intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nyár, bulik, szabadság! - Csak arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba!

Nyár, bulik, szabadság! - Csak arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba!

A júniussal nemcsak a nyár indul be teljesen, hanem a bulik és a fesztiválok szezonja is. Végre együtt lehetsz a barátaiddal, ismerkedhetsz új emberekkel. Ez a szabadság azonban veszélyeket is rejt. Íme, 5 olyan dolog, amire nagyon kell figyelned, ha bulizol:

Már a nyár önmagában sokkal szabadabbá tesz bennünket, a bulik még inkább növelik ezt az érzést. A túlzott szabadság azonban veszélyekkel is jár.

Íme, a mi listánk arról, mire kell nagyon figyelned, ha fesztiválozol, bulizol:

1.   Legyen nálad óvszer!

Ne bízd a dolgot a pasikra. Jobban teszed, ha nálad is lapul néhány gumi óvszer. Soha nem tudhatod ugyanis, hogy az a srác, akinek az ágyában/sátrában kötöttél ki a kedvenc zenekarotok koncertje után, kivel volt együtt előtted. Az óvszer az egyetlen, amivel védheted magad a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek, fertőzések ellen is. Bizonyára nem akarsz magadnak egy hosszan elhúzódó kezeléssorozatot, kellemetlen viszketéssel, és egyéb tünetekkel tűzdelve. Légy hát óvatos!

2.   Ne feledd a tablettád!

Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, akkor ne felejtsd otthon, ez nagyon fontos. Ha viszont sikeresen magaddal vitted, akkor vedd is be. Erre figyelmeztethet a telefonod, ha hajlamos vagy elfelejteni. Ha tablettát szedsz, egy fesztiválon akkor is célszerű óvszert is magadnál tartani, a fertőzések elkerüléséért.

bulizas-nyar2

3.   Kerüld el a menzeszt – megoldhatod

A fogamzásgátló tablettát kicsit másképp szedve eltolhatod a menstruációd, hogy ne a fesztivál napjai alatt jöjjön meg. Nem kell mást tenned, csak annyit, hogy a tabletta szedésében nem hagysz szünetet, vagyis kéthónapnyi adagot megszakítás nélkül szedsz be. Ha a tablettádnál nem kell szünetet beiktatni, mert a fogamzásgátlódban placebó tabletták is vannak, akkor azokat ne szedd be, hanem folytasd a szedést a hormontartalmú tablettával. A legbiztosabb az, ha elolvasod az általad szedett készítmény betegtájékoztatójában, hogy mi a teendő, ha késleltetni akarod a menstruációd időpontját.

4.   Ha "baj" történt, irány a nőgyógyász!

Az esemény utáni tabletta akkor nyújt segítséget, ha figyelmetlen voltál, nem gondolkodtál előre, és olyasmibe mentél bele, ami nem várt következményekkel járhat. A védekezés nélküli szex kettős veszélyt tartogat, egyrészt szexuális úton terjedő betegségeket kaphatsz el (ezektől semmilyen tabletta nem véd meg), másrészt teherbe eshetsz. Ez utóbbit akadályozza meg a 72 órás tabletta, amit nőgyógyász írhat fel. Vannak olyan esemény utáni tabletták is, amelyeket akár 5 nappal a közösülés után is bevehetsz. Mindenesetre jobb, ha minél előbb nőgyógyászhoz fordulsz, hogy felírhassa a megfelelő készítményt.

5.   Próbáld élvezni a nyarat… ésszel

Természetesen a szabadság nagyon jó dolog, és szükségünk van már rá. A lényeg mindig az, hogy megőrizd a józan eszed. Próbálj óvatos lenni az alkohollal, hiszen az biztosan nem segíti a jó döntéseket. Élvezd a nyarat, de vigyél bele egy kis felelősséget is.

 

Ligeti Anna


Szeretkezz reggel! – Így tudod becsempészni a napjaidba
Szeretkezz reggel! – Így tudod becsempészni a napjaidba
„Ezért mentem hozzád, szerelmem…” – Egy feleség levele a férjének
„Ezért mentem hozzád, szerelmem…” – Egy feleség levele a férjének
Amikor a nő az idősebb
Amikor a nő az idősebb
Impotens a pasim, mit csináljak?
Impotens a pasim, mit csináljak?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.