intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így menekülhetsz a depresszió csapdájából

Így menekülhetsz a depresszió csapdájából

Bizonyára te is maradtál már magadra olyan problémával, aminek a megoldását nagyon távolinak érezted. Ez valószínűleg szorongással töltött el. A feszültség ilyenkor olyan erős, hogy akár testi tüneteket, betegségeket is okozhat. Jó hír, hogy te magad megmenekülhetsz a depresszió elől néhány egyszerű, önsegítő tippel.

Nagyon nagy teher nehezedik rád, hiszen folyamatosan felelősséget kell vállalnod a döntéseidért, a munkádért, a tanulmányaidért, ami nem könnyű feladat. Ha a problémákkal magunkra maradunk, a szorongás elveszi a motivációt, alvásproblémákat, étvágytalanságot okozhat. Nemcsak a testi, hanem a lelki egészség is veszélybe kerülhet. Segítsd magad a következő lépésekkel:

A testnek

1.   Reggelizz

Ha reggelizel, a napod kiegyensúlyozott lesz, mert már reggel tápanyagokkal látod el a szervezeted. Az éhség nem jó dolog, főleg, ha kínzó éhség alakul ki. Akkor nem tudsz másra koncentrálni, csak arra, hogy éhes vagy. Kerüld ezt el, és reggelizz olyan dolgokat, amiket szeretsz, és jó nyitányai a napodnak.

2.   Mozogj rendszeresen

Próbáltad már a reggeli előtti testmozgást? Nem könnyű kivitelezni, de ha sikerül beépítened a mindennapjaidba, nagyon jól fogod magad érezni. Választhatsz bármilyen mozgásformát, ami feltölt, és lefáraszt egy kicsit: jóga, futás, séta, pilates, bármi, csak legyen rendszeres.

3.   Figyelj a tápanyagpótlásra

A vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok megfelelő arányú bevitele nagyon fontos az általános jóllétedhez. Minden évszakban, nem csak télen kell erre odafigyelned. A D-, és a C-vitamin a legfontosabb két vitamin, emellett érdemes a magnéziumra és a kalciumra is külön fókuszálnod. Ahhoz, hogy jobban felszívódjanak ezek a hasznos tápanyagok, fontos, hogy időt tölts a friss levegőn

4.   Fogyassz friss élelmiszereket

A lakóhelyedhez minél közelebb lévő helyről származó alapanyagokból válassz, és főzz magadnak. Készíts friss, harsogó salátákat, frissen sült, sovány húsokat, leveseket hidegen vagy melegen. Csodásan fogod érezni magad már rövid idő után is.

5.   Tarts rendet magad körül

Ha nem engeded be a káoszt az életedbe, sokkal jobban fogod érezni magad. Tégy úgy, hogy mindig azonnal rendet raksz, bármit is csinálsz.

A léleknek

1.    Éld meg a jelent

Csodálatos dolog, ha észre tudod venni azt a sok csodás apróságot, ami körülvesz. Éltet, ha belélegzed a friss levegőt, magadba szívod a napsugarakat. Feltölt lelkileg, ha egyszerűen csak nézed a naplementét, és még az is, ha csak úgy elsírod magad rajta. Minden pillanat, amit meg tudsz élni, emlékké lesz. Az emlékeid a jelened pillanataiból vannak. Ezeket raktározd el.

2.   Álmodozz néha

A gyerekek azért tudnak igazán boldogok lenni, mert nincsenek bennük gátlások, már, ami az álmokat, az álmodozást illeti. Engedd meg magadnak is ezt. Légy gyermek egy kicsit. Hagyd, hogy elárasszanak a fantáziák, álmodozz néha.

3.   Tarts rendet belül

Néha csak úgy ülj le egyedül, és gondold végig az eddigi életed. Vess számot, hogy mi volt jó és mi volt rossz. Min változtatnál, és mi az, amin sohasem. Ha ezek megvannak, tiszta lapot kezdhetsz, és innentől már sokkal könnyebb lesz rendet tartanod legbelül. Ha ez sikerül, nem leszel többé tanácstalan, és jobb döntéseket tudsz majd hozni.

4.   Hagyd néha elkalandozni a gondolataid

Bármit csinálsz, ne akard görcsösen. Hagyd, hogy néha elkalandozzanak a gondolataid. Ez azt jelenti, hogy nyitott vagy, és befogadó. Ez a léleknek nagyon jót tesz. Olvass sokat, hogy oldani tudd a felgyülemlett feszültséget. Ne bánd, ha közben elkalandoznak a gondolataid. Add át magad nekik.

Olyan sokat tehetsz saját magadért! A mentális egészséged legalább ugyanolyan fontos, mint a fizikai jólléted. Add meg magadnak az esélyt, hogy minden a neked leginkább megfelelő módon történhessen.

 

Komáromi Csenge


Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Nyáron is gondolkodj hideg fejjel!
Nyáron is gondolkodj hideg fejjel!
A prosztata mint férfi G-pont
A prosztata mint férfi G-pont
Ne fuss azonnal egy új pasi karjaiba!
Ne fuss azonnal egy új pasi karjaiba!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.