intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Orgazmus a hüvelyben – A G-, az A- és az O-pont

Orgazmus a hüvelyben – A G-, az A- és az O-pont

Sok nő a csiklója izgatásával jut el az orgazmusig, mások rendszeresen tapasztalnak hüvelyi kielégülést is az együttlétek, vagy maszturbálás során. A hüvelyi orgazmus nem egyszerű dolog, a nők mintegy 75%-a soha nem éli át.

A klitorisz stimulálásával majd’ minden nő képes az orgazmusra, ám jóval kevesebben mondhatják el magukról, hogy hüvelyi úton is eljutnak a csúcsra. A hüvelyben kevesebb az idegvégződés, kevésbé érzékeny terület, mint a csikló, azonban vannak benne részek, amelyek érzékenyek, és eljuttathatnak a csúcsra, ha ismered a saját tested. Akik átéltek már hüvelyi orgazmust, arról számoltak be, hogy sokkal mélyebb érzés, ugyanakkor rövidebb ideig tartó gyönyör a hüvelyi, mint a klitorális orgazmus.

A G-pont

Erről a kéjpontról bizonyára már hallottál. Oldalunkon is olvashatsz róla bővebben. A hüvelybemenettől úgy 5 cm-re, a hüvely elülső falán van egy borsónyi terület, ami nagyon érzékeny, így nagy szerepe lehet az orgazmusban.

Lássuk a két kevésbé ismert, hüvelyben lévő területet, az A- és az O-pontot:

Az A-pont

Tudományos nevén anterior fornix. A G-pont fölött van, a méhnyak és a húgyhólyag határolja. Nem igazán egy pont, inkább egy kisebb terület, amit női prosztataként is emlegetnek. Ez azért van, mert, ha az A-pontot stimulálják, a megszokottnál erősebben nedvesedik a hüvely. Az orgazmust viszonylag sokkal, közel 20 másodperccel hosszabbítja meg az ingerlése. Sokak szerint az A-pont nem létezik (ahogy a G-pont sem), hanem a hüvely elülső falának egy része együttesen érzékenyebb a többi résznél.

Az A-pont a misszionárius pózzal és a kutyapózzal ingerelhető leginkább, de természetesen önkielégítéssel is felfedezheted, hogy neked hol van ez a kis terület pontosan.

Az O-pont

Ha megvan a G- és az A-pont, miért ne keresnéd meg az O-pontodat? Ha a G-pontodat érzed, onnan már nem kell messzire menned. Csak fordítsd az ujjad a hüvelyed hátsó fala felé, és kicsit mélyebben megtalálhatod az O-pontot. Nagyon intenzív orgazmus elérése válhat így lehetségessé, amire esetleg nem is számítasz.

Érdemes hát felfedező útra indulnod a saját tested rejtelmeit keresve. Vond be a partnered is, hogy az élmény közös gyönyörhöz vezethessen. Figyeljetek, hogy a hüvely kellően nedves legyen, ha szükséges, használjatok síkosítót.

 

Komáromi Csenge

 


3 tény, amit lehet, hogy nem tudtál az orgazmusról
3 tény, amit lehet, hogy nem tudtál az orgazmusról
Így készítsd fel a tested a gyönyörre!
Így készítsd fel a tested a gyönyörre!
Szexfüggő vagy?
Szexfüggő vagy?
Kell a zuhany?
Kell a zuhany?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.