intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Karácsonyvárás, avagy mese habbal

Karácsonyvárás, avagy mese habbal

Idén is meggyújtottuk az adventi koszorún a gyertyát, immár kettőt is. Valahogy mégsem hasított belém a meghitt várakozás öröme, nem csapott meg az a bizonyos „Éljen, karácsony közeleg!” érzés.

Karácsonyvárás, avagy mese habbal

Régebben szerettem a karácsonyt. Apukámmal sétálni indultunk a térdig érő hóban (ő sétált, húzott engem és a húgomat a szánkóval), közben anyukám feldíszítette a karácsonyfát, amiről nekünk fogalmunk sem volt. Amikor hazaértünk, azt hittük, csoda történt, és ez mindig melegséggel töltötte meg a szobát és a szívünket.

Arról persze semmit sem sejtettünk, hogy a szüleink mit rohangáltak karácsony előtt, hogy a sokfogásos vacsora az asztalra kerülhessen, az ajándékok meglegyenek mindenkinek. Anyunak sosem tetszett a karácsonyfa és szidta aput, hogy milyet választott már megint. Mi meg csak néztünk kukán, mert nem értettünk az egészből semmit. Láttuk, hogy kicsit többet vitáznak, esetleg felemelik a hangjukat, de nekünk az egész nagyon jó volt, mert mindenki otthon volt, együtt voltunk.

Mára az én feladatom lett valahogy beilleszkedni a hagyományokba. Nekem kell megcsinálnom a többfogásos vacsorát, gondoskodni az ajándékokról, a férjemnek pedig a fáról. Nem szidom le, általában szépet választ.

De a hangulat, a körülöttünk lévő világ nagyon megváltozott. Az embereket nem a várakozás vezérli, hanem a megfelelési kényszer. Mert a mondatokban ott van az a bizonyos ’kell’. Nem az a fontos már, hogy anya, apa, gyerekek együtt készülnek a karácsonyra, hanem a minél nagyobb és több ajándék, mert a gyereknek nem elég kettő, biztos szüksége lesz a harmadikra is.

Nehéz a lelkem, mert szeretném a gyerekeimnek megadni a karácsony örömét. De valahogy sosem sikerül, mert belekeveredek abba a körforgásba, amiből már az elején ki akarok szállni. Már jóval karácsony előtt rám száll egy depresszív hangulat, amitől január közepéig nem tudok szabadulni. Borzalmas érzés így végighazudni az egészet. Rájöttem, hogy mindenki ezt teszi. Hazudunk magunknak, hogy a gyermekeink boldogok legyenek.

Szóval, én nem várom a karácsonyt. És amikor már novemberben giccsben úsznak a kirakatok, mindig eszembe jutnak az otthoni ünnepek. Azok a pillanatok, amikor anyuval aranyra festettük a diókat és narancshéjat tettünk a fűtőtestre, mert jó az illata. Én is ezt teszem a gyerekeimmel, hogy ők is a szépre emlékezzenek, ha majd felnőttként visszanéznek. De a lelkemben már nem az van, ami akkor volt, amikor még térdig ért a hó, és valahogy hihetőbb volt minden, pedig nem kaptunk száz ajándékot.

Ha most valaki megkérdezné, hogy mit kérek karácsonyra, akkor biztosan azt mondanám, hogy azt, hogy ne kelljen hazudni, hanem az érzések legyenek igaziak. Legyen kicsit csálé a karácsonyfa, és az sem baj, ha odaég a rántott hal vagy kireped a mákos bejgli. Szeretném, ha végre önfeledten nevethetnék karácsonykor, és nem azon gondolkodnék, hogy mikor lesz már vége az egésznek. Jó lenne, ha arról szólna a karácsony, amiről kellene, hogy szóljon. Szeretetről, örömről, összetartozásról, családról. Közhelyekről, amik melegebbé teszik a hétköznapjainkat és bearanyozzák az ünnepünket. Kellenek ezek a lelkünknek, de nem így, ahogy manapság meg kell élnünk ezeket az érzéseket, hanem őszintén.


Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban
Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban
Mindenki ötféle intimitásra vágyik
Mindenki ötféle intimitásra vágyik
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Mi a petting?
Mi a petting?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.