intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Orgazmus a hüvelyben – A G-, az A- és az O-pont

Orgazmus a hüvelyben – A G-, az A- és az O-pont

Sok nő a csiklója izgatásával jut el az orgazmusig, mások rendszeresen tapasztalnak hüvelyi kielégülést is az együttlétek, vagy maszturbálás során. A hüvelyi orgazmus nem egyszerű dolog, a nők mintegy 75%-a soha nem éli át.

A klitorisz stimulálásával majd’ minden nő képes az orgazmusra, ám jóval kevesebben mondhatják el magukról, hogy hüvelyi úton is eljutnak a csúcsra. A hüvelyben kevesebb az idegvégződés, kevésbé érzékeny terület, mint a csikló, azonban vannak benne részek, amelyek érzékenyek, és eljuttathatnak a csúcsra, ha ismered a saját tested. Akik átéltek már hüvelyi orgazmust, arról számoltak be, hogy sokkal mélyebb érzés, ugyanakkor rövidebb ideig tartó gyönyör a hüvelyi, mint a klitorális orgazmus.

A G-pont

Erről a kéjpontról bizonyára már hallottál. Oldalunkon is olvashatsz róla bővebben. A hüvelybemenettől úgy 5 cm-re, a hüvely elülső falán van egy borsónyi terület, ami nagyon érzékeny, így nagy szerepe lehet az orgazmusban.

Lássuk a két kevésbé ismert, hüvelyben lévő területet, az A- és az O-pontot:

Az A-pont

Tudományos nevén anterior fornix. A G-pont fölött van, a méhnyak és a húgyhólyag határolja. Nem igazán egy pont, inkább egy kisebb terület, amit női prosztataként is emlegetnek. Ez azért van, mert, ha az A-pontot stimulálják, a megszokottnál erősebben nedvesedik a hüvely. Az orgazmust viszonylag sokkal, közel 20 másodperccel hosszabbítja meg az ingerlése. Sokak szerint az A-pont nem létezik (ahogy a G-pont sem), hanem a hüvely elülső falának egy része együttesen érzékenyebb a többi résznél.

Az A-pont a misszionárius pózzal és a kutyapózzal ingerelhető leginkább, de természetesen önkielégítéssel is felfedezheted, hogy neked hol van ez a kis terület pontosan.

Az O-pont

Ha megvan a G- és az A-pont, miért ne keresnéd meg az O-pontodat? Ha a G-pontodat érzed, onnan már nem kell messzire menned. Csak fordítsd az ujjad a hüvelyed hátsó fala felé, és kicsit mélyebben megtalálhatod az O-pontot. Nagyon intenzív orgazmus elérése válhat így lehetségessé, amire esetleg nem is számítasz.

Érdemes hát felfedező útra indulnod a saját tested rejtelmeit keresve. Vond be a partnered is, hogy az élmény közös gyönyörhöz vezethessen. Figyeljetek, hogy a hüvely kellően nedves legyen, ha szükséges, használjatok síkosítót.

 

Komáromi Csenge

 


Tévhitek a biztonságos szexről és az intim egészségről
Tévhitek a biztonságos szexről és az intim egészségről
Ahány nő, annyi igény az ágyban
Ahány nő, annyi igény az ágyban
Szex az első randin – igen vagy nem?
Szex az első randin – igen vagy nem?
Az őszinteség szex közben is fontos
Az őszinteség szex közben is fontos
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.