túl gyakran az ilyen jellegű szexuális aktusba.

Ditke pont az ellenkezőjét érezte ezzel kapcsolatban. Ő maga is rengetegszer van úgy, hogy túl kimerültnek, vagy épp ingerültnek érzi magát a napi munka miatt, a gyerekek miatt, vagy csak rossz napja volt. Ilyenkor persze semmi kedve a szexhez, amit meg is tudok érteni. Magam is vagyok így sokszor. Ennek ellenére Ditke annyira szereti a férjét, hogy nem húzza a száját, ha Anti közeledik, hanem belemegy a játékba. Sokszor nem sül el jól a dolog, de néha nagyon is segít a stressz leküzdésében, és Ditke ilyenkor boldog lesz.

Az én munkám is sokszor nagyon kimerítő, és nincs kedvem semmihez, amikor este hazaesek. A pasim már az ajtóban látja rajtam, ha így érek haza, így sokszor nem is próbálkozik. Megértő, és ezt szeretem benne. Ugyanakkor az exemmel nem voltunk ennyire egy hullámhosszon. Ő folyton akarta, én meg belementem ebbe a fura dologba, ami szerintem valahol önzés volt az ő részéről.

Én is lehettem volna kicsit nyitottabb az irányába, de valami nem klappolt köztünk. Ditke nagyon szomorú, mert Anti még csak nem is sejti, hogy ő rendre csak azért fekszik le vele, hogy a férje megkapja, amit akar, és legyen már vége. Nem is sejtettük, hogy a barátnőnk ilyen terhet cipel. Először még röhögtünk azon, hogy Magyarország már megint majdnem utolsó valamiben, amíg bele nem gondoltunk. Vajon jó az, ha úgy adjuk oda magunkat a partnerünknek, hogy valójában nem is lenne hozzá kedvünk, csak hallgatunk róla. Azért hallgatunk, hogy neki jó legyen. De miért? Miért nem merjük megmondani, hogy nem akarunk szexelni, jobban esne csak összebújni egy kicsit, vagy csak sírni a sarokban?

Ditke szerint valahogy a nők már belefáradtak abba, hogy mindig lenniük kell valakinek: vagy anyának, vagy feleségnek, vagy szeretőnek, de helyt kell állni a munkahelyen és háztartást is vezetni kell. Arra gondoltam, hogy ez ugyanúgy megvan a férfiaknál is: apák, férjek, társak, szeretők, dolgoznak ők is, és a házimunkában is segítenek (jó-jó, nem mindegyik ilyen). Nem lehet erős határvonalat húzni a két nem közé, ez biztos.

Megfogadtam, hogy soha többé nem fekszem le úgy a szerelmemmel, hogy én ne akarjam. Megmondom neki, ha épp nincs kedvem hozzá, de nem alázom meg őt egy látszatszexszel. Ha szeretem, megérdemli, hogy annyit megtegyek, hogy elmondom neki, mit érzek épp. Ha ő szeret, megérti, és csak átölel. Ha nem szeret, az is kiderül mindjárt, így nincs vesztenivaló, nem igaz?

Ditkével együtt mentünk haza. Azt mondtam neki, gondolja végig, mit akar a férjétől, mert ez így biztos nem mehet hosszú távon. Két nap múlva hívtam, hogy mi a helyzet. Anti kiakadt, hogy Ditke színlelt, és nem mondta el ezt az egészet. Megbeszélték, és most már minden jó. Anti azt mondta, hogy számára sokkal megnyugtatóbb tudni, hogy Ditkének nincs kedve hozzá, mint egy olyan szex, amit nem igazán akar. Megnyugodtam, és újra hiszem, hogy a párkapcsolat több mint egymás kielégítése, több mint egy viszony, ami egyéjszakás kalanddal is helyettesíthető lenne.

 

Ligeti Anna


Fesztiválozz okosan!
Fesztiválozz okosan!
Szerelem mögé bújva
Szerelem mögé bújva
7 árulkodó jel, hogy a pasid szerelmes beléd
7 árulkodó jel, hogy a pasid szerelmes beléd
Bármit megtettem volna érte…
Bármit megtettem volna érte…
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.