intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nem csak a Fognyűvő Manócska miatt kell fogat mosni!

Nem csak a Fognyűvő Manócska miatt kell fogat mosni!

Nem csak a Fognyűvő Manócska miatt kell fogat mosni!

Az ember egyik legszebb ékszere a mosolya. Persze ez csúnya fogakkal inkább csak vicsorgásnak hat. A rossz szájhigiéné azonban nemcsak a fogak romlásához vezet, hanem nagyobb a valószínűsége annak, hogy a humán papillomavírus, azaz a HPV szaporodásnak indul a szájüregben. Ijesztő, igaz?

Mi a HPV?

Egy olyan víruscsoport, amely a bőrt és a nyálkahártyákat érinti. Nagyon sokféle típusa van (több mint 150). Némelyik típus szemölcsöket okoz, némelyik komolyabb fertőzéseket, daganatot. Főleg bőrdaganatokat, méhnyak-rákot és egyéb genitális rákot okozhat.

A HPV az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő vírus. A világon 5-ből 4 ember valamely fajtával biztos megfertőződik életében legalább egyszer. Ha a fertőzés megtörténik, az esetek legnagyobb részében az immunrendszer megszabadul a vírustól mindenféle külső beavatkozás nélkül. Sokan tudomást sem szereznek arról, hogy fertőzöttek voltak. 

A szájhigiéné és a HPV

Kiderült, hogy a szájüregi rákos megbetegedések közel 50%-áért is ez a vírus felelős. A Texas Egyetem houstoni Egészségtudományi Központjában felfedezték az összefüggést a vírus jelenléte és a fogak, valamint az íny állapota között. Újabb ok, hogy odafigyeljünk a szájhigiéniánkra! Ezzel az egy dologgal védekezhetünk a szájüregben megjelenő, ott szaporodásnak induló, később akár daganatot is okozó HPV vírus ellen.

Nem csak a Fognyűvő Manócska miatt kell fogat mosni!

A szájüregi HPV – a nemi úton terjedőhöz hasonlóan – kétféle lehet: az egyik szemölcsöket, míg a másik típus akár daganatos megbetegedést okozhat.

A vírusnak valamilyen sérülésre, sebre van szüksége, hogy megtelepedhessen. Ezek a sebek pedig rossz szájhigiénével nagyobb eséllyel alakulnak ki, vagy lassabban múlnak el.

Egy amerikai kutatás szerint, amelyben 5000 embert vizsgáltak, a rossz fogápolási szokások miatt legalább 50%-kal gyakoribb a HPV vírus előfordulása a szájüregben, mint jó szájhigiénével.

Az életmód és a HPV

Ha már a fog- és szájápolás helyes menetét elsajátítottad, szükséges lehet néhány életmódbeli változtatás is, hogy kivédd a szájüregi HPV-t.

  • Ha dohányzol, hagyd abba (ez nem csak a HPV miatt fontos)
  • Orális szex előtt légy körültekintő
  • A marihuána használata is elősegíti a vírus megtelepedését

Ugye, milyen egyszerű dolgon múlik az egész? Csak moss fogat naponta kétszer 2 percig, használj fogköz-tisztító eszközöket, szájvizet és félévente keresd fel a fogorvost.


Íme 4 tévhit az orgazmusról
Íme 4 tévhit az orgazmusról
Nem minden szerelem, ami annak látszik
Nem minden szerelem, ami annak látszik
„A szex miatt váltunk el” – Tina és Krisztián története
„A szex miatt váltunk el” – Tina és Krisztián története
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.