intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Lakva ismerjük meg önmagunkat

Lakva ismerjük meg önmagunkat

Milyen hatással van ránk a bezártság? Mindenkire máshogy hat az, hogy egész nap együtt van a párjával, szerelmével, gyermekével. Nem az a probléma forrása, hogy együtt vagyunk, hiszen az jó. A gond ott kezdődik, hogy most nem tudunk elvonulni, ha szükségünk lenne rá. Az összezártság hatásairól Frank Róbert tanácsadó szakpszichológussal beszélgettünk.

Nagyon sokat beszélünk mostanában a bezártságról. Mindenkit érint valamilyen formában, és nem mindenki reagál rá egyformán. Mi a helyzet a fiatalokkal? Azokkal, akiknél még friss a szerelem és az együttélés szabályait is csak most állítják fel?

Frank Róbert szakpszichológus
Frank Róbert szakpszichológus

A normál életben nagyon kevés időt töltünk a szeretteinkkel, hiszen az életünk nagy részét nem otthon a négy fal között töltjük, hanem iskolában, munkahelyen és még száz más helyen. A fiataloknak kiterjedt a szociális élete. A karantén előtt sokat találkoztak a barátaikkal, folyamatosan társaságban élték az életüket. Most azonban ketten vannak, nincs körülöttük a nyüzsgés. Nagyobb fókusz kerül így egymásra, ami nem rossz, csak a figyelem, ami eddig szerteágazott, most egy személy felé terelődik. Ilyenkor olyan dolgokat is észreveszünk a másikon, amiket lehet, hogy eddig nem. Most nem lehet elbújni, meztelenek vagyunk egymás előtt. Az életben mindenhol megvannak a szerepeink, amelyekből összeáll a személyiségünk. Van munkahelyi énünk, van otthoni, van olyan, aki a barátaink előtt vagyunk. Ez a sok szerep most egy helyre koncentrálódik. Az ember nem erre van kitalálva, hogy ennyit legyen együtt a társával. Így kiéleződnek a problémák.

Nyugtasson meg, hogy azért van pozitív oldala is annak, ha egy fiatal pár egész nap együtt van!

Persze! A sok szex. Az mindenképp pozitív. Az is jó, ha képes a pár akár kis helyen is megteremteni a privát szférát. Ez azt jelenti, hogy nincsenek sülve-főve együtt, hanem mindenki meg tudja találni a saját elvonulását a nap folyamán, és csak a megbeszélt időpontokban hozzák össze a találkozót. Például étkezéseknél.

Egy idősebb, hosszabb ideje együtt élő pár másképp kezeli a bezártságot?

Egy középkorú nő és férfi, akik már hosszabb ideje vannak együtt, valószínűleg már kialakították a saját együttélésük fő vonalait. Ők már nem akarnak egymásban élni, inkább minőségi időt töltenének a másikkal. Komoly konfliktus lehet azonban az, ha az egyik fél jobban igényli az együttélésből az "együtt"-et. Ilyenkor jobban bele lehet látni a másik életébe.

Ez a helyzet most egy érdekes utazás is lehetne a saját személyiségünkben. Ugyanakkor a kiélezett helyzeteket mindenki másképp kezeli, és leginkább egymásra hárítjuk a felelősséget. A problémák halmaza egyre csak nő, ha nem beszéljük ki azokat. Lakva ismerjük meg önmagunkat. Ez azt jelenti, hogy azok a problémák, amelyeket a másikon zavarónak találunk, valójában a mi problémáink. Saját magunk megismerése azonban egy folyamat, és ahhoz, hogy közelebb jussunk a megoldáshoz, bizalomnak kell lennie köztünk és a partnerünk közt. Ez azért nagyon fontos, hogy ki tudjunk térni ezekre a problémákra, amelyek most felszínre kerültek.


Kovács-Hain Zsuzsa

 


Boldogtalan házasság
Boldogtalan házasság
„Szexi volt, és szenvedélyes” – nős férfi volt a szerelmem
„Szexi volt, és szenvedélyes” – nős férfi volt a szerelmem
5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről
5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről
Segítség! A pasimnak herpesze van!
Segítség! A pasimnak herpesze van!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.