intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Női egészségtudatosság és közérzet – hol tartunk most?

Női egészségtudatosság és közérzet – hol tartunk most?

Nőiségünk, női létünk igen sok lábon áll. egy nőnek helyt kell állnia a családjában, anyaként, a karrierjében, társként, szexuális partnerként. Ugyanakkor oda kell figyelnie egészségére, párkapcsolatára, és nem utolsó sorban önmagára. Vajon mi, magyar nők, képesek vagyunk mindent kézben tartani? Erre volt kíváncsi legújabb, reprezentatív kutatásában a Richter Gedeon Nyrt.

Női egészségtudatosság és közérzet – hol tartunk most?

Az 1000 nő részvételével készült kutatásból kiderül, mennyire vagyunk egészségtudatosak, hogyan állunk helyt a mindennapokban, milyen a hozzáállásunk a szexhez, és egyáltalán a társas kapcsolatokhoz. Fény derült arra is, hogy a magyar nők mennyire hajlandók, illetve mennyire tudnak időt áldozni saját magukra.

Egészségtudatosság

A válaszadók 55%-a odafigyel teste jelzéseire, és probléma esetén azonnal orvoshoz fordul. A sporttal viszont nem ilyen jó a viszonyunk, a magyar nőknek csupán egyharmada, a válaszadók 33%-a sportol rendszeresen az egészsége érdekében. A rendszeres orvosi szűrővizsgálatokat 100 nőből 51 látogatja rendszeresen, ez pedig lényegesen jobb eredmény, mint néhány évvel ezelőtt.

Karrier

Egy 21. századi nő életében jelentős helyet foglal el a hivatása, karrierje. Sokan a család elé sorolják, és addig tartózkodnak a munka világában, ameddig csak tudnak. A magyar nők 63%-a érzi magát sikeresnek abban, amit csinál, ám csupán 36%-uk elégedett a fizetésével.

Női egészségtudatosság és közérzet – hol tartunk most?

Család

Sokszor láthatjuk magunk körül, hogy egy nőnek mennyi feladatot oszt az élet. Ott a munka, majd amikor hazaér, kezdődik a második és a harmadik műszak, a családdal, gyerekekkel. A nők 67%-a úgy érzi, hogy elég időt tud tölteni a családjával. A válaszadók 32%-a szerint könnyű megteremteni a család és a munka közti egyensúlyt. A család mellett fontos azonban az is, hogy mennyi időt tudunk magunkra fordítani. Ebben is javuló tendencia mutatkozik az előző évekhez, évtizedekhez képest. Mára már a nők közel fele, 49 %-a gondolja úgy, hogy képes megteremteni saját maga számára a megfelelő mennyiségű én-időt. A válaszadók csupán 37%-a érzi úgy, hogy elegendő idő jut a barátokkal való időtöltésre, kikapcsolódásra.

Önbecsülés

A 1000 válaszadó nő 64%-a számára nagyon fontos a külső megjelenés, illetve az, hogy jól öltözött és csinos legyen. 100 nőből 46 elégedett a külsejével.

Szexuális élet, párkapcsolat

A jóllétünk függ attól, hogy milyen párkapcsolatban élünk, milyen a szexuális életünk. Ha valaki nem érzi jól magát a partnerével, valószínűleg boldogtalan lesz az élet más területein is. A kutatás eredménye szerint a nők 80%-a szereti partnerét, 60%-uk pedig elégedett a szexuális életével. A nem kívánt terhesség még mindig mumus a válaszadók 59%-ánál, azonban ennek ellenére a válaszadók egyharmada (33%) semmilyen módon nem védekezik a szexuális együttlétek során.

Összességében azt lehet mondani, hogy jó úton haladunk afelé, hogy kimondhassuk, egészségtudatos a magyar nők többsége, ennek ellenére még mindig van, mit behozni a tőlünk nyugatabbra lévő országokhoz képest.

A kutatásról a www.richteranokert.hu/kutatas oldalon olvashatsz még többet.


Te hogy ismerkedtél meg a pasiddal? - Íme, 5 történet, ahol a nő kezdeményezett
Te hogy ismerkedtél meg a pasiddal? - Íme, 5 történet, ahol a nő kezdeményezett
A csók és a puszi tudománya
A csók és a puszi tudománya
Ez izgatja fel a férfit
Ez izgatja fel a férfit
Így válassz tampont helyesen
Így válassz tampont helyesen
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Vizer Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.