intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

Alacsony libidó, merevedési zavar, korai magömlés, hüvelyszárazság. Ezek a fogalmak mind megnehezítik az együttléteket. Sok-sok cikket lehet olvasni a témában, hogy hogyan korbácsoljuk fel a vágyat, hogyan, milyen kiegészítőkkel tehetjük komfortossá szexuális életünket. Azonban a szex sikertelensége mögött meghúzódó hormonális egyensúlyhiánnyal kevésbé találkozhatunk, pedig ez nagyon is hozzájárul az alacsony libidóhoz, valamint a többi nehézséghez is.

A nemi vágy hiánya és a merevedési zavar a többtényezős problémák. Egy vérvételből kiderülhet az esetleges kóros tesztoszteronszint (férfiaknál), vagy ösztrogén dominancia (nőknél) vagy egyéb hormonális egyensúlyhiány, amely csökkentheti a nemi vágyat.

Sokféle kezelés létezik, különböző gyógyszerek, hormonterápia, mégis az egyik legkézenfekvőbb a vércukorszint normál szinten tartása és az inzulinszint optimalizálása. Ez drámaian befolyásolhatja nemi hormonok működését.

Az egyensúlyt egyszerűen meg lehet teremteni, csak néhány fontos dolgot be kell tartani. Lássuk ezeket:

1. Egyél valódi ételt!

Száműzd a finomított cukrot és lisztet, ez már szinte alapvető az egészséges táplálkozást tekintve. Azonban ezen kívül rendkívül fontos, hogy semmilyen feldolgozott élelmiszert ne fogyassz. Ezek az ételek sajnos negatív irányba befolyásolhatják a hormonok szintjét, ez által pedig csökkenthetik nemi vágyat. A jó minőségű alapanyagokból készült ételek azonban optimalizálhatják a hormonszintet, és segítenek az alacsony nemi vágy emelésében is.

Hasonló a helyzet az üdítőitalokkal, kalóriaszegény (light) üdítőkkel. Ezek jelentősen növelik az elhízás esélyét és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is.

Az alacsony zsírtartalmú étrend is negatívan befolyásolhatja a nemi vágyat. Egy tanulmány - amely 30 egészséges, középkorú férfi segítségével készült – megállapította, hogy a normál étrendről alacsony zsírtartalmúra váltó férfiaknál csökkent a tesztoszteron szérumkoncentrációja. Ahelyett, hogy a zsírt démonként kezeled, inkább építs egészséges zsírokat az étrendedbe, pl. avokádót, halakat, hidegen sajtolt növényi olajakat.

3. Sportolj!

Ha a helyes táplálkozás intelligens edzéstervvel párosul, csodákat tehet a nemi vággyal és a hangulatoddal. Tanulmányok azt mutatják, az intervallum edzés javíthatja a szexszel kapcsolatos hormonok szintjét (pl. tesztoszteron, a kortizol és a növekedési hormon).

Mágikus erő a hálószobában - 7 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód

4. Limitáld az alkoholfogyasztást!

Shakespeare szerint az alkohol „provokálja a vágyat, de elveszi a teljesítményt”. Egy pohár vörösbor segít ellazulni, és jó hangulatot kölcsönöz, azonban három pohártól ez a hangulat már összeomlik, a nemi vágy csökken, merevedési zavar léphet fel és más problémák is kopogtathatnak a hálószoba ajtaján.

5. Csökkentsd a stresszt!

Mindenhol hallani arról, hogy a stressz milyen káros. Így van ez a nemi vágyra gyakorolt hatásával is. Egy kis jógával, meditációval, sétával javíthatsz rajta. Lélegezz mélyeket!

6. Aludj eleget!

Tanulmányok azt mutatják, a kialvatlanság csökkentheti a nemi hormonok szintjét. A tested a mély alvás alatt termeli a növekedési hormont, így ha nem alszol jól, vagy nem alszol eleget, akkor ennek a hormonnak a szintje is csökken. Ha fáradt vagy, akkor nincs hangulatod a szexhez. Mindenkinek szüksége lenne naponta 8 óra zavartalan, mély alvásra.

7. Csökkentsd a toxikus terhelést!

A toxikus túlterhelés is csökkentheti a libidót. Gyakran nem is lehet párhuzamot vonni a rossz egészségi állapot, vagy a tünetek (mint pl. az alacsony nemi vágy) és a környezeti mérgek között. Ezeket a mérgeket azonban összefüggésbe hozták a depresszióval, ingerlékenységgel, interperszonális konfliktusokkal, fáradtsággal, dühvel, feszültséggel, és ezek pedig csökkentik a szexuális vágyat.

Fontos, hogy az életedet tudatosan éld, így biztos lehetsz abban, hogy a hálószobádban mágikus erővel rendelkezel majd, és felejthetetlen élményekben lesz részed a partnereddel.


Amikor működik a kémia
Amikor működik a kémia
Te hogy mutatod ki az érzéseid? Próbáld érintéssel!
Te hogy mutatod ki az érzéseid? Próbáld érintéssel!
Forró vágyak? Ugyan már!
Forró vágyak? Ugyan már!
Tanuld meg újra érezni a szerelmet!
Tanuld meg újra érezni a szerelmet!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Kállai Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.