intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat

Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat

Rész-szerelem, rész-boldogság, rész-ölelés… pillanatok, amelyek tényleg csak átmeneti boldogságot okoznak, valódi kötődést nem. Hiányérzetet, szomorúságot hagy bennünk a szeretői viszony, mert nincs benne kiteljesedés, csak néhány lopott érzés. 

Miért megyünk mégis bele, ha nem jó?

Minden ember vágyik arra, hogy társa lehessen, akit szerethet és aki viszont szereti. Intimitásra, közelségre vágyunk, próbálunk minden áron kitörni, menekülni az egyedüllétből. Sokszor nem is a testi vágy, hanem a lélek éhsége hajt bele egy ilyen kapcsolatba. Félünk az egyedülléttől, és szinte bármibe belemennénk csak azért, hogy ne maradjunk egyedül.

Egy idő után azonban csak azt érezzük, hogy mégis egyedül vagyunk. A kapcsolatban lévő másik fél valójában nincs ott, nincs jelen igazán, szinte csak megfigyelő, és a testi kielégülés miatt bukkan fel újra és újra.

Senki sem elég jó

A szeretőknek valahogy nem jó senki. Egy házas ember azonban kényelmes megoldás. Minden szempontból a pozitív dolgokat kapja a szerető. A házas ember figyelemre vágyik, amit a szeretőjétől kaphat meg. Egy ideig… Ez a kényelmes megoldás valójában félelem. Félelem attól, hogy valakinek meg kell nyílni, valaminek át kell adnunk magunkat teljesen. Egy szeretői viszonyban erre nincs szükség, nem kell teljesen, 100%-osan belemenni. Kényelmes, hogy nem kell igazán dönteni, nem kell állást foglalni. És nem kell megindokolni, hogy amikor már nem kell, amikor már nem jó, kilépünk belőle.

Nem hisszük el, hogy nekünk is jár a valódi

Vannak, akik nem hiszik el, hogy létezhet olyan kapcsolat, amelyben tényleg csak két ember van. Boldogan. Nem kellenek benne játszmák, nem kellenek álarcok, csak őszinteség. Sokan hiszik, hogy nekik ez nem jár.

Benne maradnak hát a viszonyban. A rész-szerelemben, a rész-ölelésben. Abban a „félig”-ben, ami látszatboldogságba ringat, ami egy-egy pillanatra elringat, mintha tényleg igazi lenne. De a háttérben csak a szenvedély, a testi vágyak kiélése áll, és nem az igaz érzelmek, amelyek közös cél felé hajtanak két embert.

A kérdés adott: Mit keresek ebben a kapcsolatban?

A szeretők gyakran felteszik ezt a kérdést, hiszen mindig ők maradnak a második helyen, csak nagyon ritkán fordul elő az, hogy a házas ember a szeretőjét választja. A papírforma az, hogy marad a mellékutca. A szeretők maguknak is hazudnak. Azt, hogy szerelemben élnek. Olyan érzelemben, amely nem valódi, nem jelent érzelmi biztonságot. A szerető a B-terv. És folyton csak azt kérdezi, „Mit keresek ebben a kapcsolatban?”

 

Ligeti Anna


Mindenki másképp csinálja – Trükkök, amiket bevethetsz, ha rád tör a vágy
Mindenki másképp csinálja – Trükkök, amiket bevethetsz, ha rád tör a vágy
Megcsalt a szerelmem, én tehetek róla?
Megcsalt a szerelmem, én tehetek róla?
A nagy Ő, az Egyetlen, a lelki társ – honnan tudod, hogy ő van melletted?
A nagy Ő, az Egyetlen, a lelki társ – honnan tudod, hogy ő van melletted?
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.