intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Légy mindenhol egészséges

Légy mindenhol egészséges

Menstruáció, hüvelyszárazság, gombás-, valamint húgyúti fertőzések minden nő életében előfordulnak. Van azonban 4 egyszerű szabály, amellyel egészségesen tarthatod a legérzékenyebb testrészed.

1. Tartsd a pH-t egyensúlyban

Egy egészséges hüvely pH-ja enyhén savas, amely segít fenntartani az optimális baktériumflórát. Ez a pH azonban megváltozhat: ha stresszes vagy, menstruáció, vagy diéta alatt, fogamzásgátló tabletták, vagy antibiotikum szedése közben. Akadnak olyan periódusok az életben, amikor a hasznos baktériumok, az úgynevezett probiutikumok elhalnak. Amikor ez történik, a rossz baktériumok elszaporodhatnak, és ez betegségek kialakulásához vezethet, például gombás fertőzésekhez, húgyúti megbetegedésekhez és vaginózishoz. Ezek a fertőzések nagyon viszketnek, gyulladást okoznak, és sajnos kellemetlen szaggal és váladékozással is járnak.

Annak érdekében, hogy a pH-szint normalizálódjon, fogyassz olyan élelmiszereket, amelyek természetes formában tartalmaznak probiotikumokat, mint például a savanyú káposzta, kefir, és joghurt. Igyál sok vörösáfonyalét. Ez hosszú ideig segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket.

2. Szappan? Soha!

A szappanok gyakran durva vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek irritálhatják a hüvelyt és megzavarják a fent említett kényes pH-egyensúlyt. Elegendő csupán vízzel leöblíteni a szennyeződéseket. Óvatosan és alaposan öblítsd le meleg vízzel a szeméremajkak között. ez minden, amire szükséged van, hogy tisztán tartsd magad odalenn.

3. Viselj lélegző alsóneműt

A szintetikus anyagból készült fehérnemű meleg, nedves környezetet hoz létre, amely természetes közege a baktériumoknak. Nem teszi lehetővé a friss levegő áramlását, így biztosítva a baktériumok túlszaporodását, ami egyenes út a fertőzések kialakulásához. Ez majdnem ugyanolyan, mintha egész nap nedves fürdőruhát viselnél. A feszes, szexi fehérneműk általában szintetikus szálakból állnak, ezért mindennapi viseletre kevésbé alkalmasak. Mindennapi használatra válassz inkább 100% pamutból készült bugyit, ami lehetővé teszi, hogy a nemi szerved lélegzethez jusson.

4. Maszturbálj

Ha nem csinálod rendszeresen, akkor el kell kezdened. Mivel a testi örömök előnyös hatással vannak a mentális és a fizikai egészségre is, érdemes belevágnod. A maszturbáció javítja a kommunikációt és az önbizalmat a hálószobában, oldja a stresszt, javítja az anyagcserét, lehetővé teszi, hogy jobbá tedd a szexuális életed. Az orgazmus hatására endorfinok szabadulnak fel, és ez csökkenti a fejfájást, valamint segít jobban aludni. Ha figyelembe vesszük az összes előnyt, miért ne maszturbálnál? Ez abszolút egészséges... és igen, szinte mindenki csinálja!

 

Ligeti Anna


Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Gyengédség és érintés – fontos az előjáték
Gyengédség és érintés – fontos az előjáték
Útmutató srácoknak: az első szexuális élmény
Útmutató srácoknak: az első szexuális élmény
A hosszú kapcsolat titka – Nem csak a bizalom számít
A hosszú kapcsolat titka – Nem csak a bizalom számít
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.