intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Megcsalt. Vajon meg tudsz bocsátani?

Megcsalt. Vajon meg tudsz bocsátani?

Egy kapcsolatban a félrelépés, a megcsalás az egyik legborzasztóbb dolog, ami történhet. Kiszolgáltatottá tesz, aláássa a bizalmat, és végképp tönkreteszi az egymás iránti tiszteletet és szerelmet. De tényleg így van? Vagy létezik megbocsátás egy ilyen tragédia után?

 Megcsalt. Vajon meg tudsz bocsátani?

Ha a kapcsolatban félrelép az egyik fél, a hatalmas fájdalom miatt sokszor csak a szakítás lehet a megoldás. De valóban csak ez marad az egykori szerelmeseknek? Nem lehet helyrehozni a dolgot? Ahhoz, hogy a kapcsolatot egy ilyen mélypont után folytatni lehessen, nagyon sok nehézséget és akadályt kell legyőzni.

Először is tudnod kell, miért lépett félre a partnered.

Ezek lehetnek a leggyakoribb problémák:

 • Vonzotta valami új.
 • Más szexuális élményre vágyott.
 • A hódítás élménye kellett neki.
 • Visszajelzésre volt szüksége.
 • Valamiért nem érezte jól magát a kapcsolatban, ki kellett lépnie.

Ezekre a jelekre kell figyelned:

 • Gyakori füllentések.
 • Hirtelen sok a munkája.
 • Sokszor beléd köt, veszekszik.
 • Elhidegült tőled.
 • Több hölgyismerőse lett.
 • Megszaporodnak a tőle kapott apró ajándékok.
 • Sokat ül a számítógép előtt.
 • Megváltoznak a telefonálási szokásai, többet titkolózik.
 • Hirtelen fogyókúrába, vagy edzésbe kezd.
 • Többet szeretne eljárni egyedül vagy a barátaival.
 • Kevesebbet szexeltek.

A megcsalást, a hűtlenséget nem könnyű megbocsátani, de sokszor érdemes arra a kapcsolat, a partner, hogy átgondold a dolgokat, mérlegre tedd a jó és a rossz történéseket, számot vess, és úgy döntsd el, hogy hajlandó vagy-e még egy esélyt adni.

Ehhez szükség van arra, hogy sikerüljön megértened a párod motivációját. Fel kell térképezni az okokat, és kitalálni, hogy azt, amiért megcsalt, hogyan tudjátok együtt pótolni. Fontos, hogy ő is belássa, nagyon nagy fájdalmat okozott, el kell fogadnia azt, hogy azonnal nem lesz minden olyan, mint előtte volt.

Ha úgy döntöttél, esélyt adsz, akkor meg kell őt hallgatnod veszekedés nélkül, fel kell készülnöd arra, hogy ez nem egy alkalom lesz, hanem sokáig fog tartani.

Nem lesz kellemes vállalkozás, folyton előtörnek majd belőled a sérelmek, amelyeket nagyon könnyű a másik fejére olvasni. Ilyenkor kell erősnek lenned, és uralkodni magadon.

A 40 éves Lilla nem tudott megbocsátani

„A szex csak egy dolog volt az egészben, nekem inkább az fájt, hogy több éven át szeretett egy másik nőt, és én semmit sem vettem észre az egészből. Kettős életet élt, igazából mindkettőnknek hazudott. Persze, a másik nő tudott rólam, de őt válással hitegette. Klasszikus átverés. Képtelen voltam túllépni ezen. Becsapottnak, kiszolgáltatottnak éreztem magam és megszégyenültem. Nem tudtam és nem is akartam megbocsátani ezt. Több volt, mint egy szimpla, "szex, érzelmek nélkül" típusú félrelépés. Most van egy új párom, de a bizalom sajnos még most is ingatag.”

A 35 éves Anettnek viszont sikerült.

„A férjemmel 10 éve vagyunk házasok, két gyermekünk van. Borzalmas volt, amikor megtudtam, hogy hónapokon keresztül volt egy másik nő az életében. Ez a házasságunk elején történt, fiatalok voltunk, és akkor csak a kisfiunk, Patrik volt velünk. Úgy döntöttem, hogy meghallgatom, nem esek neki azonnal. Tudni akartam, mi volt a háttérben, miért kellett neki valaki más. Tisztáztuk a dolgokat, és úgy érzem, sikerült helyretennünk a kapcsolatunkat. Egy tüske azért mindig ott lesz bennem, de meg tudtam bocsátani.”

A bizalmat visszaadni és visszaszerezni egyaránt nagyon nehéz. A megbocsátáshoz idő kell, és az, hogy kicsit háttérbe tudd szorítani önmagad. Bele kell képzelned magad a partnered helyébe, megérteni a miérteket, az indokokat.

Ligeti Anna


Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van? - 2 rész
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van? - 2 rész
„Még sosem voltam szerelmes”
„Még sosem voltam szerelmes”
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Ahogy eszik, úgy szexel
Ahogy eszik, úgy szexel
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.