intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Karácsonyi plusz kilók? El tudod kerülni! – A dietetikus ezt javasolja

Karácsonyi plusz kilók? El tudod kerülni! – A dietetikus ezt javasolja

A karácsonyi ünnepek során mindenkire felszalad egy-két plusz kiló. Azonban nem mindegy, hogy utána hogyan tudunk megszabadulni ettől a feleslegtől. Néhány apró trükkel azonban el tudjuk kerülni, hogy túl sokat szedjünk magunkra, és utána nyárig szenvedjünk a bikinitest előcsalogatásával. Olvasd el dietetikusunk javaslatát is.

barva-zsofia-dietetikus
    Barva Zsófia dietetikus

Minden családnál más és más hagyományok érvényesek karácsonykor. Vannak, akik élő fát díszítenek, másoknál a műfenyő a favorit, egyeseknél van szaloncukor, máshol nincs. Van, aki szereti, ha a karácsonyfa már december elején ott ragyog a nappaliban, más családoknál 24-én reggel kezdenek hozzá a díszek gondos elhelyezéséhez.

Így van ez az ételekkel is. Míg vannak, akik tradicionális magyar fogásokkal várják az ünnepet, másoknál a világ ízei, esetleg a reformkonyha vívmányai hódítanak a karácsonyi asztalnál. Nem könnyű dolog ilyenkor mindenki kedvében járni, hiszen lehet, hogy a gyerek csak a rántott húst eszi meg krumplipürével, a halászléről a fél család hallani sem akar. Mindenesetre nagy általánosságban elmondható, hogy nálunk többnyire a magyar konyha zsírosabb, fűszeresebb fogásaival karácsonyozunk. Ezek az ételek azonban nem esnek az alakbarát kategóriába, és mivel a karácsony tényleg az eszem-iszomról (is) szól, a sorsunkat nem kerülhetjük el.

Idén legyél kicsit tudatosabb!

Már azzal is sokat teszel azért, hogy ne hízz több kilót karácsonykor, ha minden fogásból csak egyszer szedsz, és csak annyit, amennyi tényleg jól esik. Tudnod kell, hogy 3-5 kilót nehezebb leadni, mint ennél jóval többet, sokkal több munkára lesz szükséged hozzá.

Íme, a mi tippjeink azért, hogy kontrollálni tudd a karácsonyi nagy túlevést:

1. Ügyelj a mennyiségre!

Ha te főzöl, akkor készíts kevesebb ételt. Ez azért is üdvös, mert ha mégsem tudjátok elfogyasztani, nem kell olyan sok ételt kidobni. Ha nem te vagy a szakács, akkor viszont az asztalnál figyelj oda arra, hogy minden fogásból annyit szedj a tányérodra, amennyi csillapítja az éhséged, jól esik, de nem érzed úgy az étkezés után, hogy egy óriási kő van a gyomrodban. Ez ugyanis a túlevés jele, ami rossz közérzettel jár, kellemetlen érzést okoz, és ezzel meg is bélyegezted a nap hátralévő részét. Nem beszélve arról, hogy az elfogyasztott kalóriákat most nem biztos, hogy le is dolgozod, hiszen karácsonykor minden kicsit lassúbb, csendesebb. Ha teheted, azért szaladj el egyet kocogni, az sosem árt.

2. Figyelj a sütikre, rágcsálni valókra!

Tudjuk, nem egyszerű dolog most megálljt parancsolni, amikor ennyi finomsággal van megpakolva az ünnepi asztal. Bejglik, zserbó, mézes krémes, puszedli, mézeskalács, pogácsa és sajtos rúd… csak néhány azok közül, amelyek minden karácsonykor kísértenek. Egy-egy szelettel nincs semmi baj, de tudnod kell küzdeni ellenük, ha nem akarsz 4-5 kilót ledolgozni karácsony után (nagy-nagy erőfeszítések árán). Próbáld meg, hogy tévénézés vagy beszélgetés közben nem nassolgatsz, a desszerteket a főétkezések utánra tartogasd, és akkor se válassz többfélét, érd be az egyikkel.

karacsonyi-plusz-kilok2

3. Sportolj, mozogj!

A karácsonyi időszak sem más, mint az év többi napja, legalábbis abból a szempontból nem, hogy érdemes ekkor is mozogni egy keveset. A plusz kilók ugyanis attól rakódnak ránk ebben a néhány napban, hogy az életmódunk lelassul és mozgásszegénnyé változik. Az edzőtermek most nem látogathatók, de a szabadban lehet sportolni. Fuss egyet a kutyával, vagy bicajozz néhány kilométert, menj le a közeli futópályára kocogni, vagy iktassatok be egy rövidebb túrát a családdal.

Szerintünk nem nehéz betartani ezt a 3 apróságot. A karácsonyi időszakot is ki tudod cselezni velük, és nem kell azon aggódnod, hogy mi lesz majd utána, hogy fog állni rajtad az új ruhád Szilveszterkor. Légy kicsit tudatosabb, és a jutalmad nem marad el.

A dietetikus javaslata

Karácsonykor sem kell lemondani a finomságokról. Barva Zsófia dietetikus szakértőnk szerint karácsonykor is próbáljuk tartani a napi 5 étkezést, és az elegendő mennyiségű folyadékfogyasztást, ez naponta minimum 2 litert jelent. Az ételek összetételénél, ahol lehetséges, szorítsuk vissza a só-, a zsír- és a cukorbevitelt ezzel az egészséges táplálkozás alapjait már figyelembe is vettük. Az ünnepek alatt is mindig egészséges reggelivel indítsunk, ne sütivel, bármennyire csábító is.


Komáromi Csenge

 


A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
Neked miről szól az öngondoskodás? – Az erotika benne van?
Neked miről szól az öngondoskodás? – Az erotika benne van?
Neked melyik csillagjegy az ideális szexpartner?
Neked melyik csillagjegy az ideális szexpartner?
A szex mint szenvedélybetegség – mindent a szexfüggőségről 1. rész
A szex mint szenvedélybetegség – mindent a szexfüggőségről 1. rész
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.