intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nyár, bulik, szabadság! - Csak arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba!

Nyár, bulik, szabadság! - Csak arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba!

A júniussal nemcsak a nyár indul be teljesen, hanem a bulik és a fesztiválok szezonja is. Végre együtt lehetsz a barátaiddal, ismerkedhetsz új emberekkel. Ez a szabadság azonban veszélyeket is rejt. Íme, 5 olyan dolog, amire nagyon kell figyelned, ha bulizol:

Már a nyár önmagában sokkal szabadabbá tesz bennünket, a bulik még inkább növelik ezt az érzést. A túlzott szabadság azonban veszélyekkel is jár.

Íme, a mi listánk arról, mire kell nagyon figyelned, ha fesztiválozol, bulizol:

1.   Legyen nálad óvszer!

Ne bízd a dolgot a pasikra. Jobban teszed, ha nálad is lapul néhány gumi óvszer. Soha nem tudhatod ugyanis, hogy az a srác, akinek az ágyában/sátrában kötöttél ki a kedvenc zenekarotok koncertje után, kivel volt együtt előtted. Az óvszer az egyetlen, amivel védheted magad a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek, fertőzések ellen is. Bizonyára nem akarsz magadnak egy hosszan elhúzódó kezeléssorozatot, kellemetlen viszketéssel, és egyéb tünetekkel tűzdelve. Légy hát óvatos!

2.   Ne feledd a tablettád!

Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, akkor ne felejtsd otthon, ez nagyon fontos. Ha viszont sikeresen magaddal vitted, akkor vedd is be. Erre figyelmeztethet a telefonod, ha hajlamos vagy elfelejteni. Ha tablettát szedsz, egy fesztiválon akkor is célszerű óvszert is magadnál tartani, a fertőzések elkerüléséért.

bulizas-nyar2

3.   Kerüld el a menzeszt – megoldhatod

A fogamzásgátló tablettát kicsit másképp szedve eltolhatod a menstruációd, hogy ne a fesztivál napjai alatt jöjjön meg. Nem kell mást tenned, csak annyit, hogy a tabletta szedésében nem hagysz szünetet, vagyis kéthónapnyi adagot megszakítás nélkül szedsz be. Ha a tablettádnál nem kell szünetet beiktatni, mert a fogamzásgátlódban placebó tabletták is vannak, akkor azokat ne szedd be, hanem folytasd a szedést a hormontartalmú tablettával. A legbiztosabb az, ha elolvasod az általad szedett készítmény betegtájékoztatójában, hogy mi a teendő, ha késleltetni akarod a menstruációd időpontját.

4.   Ha "baj" történt, irány a nőgyógyász!

Az esemény utáni tabletta akkor nyújt segítséget, ha figyelmetlen voltál, nem gondolkodtál előre, és olyasmibe mentél bele, ami nem várt következményekkel járhat. A védekezés nélküli szex kettős veszélyt tartogat, egyrészt szexuális úton terjedő betegségeket kaphatsz el (ezektől semmilyen tabletta nem véd meg), másrészt teherbe eshetsz. Ez utóbbit akadályozza meg a 72 órás tabletta, amit nőgyógyász írhat fel. Vannak olyan esemény utáni tabletták is, amelyeket akár 5 nappal a közösülés után is bevehetsz. Mindenesetre jobb, ha minél előbb nőgyógyászhoz fordulsz, hogy felírhassa a megfelelő készítményt.

5.   Próbáld élvezni a nyarat… ésszel

Természetesen a szabadság nagyon jó dolog, és szükségünk van már rá. A lényeg mindig az, hogy megőrizd a józan eszed. Próbálj óvatos lenni az alkohollal, hiszen az biztosan nem segíti a jó döntéseket. Élvezd a nyarat, de vigyél bele egy kis felelősséget is.

 

Ligeti Anna


Útmutató orális szexhez - Nőknek
Útmutató orális szexhez - Nőknek
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Szerezd vissza a párod teljes figyelmét!
Szerezd vissza a párod teljes figyelmét!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.