intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mennyi lehet az elegendő szex egy párkapcsolatban?

Mennyi lehet az elegendő szex egy párkapcsolatban?

Ugye te is nagyon sokszor gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi szexre mondhatjuk azt egy párkapcsolatban, hogy elegendő? Tényleg van ilyen, hogy elegendő? Honnan tudhatjuk ezt? Hiszen ma még mindig sok párkapcsolatban tabutéma a szexualitás és nagyon keveset beszélünk róla.

Mikor tesszük fel ezt a kérdést?

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor a közös nevező kicsit elvész, a felek nincsenek annyira összhangban. Ilyenkor a pár felelőssé teheti a szexuális életet is, holott lehet, hogy eddig ezzel semmi probléma nem volt. A felek úgy érezhetik, hogy nem elég a szex mennyisége. Teljesen természetes, hogy néha úgy érezzük, tiszta lapot kell nyitnunk, de a szexualitásban nincs olyan, hogy „elegendő mennyiség”. Mindig annyi az elegendő, amit a kapcsolatban élő felek mindketten elégnek éreznek. Az is elfogadható, sőt természetes, hogy az igények az idő múlásával változnak. Gond akkor lesz ebből, ha ketten kétfélét akarnak.

Hogy pontosan mi a szex, arról lehet más elképzelése a pár tagjainak. Előfordulhat, hogy egyikük úgy véli, már az előjáték is szex, a másiknak viszont csak az aktus számít annak. Van, aki úgy érzi, kevés a szex, mert épp intimitásra, szeretetre, odafigyelésre vágyik, más pedig a gyönyört hajszolva érzi úgy, hogy kevés számára a szex.

Mire gondolj, ha felmerül benned vagy a párodban a kérdés?

Sok olyan dolog történik egy párkapcsolatban, ami befolyásolja a pár viszonyulását a szexhez. Ha felmerül bennetek a kérdés, hogy vajon elegendő-e a szex a kapcsolatotokban, néhány dolgot át kell gondolni.

1.   Milyen fázisban tart épp a kapcsolatotok?

Az idő múlásával a párkapcsolat és a benne élő emberek is változnak. Változik az is, hogy hogyan állnak a szexhez, mennyire vágynak rá. A kapcsolat elején természetes, hogy a szex központi szerepet játszik. Később kicsit csökken az igény. Gondoljátok végig, hogy hol tart most, milyen fázisban jár a kapcsolatotok.

2.   Mit jelent számodra a szex, és hogy vélekedik róla a párod?

Lehet, hogy annak ellenére, hogy tartós kapcsolatban élsz, még nem írtad körül magadban, hogy mit is jelent a te szótáradban a szex. És azon már gondolkodtál, hogy vajon a párod számára milyen jelentéssel bír a szexualitás? Gondold csak végig, hogy mi a válasz erre a két kérdésre. Vajon intimitásra vágytok? Esetleg a feszültséglevezetésben segít a szex? Esetleg a vágy erős bennetek, aminek megélését várjátok a szextől? Ha a véleményetek egységes, vagy közelíteni tudjátok egymáshoz, akkor nagy gond nem lehet az esetleges problémák áthidalásával kapcsolatban.

3.   Nem egyforma az étvágyatok?

Előfordulhat, hogy egyikőtök esetleg kevésbé, a másik jobban kívánja a szexet. Ha úgy érzitek, nem egyforma a libidótok, ez nem feltétlenül baj. A lényeg a kommunikáció. Közösen sokkal könnyebb megoldani, mint egyedül őrlődni.

Az a legjobb, ha egyszerűen nem is foglalkozol azzal, hogy vajon elegendő-e a szex a párkapcsolatodban. Tégy minden nap valamit azért, hogy a párod újra és újra beléd szeressen, csábítsd el, adj mindig valami újat a kapcsolatotokhoz. Ha megvan a fűszer, akkor semmi sincs veszve.

 

Komáromi Csenge


Mit szeretnek a nők a szexben?  (18+)
Mit szeretnek a nők a szexben? (18+)
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Nem KELL férjhez menni!
Nem KELL férjhez menni!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.