intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Jó szex, jó kapcsolat, rossz szex, rossz kapcsolat – Tényleg?

Jó szex, jó kapcsolat, rossz szex, rossz kapcsolat – Tényleg?

Természetes, hogy mindenkinek nagyon fontos, hogy a párkapcsolatában a lelki oldal mellett a szexualitás is rendben legyen. Persze mindenki másképp éli meg a szexualitását és mindenkinek más a habitusa is ebben, de az biztos, hogy a párkapcsolat – szex – intimitás háromszöge mindenkit érint.

Amikor egy kapcsolat friss, a pár a boldogságban úszva folyamatosan szexelne. Már attól kedvük támad hozzá, hogy egymásra gondolnak. Az, hogy ez az időszak meddig tart, minden párnál más és más, de mindenkinél eljön az idő, amikor a szexualitás kissé rutinszerűvé válik. Ahogy kezdik jobban megismerni egymást, és a mindennapok csak úgy telnek egymás után, a szex már nem olyan érdekes, mint az új kapcsolatban, kezd kissé megkopni.

Nem segít ezen az sem, hogy a közös élet bizony sohasem egyszerű, a hétköznapi problémák átszövik az életet és kihatnak a szexualitásra is. Ez azonban egy természetes folyamat, hiszen a vágy nem marad életben csak azért, mert lelki értelemben jól megértitek egymást. Egy szerelmi kapcsolatért bizony tenni kell, minden nap dolgozni kell a másik figyelméért, a szenvedély és a vágy fennmaradásáért, a szexuális együttlétek változatosságáért.

De akkor mégis mit lehet tenni a kiegyensúlyozott szexuális életért?

Ha úgy gondolod, hogy a jó szexuális életbe munkát kell fektetni, és akkor minden működni fog, jól gondolkozol. Ha beleteszed az energiát és a párod is így tesz, a szex egyszerűsödik, és nem ül rá a személyiségetekre. Az a típus, aki így vélekedik a szexről, nem hagyja, hogy hatással legyen a mindennapi életére, a kapcsolata menetére.

Gondolkodhatsz azonban úgy is, hogy a kapcsolatod attól függ, hogy milyen a szex kettőtök közt. Ha így vélekedsz, akkor kétségbeesett lehetsz akkor, amikor konstatálod, hogy a szexualitás kissé ellaposodott, rutinszerű lett és nem egészen az, amit szeretnél.

Az első típus – az, aki a közös munkában hisz – könnyebben oldja meg a problémákat, amelyek a szexuális életében, a párkapcsolatában és a tágabb életében felmerülnek.

A második típus sajnos sokkal nehezebbnek, meghatározóbbnak érzi a szexuális problémákat. Pedig a párkapcsolat nem függhet a szextől, ahogy a szex sem függ a párkapcsolattól. Ugye te is hallottál már olyanról, hogy valakik szexeltek úgy, hogy szinte alig ismerték egymást?

A végső megoldás tehát…

Véleményem szerint a kommunikáció a végső megoldás. Nem menekülhetsz egy kapcsolatból csak azért, mert valamiért nem működik a szex. Ennek sok oka lehet, előfordulhat, hogy egészen hétköznapi oka van. Lehet, hogy a munkahelyen ér benneteket olyan stressz, amit fel tudnátok oldani, ha beszélnétek róla. Ahhoz azonban, hogy kiderüljön a valódi ok, beszélgetnetek kell, és persze próbálkozni a szexben. Nyitottabban kell egymáshoz állni, hogy kicsit a másik fejével is gondolkozni tudjatok. Ha azonban nem kommunikáltok, a megoldás egyre távolabb kerül tőletek.

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 

 


Egyenlőség a kapcsolatban - Növekvő szexuális vágy
Egyenlőség a kapcsolatban - Növekvő szexuális vágy
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Ne fuss azonnal egy új pasi karjaiba!
Ne fuss azonnal egy új pasi karjaiba!
Útmutató orális szexhez - Férfiaknak
Útmutató orális szexhez - Férfiaknak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.