intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szerelmesen teljes az élmény

Szerelmesen teljes az élmény

A szerelem szerves része a szexualitás. A szexualitás viszont nem jár mindig együtt szerelemmel. Miért is érdemes a kettőt összekapcsolni? Miben különbözik a szerelemmel átitatott testiség a gyors elhatározásból született szexuális aktustól? Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettem.

Szerelmesen teljes az élmény

Miért jobb szerelmesen szeretkezni?
A szerelem funkciója a szexualitásban elsősorban a lányoknak nagyon fontos. Nemcsak testileg, de lelkileg is fel kell készülni az aktusra, valóban vágyni az együttlét minden elemére. A nemek közötti különbség egyértelmű, ám ha a fiú nem szerelmes, akkor sokkal kisebb az esélye a lánynak a szexuális beteljesülés átélésére, pozitív élményekre. Fontos, hogy a fiú tudjon és akarjon is örömet adni, legyen figyelmes, és ismerjék meg egymás testét, vágyait. Az aktushoz vezető úton töltsenek a fiatalok egymás erotikus működésének, jelzéseinek megismerésével minél több időt. A XXI. század emberére nem jellemző a türelem, ami a szexusban is megnyilvánul. Én mindenképpen azt javaslom, hogy ne rontsanak ajtóstul a házba, mert minél jobban ismerik már egymás testét a simogatások, érintések révén, annál nagyobb lesz az élmény, amit még a vágyakozás, a várakozás izgalma is fokoz.

Szerelmesen teljes az élmény

Dr. Hevesi Krisztina

A technikai részre is érdemes felkészülni. Sajnálatos módon a fiataloknak többnyire a felnőtt filmek adnak tippeket az aktus kivitelezéséhez, és elvész a szerelem jelentősége. Nagyon kevés kamaszoknak szóló kiadvány van, ami a gyakorlati megvalósításra készíti fel a fiatalokat. Az erotikus filmek, egy idősebb testvér – főleg, ha ellenkező nemű – vagy barátok segíthetnek, akikkel lehet a témáról beszélgetni. Új ismeretet kell szerezni a kamasznak a másik nem testéről, erogén zónáiról, a reakciók jelentéseiről. A legjobb az lenne, ha a párok tudnának erről beszélgetni, de ez ritka – még felnőtt korban is –viszont fantasztikus élményhez vezethet.

Szerelmesen teljes az élmény

A fiúk részéről még az is nagyon fontos, hogy elfogadják a két nem működésének különbségét. A nőnek figyelemre, időre van szüksége a boldogító szeretkezéshez. A szexuális válaszreakcióink sokkal lassabbak, mint a fiúké: az úgynevezett „reflex erekciónak” (automatikus kialakulása miatt sokszor így illetik) köszönhetően ők már a látványtól képessé vállnak az aktusra. A természet egy csodás ajándéka viszont egyenértékűvé tette a szerelmet mindkét nem életében, hisz a férfi is akkor éli át legkatartikusabban az együttlétet, ha szerelmes. Továbbá a férfi legintenzívebb erotikus izgalmát a nő boldogságának látványa adja, így feloldódva, az érzelmek által kitárulkozva felejthetetlen élményeket élhetnek át egymással a fiatalok is.

 

Haris Éva


„Hagyd már el!”
„Hagyd már el!”
Amikor a pasi szerelmes beléd...
Amikor a pasi szerelmes beléd...
Az elmúlt szerelmek margójára
Az elmúlt szerelmek margójára
Nos, férfiak… mitől jó a nő az ágyban?
Nos, férfiak… mitől jó a nő az ágyban?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.