intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?

Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?

Minden ember különbözőképpen dolgozza fel az eltérő élethelyzeteket. Az összezártság is különbözően érinti az embereket. Van, akinél frusztrációt okoz, az ebből eredő feszültséget pedig valahogy le kell vezetni. Ilyenkor jön képbe a szex…

Sokan nem az érzéseik kifejezésére használják a szexet, hanem arra, hogy a negatív érzéseket levezethessék. Valószínűleg még soha ennyi negatív érzésben nem volt részünk egyszerre, ilyen esszenciálisan biztosan nem. Talán ennek köszönhető, hogy egyes párok sokkal többet szexelnek.

A szexuálpszichológusok szerint azonban a pároknak sok problémájuk lehet a szexuális életükben a karantén hatására. Amikor sok az olyan probléma, amelyen nem tudunk segíteni, szinte biztos, hogy kevésbé tudunk a szexre koncentrálni. A stressz ugyanis csökkenti a vágyat. Amikor szembesülünk a tehetetlenségünkkel, az szorongást okozhat, és kevésbé tudunk a vágyaknak élni.

Mi gátolhat abban, hogy átadd magad a szenvedélynek?

  • Sok feladat, ami eddig nem volt.
  • Szorongás.
  • Rossz lelkiállapot.
  • Depresszió.

Ezek mellett szerepet játszik az is, hogy amikor fel kell dolgoznunk egy problémát, az agyban kortizol termelődik. Ez segít a krízishelyzet feloldásában, ám, ha a szintje hosszú ideig változatlanul magas, akkor hatással van a nemi hormontermelésre is, negatívan befolyásolja.

Mi lehet az oka annak, ha jobban kívánod a párod, mint ezelőtt?

  • Nem vagy szorongó típus, és nem uralkodik el rajtad a pánik és a rossz hangulat.
  • A szex számodra megoldás a gondokra.
  • Az erős érzelmek (a járvánnyal kapcsolatos bizonytalanság érzése például) nálad fokozza a szexuális vágyat.
  • Felvillanyoz, hogy végre sokat lehettek együtt.

Természetes, hogy az összezártság mindenkiből mást hoz ki szexuális téren. Az azonban valószínűleg mélyebb problémára utal, ha hónapokig nem szeretkeztek. Azt nem lehet a karantén és az azzal járó gondok számlájára írni, ha neked vagy a párodnak egyáltalán nincs igényetek az együttlétekre. Ha ez a probléma, arról beszélni kell, akár szakemberrel is, de ha „csak” arról van szó, hogy a járvánnyal összefüggő szorongás, a helyzet nehézsége miatt húztátok be a kéziféket a szexben, akkor lassan meg tudjátok oldani ketten is. Legyetek spontánabbak, és higgyétek el, hogy a gondok attól nem oldódnak meg, vagy nem változnak, ha ti nem közeledtek egymáshoz szexuálisan. Attól, hogy jól érzitek magatokat együtt, nem követtek el hibát, sőt! Elviselhetőbbé teszitek a mindennapokat. Legyetek egymás felé nyitottabbak, befogadóbbak, hallgassátok meg egymás vágyait. Persze azon se akadjatok ki, ha a társatoknak nincs kedve hozzá…


Tarjáni Rita


Hamburger, szex, sült krumpli
Hamburger, szex, sült krumpli
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van? - 2 rész
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van? - 2 rész
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.