intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex az első randin – igen vagy nem?

Szex az első randin – igen vagy nem?

A címben szereplő kérdés az, amelyről mindenki másként vélekedik. Ha egy baráti társaságban felmerül a téma, biztos, hogy nehéz dűlőre jutni. Az eldöntésében közrejátszanak a társadalmi elvárások, a szülők, a neveltetés, az önálló gondolkodásunk, illetve a kódolt szerepeink is.

A nemek forradalma zajlik, folyamatosak az ezzel kapcsolatos cikkek, olvasnivalók mindenhol. Egy dolog azonban biztos: nem tudjuk levetkőzni a bennünk már eleve kódolt játékszabályokat. Valamilyen belső gátat érzünk, ha úgy cselekszünk, ahogy nem érezzük helyesnek.

Mert mit is várnak el egy nőtől? A férfiak biztosan azt, hogy legyen csábító, őrülten szexi, de meg kelljen hódítani. Igen, még mindig a férfiakban van a vadászösztön. Akkor is, ha mi nők próbáljuk ezt lassan kioltani belőlük, és akkor is, ha ők maguk is küzdenek ellene. A férfiaknak imponál az a nő, aki csak őket akarja, ez nem vitás, de mégis más szájízzel vágnak bele egy olyan kalandba, ahol ők, a teremtés koronái szerezték meg a zsákmányt.

A férfiak felé is vannak elvárások a nők részéről. Egy férfi legyen erős akaratú, tudjon harcolni egy nőért, és igenis, hódítsa meg. Az ettől eltérő viselkedést lúzerségnek értékeljük, nem tudunk vele mit kezdeni. És ez így lesz, míg ember él a Földön.

Az első randi kiemelkedő szerepet tölt be mindenki életében. Ez az az esemény, amiről anyukánk ezerszer elmondta, hogy „Fiam, nem illik rögtön ágyba bújni a fiúval az első randevún!” Azonban elvárások ide, szabályok és gátak oda, az ember változik, és a tűréshatár is kitolódott. Manapság egyáltalán nem kirívó eset a szex az első randin. Más kérdés, hogy utána mit érzünk. Megbánást? Szégyent? Vagy netán nem bánunk semmit, és úgy érezzük, helyesen cselekedtünk.

Lássuk a puszta tényeket.

Az első randis szexnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Előnye, hogy több benne az izgalom. Aki erre vágyik, annak biztosan jó kipróbálni egyszer-kétszer. Előnye még, hogy ha nem stimmel valami a partnerek közt, az korán kiderül, lehet dolgozni rajta, ha mindkét fél szerint megéri a fáradságot a kapcsolat. A hátrányok kicsit többen vannak. Mindketten sérülhetnek lelkileg, és egyáltalán nem biztos, hogy testi értelemben pozitívan jönnek ki a dologból. Ha esetleg valamelyikük szerint nem jó ötlet a kapcsolatot folytatni, akkor a cserbenhagyott úgy érezheti, kihasználták. Itt már csak egy kőhajításnyira van az egyéjszakás kalandhoz hasonló lelkiállapot.

Mire kell figyelni?

Elengedhetetlen, hogy az első randira úgy érkezz, hogy minden eshetőségre felkészülsz. Soha nem tudhatod, hogy a vágyaid mikor számolják fel az erkölcseidet vagy az elhatározásodat. Ezen túl figyelned kell a fogamzásgátlásra, hiszen egy kis kontrollal sok bajt megelőzhetsz. Csak így védekezhetsz a nem kívánt terhesség ellen. Alapszabály, hogy ha először bújsz ágyba valakivel, akit nem ismersz annyira, használj óvszert is, ugyanis ez az a fogamzásgátló eszköz, amely a nem kívánt terhességen túl a szexuális úton terjedő betegségeket is meggátolja.

Keresd fel a nőgyógyászt, és beszélj vele a fogamzásgátlásról, kérdezz bátran, hogy megtalálhassátok a neked leginkább megfelelő módszert.


Kovács-Hain Zsuzsa


Ahogy eszik, úgy szexel
Ahogy eszik, úgy szexel
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
Jobb félni, mint megijedni! Védekezz!
Jobb félni, mint megijedni! Védekezz!
Hűtlenség gén?
Hűtlenség gén?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.